TOP
Foto: Wolfgang B.

Wandeltip van mei: het Ammergebergte

In deze rubriek stellen we elke maand een gebied voor, waarnaartoe je een heerlijke wandelvakantie kunt plannen. Dit keer presenteren we het Ammergebergte in het zuiden van Beieren, oostelijk van Füssen.

Even de stress vergeten

Afspraken, files, lange rijen in de supermarkt – het alledaagse leven is vaak pure stress. Het is daarom des te belangrijker, dat je jezelf af en toe eens een pauze gunt. Ver weg van alle drukte en hectiek en dan volop genieten. Dat lukt het beste in een afwisselend landschap met hoge bergen, diepe meren, weidse dalen, frissen weiden en kleine bossen. En onze wandeltip van deze maand in de Allgäu biedt dit allemaal. Heerlijk!

Foto: Reiner Göhlich

Beschermd natuurgebied en 200 km wandelwegen

Het Ammergebergte is het grootste beschermde natuurgebied in Beieren. Daar lig ook het idyllische vakantiedorp Halblech in de Allgäu, waar de gasten talrijke mogelijkheden hebben om zich op een actieve manier te ontspannen. Ongeveer 200 kilometer goed bewegwijzerde wandelwegen maken het mogelijk de landschappelijke schoonheid van de Allgäu te ontdekken en weer tot jezelf te komen. Ervaren bergbeklimmers komen hier net zo goed aan hun trekken als gezinnen met kinderen – sommige etappes zijn zelfs geschikt voor kinderwagens. 

Zelf naar boven lopen of je laten vervoeren

Als je met de stoeltjeslift neemt naar de Buchenberg of de wandelbus naar de Kenzenhut, kom je zonder moeite boven aan; de overige wandelaars snoeren de bergschoenen aan en halen de wandelstokken tevoorschijn. De adembenemende panorama’s boven op de majestueuze bergen rondom de Geiselstein , de ‘Allgäuer Matterhorn’, maar ook beneden in het dal zijn overweldigend mooi.

Bijzondere combinatie van bergen en meren

Op oogafstand ligt kasteel Neuschwanstein, dat ooit in opdracht van de sprookjeskoning Ludwig II werd gebouwd en tegenwoordig de lievelingsbestemming van veel toeristen uit de hele wereld is. Het bijzondere van de gemeente Halblech, waartoe ook de dorpen Buching en Trauchgau behoren, is de combinatie van bergen en meren. 

Foto: Reiner Göhlich

De Forggensee, Illasbergsee of Hegratsrieder See zijn populaire fotomotieven en in de zomer voor watersporters een welkome afwisseling. Bij het baden, zeilen, vissen of gewoon ontspannen langs de oever zitten kun je je verstand op nul zetten: in en om het koele water ontspan je je automatisch! Op een steenworp afstand van Halblech verwijderd ligt overigens de beroemde Wieskirche met het weelderige rococo interieur en ook de historische Altstadt van Füssen is altijd weer een bezoek waard. Meer informatie over de vakantieregio Halblech in de mooie Allgäu vind je op deze website.