TOP
Stefanie und Peter Klöckner, Foto: Johannes Willwacher
Stefanie und Peter Klöckner

Whiskykenner uit het Westerwald geeft nieuwe impulsen

Stefanie Klöckner heeft een zwak voor oude vaten en heel goede Whisky. Ze heeft een voorkeur voor edele, moutige druppels. Om precies te zijn: Stefanie Klöckner is bedrijfsleidster van de Birkenhof stokerij in Nistertal in het Westerwald.

Tekst: Jennifer Latuperisa-Andresen

Maar wat de gediplomeerde bedrijfskundige nog is, is veel spannender: namelijk deskundige op het gebied van whisky, sommelière, kruidenspecialist en een geboren en getogen Westerwaldse  – een vrouw voor fijne aroma’s en met smaak.

whisky vat

Foto: Johannes Willwacher

Het is begonnen met de integratie van een fruit distilleerderij in de traditionele graanstokerij: Samen met haar man Peter Klöckner, die als destillateur de productie van het gezinsbedrijf leidt, heeft Stefanie Klöckner 1999 een edel-distilleerderij in het leven geroepen. Hun Birkenhof  vruchten-eau-de-vie van werd een groot succes.

Nieuwe impulsen en innovaties

Stefanie Klöckners rol is het om nieuwe impulsen te geven en om innovaties te begeleiden, waardoor zij de drijvende kracht van het gezinsbedrijf is. Ze heeft het bedrijf uitgebouwd tot een fabriek van genot met regionale oorsprong in Rijnland-Palts.

„Fading Hill“, de bijzondere  whisky van de destilleerderij en de prijswinnende gin „Gentle 66“ zijn hiervoor smaakvolle voorbeelden. Als je in het Westerwald onderweg bent, mag je deze  smaakvolle manufactuur dus echt niet missen. Want zo’n flesje whisky uit Duitsland is altijd een mooi cadeautje en een  heerlijk souvenir.

whisky stokerij

Foto: Johannes Willwacher

Informatie:

Birkenhof-Brennerei GmbH

Auf dem Birkenhof

57647 Nistertal

Tel.: +49 (0)2661/982040

info@birkenhof-brennerei.de

www.birkenhof-brennerei.de