TOP
Foto: metamorworks/shutterstock.com

Cultuur kent geen shutdown

Door de gevolgen van de Corona-pandemie voor het sociale en culturele leven in Hamburg bereiken veel culturele werkers hun existentiële grenzen. Met dit digitale aanbod probeert de Hamburgse cultuurscène het probleem op creatieve manier op te lossen. 

Quaratunes en United We Stream Hamburg – muziek uit Hamburg thuis luisteren

“Quaratunes” is een gezamenlijk project van de Hamburgse organisator Karsten Jahnke Konzertdirektion en RockCity Hamburg e.V. en geeft alle muziekliefhebbers die concerten missen de mogelijkheid een optreden thuis op hun eigen computerscherm live mee te maken. Via een sponsorbutton kun je muzikanten uit de Hanzestad en freelance podiumtechnici ondersteunen. Het project werd eind maart gelanceerd door de Hamburgse techno pionier Scooter met bekende hits als “Hyper, Hyper” en “How much is the Fish?” Meer informatie en het huidige programma vind je hier. 

“United We Stream” heeft zijn oorsprong in Berlijn en heeft het doel om de clubcultuur in de huidige situatie te ondersteunen. Nu is het formaat ook in Hamburg gelanceerd. Op deze website vind je live uitzendingen van dj-sets en live muziekoptredens. Je kunt er de Hamburgse clubcultuur natuurlijk ook ondersteunen door een financiële bijdrage of door een merchandise artikel te kopen. 

Foto: FabrikaSimf/shutterstock.com

#safeandsound – de Elbphilharmonie Hamburg digitaal 

De concertzalen in heel Europa moesten hun deuren sluiten. In een gemeenschappelijk optreden van de European Concert Hall Organisation (ECHO) openen zij nu hun archieven. Elke avond wordt er een nieuwe live-opname vanuit een Europese concertzaal toegevoegd. De Elbphilharmonie neemt ook deel aan dit project en vult het #elphiathome programma aan met virtuele rondleidingen door het concertgebouw. Klik hier voor meer informatie. 

Foto: Canetti/shutterstock.com

ONE Hamburg – Hamburgs eerste sociale tv-platform

ONE Hamburg het eerste sociale tv-platform dat zich inzet voor een verenigd en solidair Hamburg. “We willen de mensen het podium geven dat ze helaas voorlopig zijn kwijtgeraakt – en de inwoners van de stad digitaal met elkaar verbinden”, zegt mede-oprichter Jan Traupe van de uitgeverij Geheimtipp Media. Het credo is ook hier: Als niemand in Hamburg nog naar de cultuur kan komen, zal de cultuur naar de mensen thuis komen. Gedurende 24 uur per dag voorziet het team zijn kijkers van nieuws, reportages, interviews, verhalen, panels, live podcasts, concerten en nog veel meer. Het programma is te ontvangen via live stream op Facebook, Instagram, YouTube, Twitter en Twitch. Meer informatie op deze website.

Foto: Eldar Nurkovic/shutterstock.com

(Live-)streaming brengt cultuur direct naar je huiskamer 

Met de evenementenkalender van Hamburg Tourismus is het heel makkelijk om de mooiste evenementen in Hamburg te vinden. In een tijd waarin evenementen ter plaatse niet gehouden mogen worden, is de kalender opnieuw ontworpen en presenteert nu virtuele aanbiedingen en (live) streams, waarvan je thuis vanuit de eigen luie stoel kunt genieten. Het aanbod is veelzijdig: Van klassieke muziek in de Elbphilharmonie tot “Romeo en Julia” in het Thalia Theater. Onder het motto “Ontdek Hamburg vanuit thuis” wordt door Hamburg Tourismus ook het 360° platform “Rundum Hamburg” aangeboden, waar je alle belangrijke bezienswaardigheden virtueel kunt ontdekken.

Foto: Johan Morin/shutterstock.com