TOP
Foto: Shutterstock
Drie kinderen in een tent op Ruhrcamping in Essen

De leukste stadscampings in Duitsland

Heb je zin in een kleine vakantie of een weekeindje Duitsland maar geen budget voor een boetiek hotel? Lees dan onze kleine serie over de leukste kampeerterreinen in ins buurland. Deel een gaat over de leukste stadscampings in Duitsland.

Elbecamp is een van de leukste stadscampings in Duitsland met op de achtergrond der havenkranen van Hamburg

Foto: Karsten HH/Shutterstock

Elbecamp in Hamburg

Zin in een uitstapje naar Hamburg om er te genieten van het uitzicht op oceaanreuzen uit de hele wereld? In dat geval zul je het op deze camping zeker naar je zin hebben, want hij ligt aan de Elbe bij het in het westen van de stad gelegen natuurstrand Falkensteiner Ufer. Omdat het kampeerterrein in de duinen achter het strand ligt, is het aantal staplaatsen voor caravans beperkt. De halte Blankenese van de S-Bahn ligt ongeveer 3,5 kilometer verderop en heeft een directe verbinding met het centrum van Hamburg.

Een kind geniet in een tent op Elbecamp in Hamburg van de vakantie

Foto: Maria Symchych/Shutterstock

Elbecamp Hamburg: Falkensteiner Ufer 101, telefoon (0)40/812949, GPS: 53.56398, 9.76868

Camping Berger in Keulen

Bijna iedereen weet wel dat Keulen de Dom, het carnaval en een spannend uitgaansleven heeft. Maar er is meer: in het zuiden van de stad ligt bij Rijnkilometer 681 de ‘Kölsche Riviera’.

Zonsondergang bij stadscamping Berger in Keulen met de Rijn

Foto: Jennifer Latuperisa-Andresen

En vlakbij op deze plek bevindt zich de oudste camping van Duitsland, die bij uitstek geschikt is voor een vakantie in de stad. Natuurlijk ontbreekt hier het uitzicht over de Rijn niet. Sommige vakantiegangers hebben het hier zo naar hun zin dat ze eigenlijk niet meer weg willen gaan. Met de tram-metrolijn 16 en 17 kom je eenvoudig in de binnenstad.

Een camper op Camping Berger in Keulen aan de Rijn

Foto: Virrage Images/Shutterstock

Camping Berger in Keulen: Uferstraße 71, telefoon (0)221 935 52 40, het gehele jaar geopend, behalve in de kerstvakantie, GPS: 50.89134, 7.024588

Ruhrcamping in Essen

Het Ruhrgebied heeft behalve aan industriemonumenten ook veel te bieden aan andere cultuur. Maar, de ‘Pott’, zoals de streek hier ook wel genoemd wordt, is tegelijkertijd verrassend groen.

Ruhrcamping in Essen behoort tot de leukste stadscampings in Duitsland

Foto: Manuel Rheinschmidt/Unsplash

Op de Ruhrcamping is het mogelijk om te ontspannen en tegelijkertijd de streek te verkennen. Ook het bouwwagenhotel van de camping die tussen Essen en Bochum en direct aan de rivier de Ruhr ligt, is zeer de moeite waard.

Ruhrcamping Essen: In der Lake 76, telefoon +49(0)178/156 39 10, GPS: 51.42928, 7.10497

Een vrouw geniet van de zonsopgang voor haat camper op Camping Sanssouci in Potsdam bij Berlijn

Foto: Shutterstock

Camping Sanssouci in Potsdam bij Berlijn

Laat de kosmopolitische flair van Berlijn op je inwerken en ga op verkenning naar de historie van Potsdam vanuit de overweldigende natuur van Brandenburg. Deze mooie camping die direct aan de oever van de Templiner See ligt maakt dit mogelijk. Tot het centrum van Potsdam is het vijf kilometer; hiervandaan rijden met grote regelmaat treinen naar Berlijn.

Kasteel Sanssouci in Potsdam bij Berlijn

Foto: Shutterstock

Camping Sanssouci Potsdam: An der Pirschheide 41, telefoon +49(0)331/951 09 88, GPS: 52.36233, 13.01011

Meer informatie over de leukste stadscampings in Duitsland

Kijk op de website van Germany Travel.