TOP
Foto: MTK Dagmar Schwelle

Welkom in Konstanz

Is het tijd om de sleur van alledag te ontvluchten? Wat vind je van 2.116,8 uur zonneschijn per jaar met uitzicht over het meer en een Alpenpanorama? Waar je dat vindt? In Konstanz, direct ten westen van de Bodensee! Wij verraden hier wat je in geen geval mag missen.

Schilderachtige steegjes, meer dan 400 leuke winkels in de binnenstad, een levendige historie en het glinsterende vergezicht van de Bodensee. Konstanz, de grootste stad van de vierlandenregio Bodensee nodigt haar bezoekers uit voor een mix van levensvreugde, natuur en verlokkende heerlijkheden. 

Foto: MTK Dagmar Schwelle

Fascinerende natuur

Vanaf het heldere water aan de oever tot aan het majestueuze Alpenpanorama kun je spannende ontdekkingsreizen door de idyllische natuur beleven. Wie zin en conditie heeft, duikt diep in de fascinerende natuur in en om Konstanz  en beklimt met een begeleide tour de Hegauvulkaan, geniet tijdens een zeiltocht van een heerlijk briesje of wordt actief bij een van de premiumwandelingen, bijvoorbeeld de SeeGang of de Hegauer Kegelspiel of maakt een fietstocht.

Foto: Julia Stepper

Natuur- en winkelparadijs

En als je het wat rustiger aan wilt doen, is een bezoek aan het bloemeneiland Mainau een uitstekend idee. Vanaf het eiland met de vriendelijke, zuidelijke sfeer en de geurende bloemen kun je ook een boottocht of toer per kano maken. 

En natuurlijk is shoppen in het historische stadscentrum een aangenaam tijdverdrijf voor – bijna – alle bezoekers. En als het meer dan weer roept, is de maximale afstand vanuit het centrum naar de Bodensee maximaal slechts 1.000 meter, dus lopend ongeveer een kwartiertje.

Foto: MTK Dagmar Schwelle

De badische vriendelijkheid beleven

Langs de 18 kilometer lange oeverpromenade ligt een lange rij met talloze cafés, wijnbarretjes, terrassen en restaurants direct aan het water, waar de gasten met de typische Badische vriendelijkheid en gastvrijheid worden begroet. In totaal verwelkomen meer dan 300 gastronomiebedrijfjes hun gasten met heerlijk eten, dat varieert van streekgerechten tot internationale keuken. Een visspecialiteit van de regio is de ‘Fellchen’, een soort houting die alleen in de Bodensee voorkomt. Die moet je absoluut een keer met een lekkere streekwijn uitproberen. Van al die lekkere spijzen, die te kust en te keur worden aangeboden krijg je vanzelf trek. 

Aanrader voor camping fans

Of je graag overnacht in een hotel, pension of gezellige vakantiewoning; het aanbod in en rondom Konstanz voorziet voor iedere portemonnee en voor iedere smaak in een passende slaapgelegenheid. Voor natuurliefhebbers en outdoorfans is camping Klausenhorn met het uitgestrekte strandbad een leuke tip. Op warme zomeravonden voelt je je hier minstens zo goed als aan de Middellandse of Caribische Zee.

Foto: Fab Lentz