TOP
RossHelen/shutterstock.com

Tips voor een geslaagd Frankfurtbezoek

Om de erkenning als coole stad moet Frankfurt nog knokken. De meeste mensen zien de stad aan de Main voornamelijk als de financiële metropool van Duitsland. Waaraan ontleent deze stad haar bekendheid nog meer? Hier vind je zes tips voor een Frankfurtbezoek.

Tekst: Jennifer Latuperisa-Andresen

Winkelen in de Berger Strasse

Frankfurt is een paradijs voor shoppingfreaks. Behalve de ‘Zeil’ heb je diverse winkelcentra, zoals het Skyline Plaza dat zich direct naast het Citadines Hotel bevindt. Als je op zoek bent naar leuke winkels buiten de bekende straten, is de ca. drie kilometer lange Berger Strasse tussen de haltes Merianplatz en Bornheim Mitte zeker de moeite waard. In deze levendige straat vind je meerdere kleinezelfstandige boetieks en gezellige cafés en bars voor een pauze tussendoor.

Kunst in de Schirn

In de Altstadt, direct naast het beroemde raadhuis de ‘Römer’, ligt de Kunsthalle Schirn, die tot de beste tentoonstellingsruimten van Europa wordt gerekend. Sinds de opening in 1986 waren er al tweehonderd exposities.

Schirn Kunsthalle Frankfurt

Aanbellen voor een cocktail

Twee van de exclusiefste bars in Frankfurt zijn de Rote Bar aan de Main-oever en het in het Nordend gelegen nostalgische Logenhaus, waar de saloncultuur uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw herleeft. Wat zo bijzonder is aan deze bars, is dat je aan moet bellen om binnen te komen. En dan maar hopen dat je nog een van de felbegeerde plaatsen kunt veroveren.

Logenhaus Bar

Culinare geheimen in de Europawijk

Als je in Frankfurt bent, mag je het verplichte culinaire nummer van een groene saus (een saus op basis van kruiden) in een traditioneel appel-wijncafé zeker niet overslaan. Als je het daar te druk vindt, dan kun je ook een omweggetje nemen naar de moderne Europawijk, vlak bij het Citadines City Centre Frankfurt. Een echte tip is het Café Croquant met Parijse flair, dat knapperige bakproducten maar ook verse salades aanbiedt, en restaurant Laube Liebe Hoffnung, waar authentieke seizoensgerechten worden geserveerd. De locatie, een houten huisje, zorgt voor een extra bijzondere sfeer.

Brina Blum

De verrukkelijkste levensmiddelen kopen in de Kleinmarkthalle

In een zijstraat van de ‘Zeil’ bieden ongeveer 60 handelaren van maandag tot en met zaterdag in de Kleinmarkthalle heerlijke levensmiddelen aan – van verse groente en fruit en bloemen van het seizoen tot aan internationale specialiteiten en geselecteerde wijnen. Tip: op zaterdag is de Kleinmarkthalle een trefpunt voor zowel de lokale bevolking als internationale bezoekers. Op het dakterras smullen ze van een voortreffelijke lunch, bestaande uit wijn  van lokale wijnbouwers en een assortiment van worst, kaas en antipasti.

travelview/shutterstock.com

Sport met uitzicht op het water

In Ostend, vlak naast de indrukwekkende Europese Centrale Bank en pal aan de oever van de Main, ligt het Hafenpark. Dit is een prachtige plek om spontaan in de frisse lucht wat te bewegen of gewoon in de natuur te ontspannen. Naast een skate- en BMX-baan en een fitness- en klauter- en klimparcours voor freeletics zijn er ook multifunctionele speelvelden en nog veel meer mogelijkheden om actief bezig te zijn.

pio3/shutterstock.com

Zo wil ik het ook hebben

De reden dat we uitgerekend het team van Citadines hebben benaderd voor deze exclusieve aanbevelingen, is dat het Citadines een hip hotel is, dat een gezellige en uitnodigende sfeer uitstraalt. Ook de appartementen van het hotel zijn geschikt voor korte verblijven en ideaal voor gezinnen met kinderen. Sommige kamers hebben een eigen kitchenette zodat het verzorgen van de kids niets te kort hoeft te komen. Het hotel ligt ook nog eens midden in de Europawijk, ideaal dus als uitgangspunt om de stad te verkennen.  Er is wel een risico aan verbonden: het kan zijn dat je na je verblijf in het Citadines ook je interieur thuis wilt gaan veranderen. Het hotel is namelijk heel trendy en erg stijlvol ingericht. Dan kan al gauw de gedachte opkomen: “Zo wil ik het ook hebben”…