TOP
Foto: Adina Hotel Hamburg Michel

Slaap je al of woon je ook?

Bij aankomst is het al nacht. Ik haat dat. Je bent doodmoe, hebt de hele dag in de auto gezeten en je kunt in je hotel alleen nog maar in bed vallen. Maar een hotel is er toch eigenlijk alleen maar om te slapen, toch?

Tekst: Jennifer Latuperisa-Andresen

Hamburg is een hartstochtelijke stad. Het is een stad, die bij elke bezoek nieuwe gezichtspunten en onbekende plekken openbaart. Waarschijnlijk is de naam Adina Hamburg am Michel alleen al genoeg reden voor de meeste gasten om, nadat ze het hotel zijn uitgelopen, rechtsaf te slaan en even naar de eerbiedwaardige kerk te gaan. Daarvandaan kun je een mooie wandeling maken door de Portugiesenwijk naar de pier.

Foto: travelview/shutterstock.com

Maritime hapjes en cadeautjes

Maar je kunt vanaf de Michel ook richting Reeperbahn afbuigen. Een nadere uitleg is hier niet nodig; de Reeperbahn is immers wereldberoemd. Maar wat bijna niemand kent is de buurt die direct naast ons hotel ligt, als je linksaf richting Großneumarkt loopt. Het is de moeite waard om daar eens op ontdekking uit te gaan. Gezellig slenteren en etalages kijken. Niet vergeten even bij Bootshaus Ahoi Marie naar binnen te gaan om porselein te kopen of in de maritieme eetzaal een hapje te eten.

’s Avonds is het leuk even bij Zum Spätzle naar binnen te wippen, een voortreffelijke Schwäbische cafetaria met heerlijke maultaschen (een soort ravioli, maar veel groter), om vervolgens in de Cottonclub nog het een of ander drankje te proberen.

Een oase van rust

Het Adina Hotel is een prima startpunt voor dit soort uitstapjes. Het hotel is een oase van rust. Een tweede thuis. Dat is ook het concept van de keten. Appartementen – in plaats van kamers – worden de langdurige gasten aangeboden, niet alleen om een thuisgevoel te creëren, maar ook om het beste alternatief te bieden, dat de gast zich buitenshuis kan voorstellen. Het overgrote deel van de clientèle bestaat uit zakelijke gasten, maar ook gezinnen voelen zich hier op hen gemak.

Foto: Adina Hotel Hamburg Michel

Australische oorsprong

Adina biedt de privésfeer en privacy van een aparte woning, met de luxe van een hotel. Enerzijds is er douchegel en shampoo in de badkamer, anderzijds is er ook een droger en wasmachine. Er is een koelkast en koken is ook geen probleem. Op verzoek wordt er zelfs van tevoren voor je ingekocht.

Foto: Adina Hotel Hamburg Michel

Als je niet zelf achter het fornuis wilt staan, kun je op het restaurant van het hotel rekenen, die de Australische oorsprong van de hotelketen verraadt. Dat zijn voordelen, die je niet in elke appartementenhotel kunt verwachten. Maar het is nog niet het enige: het hotel stelt voor de goede conditie van haar gasten een pool en natuurlijk ook een fitnessruimte ter beschikking.

Maar waaraan herken je nu werkelijk een hotel als thuishaven in een vreemde stad? Dat is de gezellig huiselijke sfeer. En die is volop aanwezig. De appartementen zijn modern en gezellig ingericht. De bedsprei is heerlijk zacht, zodat je hem bijna niet wilt verlaten. En op de bank en het bed lig je zo lekker; dat je niet per se naar de Cotton Club om de hoek hoeft te gaan.

Want het echte stadshotel onderscheidt zich, doordat je er graag bent. Er verblijven, aanwezig zijn en niet alleen slapen. Als in een tweede thuis. En dat is Adina gelukt.

Info

Adina Apartment Hotel Hamburg am Michel

Neuer Steinweg 26

20459 Hamburg

Een overnachting in een appartement kost vanaf € 119,

incl. gebruik van de fitnessruimte en pool en 30 minuten vrije Wifi per verblijf (niet per dag!).

Het ontbijtbuffet van € 19 kun je overslaan.

Reservering via telefoonnummer +49(0)40/226  350 553 of online.