TOP
Foto: Jochen Schweizer
Een vrouw tijdens het bungee jumpen aan een havenkraan in Hamburg

De grootste adrenalinekicks in Duitsland

Sneller, hoger, verder – dat alles kun je in Duitsland uitstekend waarmaken. Sommige mensen vinden het regelrechte waanzin, terwijl adrenalinejunkies erdoor geïnspireerd worden. We stellen je de vijf meest spannende adrenalinekicks in Duitsland voor.

Tekst: Ulrike Herder

Bungee jumpers krijgen hun adrenalinekick op een havenkraan in Hamburg

Foto: Jochen Schweizer

Bungee jumpen in Hamburg

Het moment vlak voordat je springt is het ergste. Als je dat echter hebt overwonnen, kun je je niet vrijer voelen. Maar eerst moet je 163 treden omhoog klimmen op de nostalgische havenkraan, die hoog boven de haven van Hamburg uittorent. Eenmaal boven aangekomen, moet je eerst even flink diep ademhalen om het grandioze uitzicht over de schepen, kades en havencomplexen die tot aan de Elbphilharmonie reiken in je op te nemen.

 

In Hamburg kun je vanaf een havenkraan bungee jumpen

Foto: Jochen Schweizer

Maar dan ben je klaar voor de sprong en gooi je je waaghalzig in de diepte richting het water van de Elbe. De schreeuw van geluk tijdens het bungee jumpen is daarbij een vast onderdeel van het programma. Maar pas op: net als de andere adrenalinekicks in Duitsland kan dit avontuur  verslavend werken. Een sprong kost vanaf € 100.

Met een formule een auto op de Nürburgring rijden is een van de grootste adrenalinekicks in Duitsland

Foto: Christian Hahn

Roes van snelheid op de Nürburgring

Eén keer in je leven je als Verstappen of Hamilton voelen? Op de Nürburgring in de Eifel, een van de fascinerendste racecircuits ter wereld, kunnen ook ‘normale’ mensen zich meten met legenden uit de formule 1. In een beginnerscursus kunnen liefhebbers op een speciaal gedeelte van het grand prix-circuit hun rijkunsten in een echte formule 1-racewagen testen.

 

Met een formule een auto op de Nürburgring in de EIfel rijden is een van de grootste avonturen in Duitsland

Foto: Nürburgring

Je zult al snel merken met welke enorme krachten je te maken krijgt en welke lichamelijke topprestaties en absolute concentratie je moet leveren om een bolide met dit motorvermogen te kunnen besturen. Tegelijkertijd beleef je in een roes wat zo’n auto allemaal kan zodra je versnelt en je hart zo tekeergaat dat de adrenaline door je aderen schiet! De beginnerscursus duurt 3,5 uur en kost inclusief uitrusting vanaf € 395 per persoon.

Flyboarden in Leipzig: zeker een van de grootste adrenalinekicks in Duitslands

Bij deze extreme sport zijn vreugdesprongetjes gratis inbegrepen. Er bestaan natuurtalenten, maar de meeste mensen hebben een tijdje nodig om het apparaat waar ze op staan te beheersen. Flyboarden is onder de adrenalinesporten nog vrij nieuw. De mogelijkheden om allerlei acrobatische stunts uit te halen zijn legio. De straalaandrijving onder je voeten katapulteert je eerst naar een behoorlijke hoogte. Daar heb je moed voor nodig, want in het begin klap je vrij vaak in het koele water omdat je je evenwicht verliest.

 

Flyboarden geeft je een echte kick in Duitsland

Foto: iStock

Maar als je het trucje eenmaal doorhebt, is het pure actie. Je hebt het gevoel boven het water te dansen en je kunt zelfs salto’s maken of het volgende moment als een dolfijn door het water schieten. Dat is allemaal mogelijk dankzij de waterstraalaandrijving. Je kunt deze sport bijvoorbeeld uitoefenen in het Leipziger Neuseenland. Twee uur flyboarden kost ca. € 170 per persoon. Boeken is mogelijk via de website van My Days.

Een van de grootste adrenalinekicks in Duitsland is het tubing op de Isar

Tubing op de Isar bij Lenggries: Meeslepende actie

Tubing is plezier voor iedereen. Daarbij stort je je op een zogenaamde ‘tube’ (een grote met lucht gevulde zwemband) in de rivier en drijf je mee met de stroming. Uitgerust met een helm, neopreen pak, dubbele peddel en zwemvest kan het avontuur beginnen. Op de langzamere plaatsen kom je peddelend vooruit en heb je tijd voor een praatje met de collega-peddelaars in hun eigen tube. Maar zodra de stroming sneller wordt, wordt het een wilde rit.

Een van de grootste avonturen in Duitsland is het tubing op de Isar

Dan is concentratie gevraagd en moet je ervoor zorgen dat je niet van je tube in het water terechtkomt. Als dat toch eens gebeurt, is dat geen ramp. Het water van je afschudden en weer op de tube klimmen. Waar je dit kunt doen? Bijvoorbeeld op de Isar in Lenggries, in het zuiden van Duitsland. Vooral op warme zomerdagen is het een uniek spektakel. Je kunt vooraf boeken bij Sport-Piraten, vanaf € 49 per persoon voor 4,5 uur plezier.

Subwing in de Donau is een beetje zo als waterskiën

Subwing in de Donau: Als een vis in het water

Het gevoel lijkt op vliegen, maar dan onderwater. Subwing is de nieuwste onderwatersport en vooral een aanrader voor diegenen die van water houden en graag een nieuw actief avontuur willen uitproberen. Subwing lijkt op waterskiën. Een boot trekt de subwinger achter zich aan, maar die staat niet op ski’s of op het water, maar hij/zij duikt ín het water. Daarbij houdt de subwinger zich vast aan een soort vleugel die door eigen beweging gestuurd kan worden.

Subwingen is een echte trendsport geworden

Zo vlieg je als het ware onderwater. Er zijn nog niet zoveel plaatsen in Duitsland waar je subwing kunt uitproberen. Het is bijvoorbeeld mogelijk in Poikam aan de Donau, in de buurt van de stad Regensburg. Het kan voor maximaal twee personen worden geboekt en kost ca. € 100 voor twee personen voor 45 minuten. Boeken via de website van My Days.

Aanvullende informatie over adrenalinekicks in Duitsland

Kijk op de website van Germany Travel.