TOP
En met glühwein gevuld glas met een sinaasappelschil en andere ingredienten

Klassieke kerstglühwein: Een flinke portie traditie

Op een Duitse kerstmarkt mag een beker warme glühwein niet ontbreken. Maar je kunt het kruidige kerstdrankje ook makkelijk thuis bereiden. De klassieke kerstglühwein is perfect voor een gezellige winterborrel of voor een opwarmertje na een lange wandeling in de kou.

Ingredienten voor een klassieke Duitse kerstglühwein met sinaasappel, suiker en kaneel

Foto: Couleur/Pixabay

Ingrediënten voor een klassieke kerstglühwein:

1 fles droge rode bio-wijn (bijv. spätburgunder)

1 bio-sinaasappel in partjes hoort in ieder geval ook in een klassieke kerstglühwein

2 stokjes ceylonkaneel

3 kruidnagels

1 steranijs

2 – 3 el suiker, honing of geconcentreerd agavesap

naar smaak enkele capsules kardemom

eventueel een vanillestokje

Een Klassieke kerstglühwein bevat anijs en sinaasappels en andere kruiden

Foto: Hannah Pemberton/Unsplash

Bereiding:

Verwarm de wijn in een grote pan (bij voorkeur van koper) op middelmatige temperatuur. Opletten dat de wijn niet kookt, want dan verdwijnt de alcohol.

Voeg tijdens het verwarmen de resterende ingrediënten toe. Overigens smaakt deze glühwein ook prima als je de sinaasappels vervangt door bio-citroenen, of beide combineert. Wie niet van de intensieve smaak van kardemon houdt, neemt slechts één of twee capsules.

Neem de pan van het vuur en laat het geheel met alle ingrediënten ongeveer een uur trekken. Voor het serveren de glühwein nog een keer kort verwarmen en dan door een zeef in bekers gieten.

Geniet ervan!

Meer informatie over Duitse wijn

Kijk op deze website.