TOP
Foto: Shelley Pauls

Met de flixtrain duurzaam door Duitsland

In 2018 is een nieuwe acteur op de Duitse markt van het treinvervoer verschenen. Naast de Deutsche Bahn kunnen treinreizigers nu ook met de Flixtrain tussen enkele grote Duitse steden rijden. Flix… dat klinkt toch bekend? De Flixtrain is inderdaad een nieuw aangeboden vervoermiddel van Flixmobility, hetzelfde bedrijf dat al met de Flixbus de straten van Europa veroverde. Wij hebben de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Tekst: Miriam Schröer

Felgroene revolutie

Zeker, aan de kleur moet je in het begin even wennen. Maar de felgroene bussen en treinen zijn dankzij de opvallende kleur makkelijk herkenbaar. Misschien is het van Flixmobility ook de bedoeling om door hun kleurkeuze milieubewuste mensen er op te wijzen, dat ze met de Flixtrain (net als met de Flixbus) milieuvriendelijk reizen.

Aanrader voor budgetreizigers

Naast de felgroene kleur heeft Flixmobility nog een tweede kenmerk, en dat zijn behoorlijk lage prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld van Keulen naar Berlijn rijden voor minder dan tien euro. Daarvoor zit je dan natuurlijk ook een tijdje langer in de trein: Met de ICE van de Deutsche Bahn ben je op deze route 50 minuten sneller. Maar je betaalt dan ook ten minste vier keer zoveel dan met de Flixtrain. Als je dus geen haast hebt en over een beperkt budget beschikt, is de Flixtrain een prima optie.

Foto: Gestus Gislason/shutterstock.com

Nog beperkte keuze van bestemmingen

Een nadeel van de Flixtrains is dat ze op maar vier routes rijden, namelijk tussen Berlijn en Keulen, tussen Stuttgart en Berlijn, tussen Keulen en Hamburg en tussen Hamburg en Lörrach (slaaptrein). Maar je kunt er van uitgaan dat het er meer zullen worden. Ze zijn immers met maar twee routes begonnen en inmiddels al behoorlijk uitgebreid.

Misschien binnenkort ook in Nederland?

Tot nu toe rijden Flixtrains alleen in Duitsland. En daar zijn ze al een goed alternatief voor vaak veel te dure ritten met de treinen van de Deutsche Bahn en autoritten, laat staan binnenlandse vluchten. Toch moet je natuurlijk eerst nog van Nederland naar Duitsland komen. Hiervoor moet je nog Flixbussen of andere vervoersmiddelen kiezen. Maar, er bestaan al plannen om ook in Nederland aanvullend treinvervoer aan te bieden. We zijn dus benieuwd over wat ons nog te wachten staat van dit bedrijf! Meer info vind je op deze website.

Foto: Robson90/shutterstock.com