TOP
Foto: Tourismusverein Südliche Weinstraße
Uitzicht op de ruine van een kasteel met daarachter het bos van Bad Bergzabern in de palts

Wandeltip van januari: Bad Bergzabern in de zuidelijke Palts

In deze rubriek stellen we elke maand een gebied voor, waarnaartoe je een heerlijke wandelvakantie kunt plannen. Dit keer presenteren we Bad Bergzabern in de zuidelijke Palts.

Een vrouw en een man rusten naar een wandeling in Bad Bergzabern in de Palts met uitzicht op het bos

Foto: Tourismusverein Südliche Weinstraße

Ontdek wat nieuws

Als de alledaagse drukte je bijna teveel wordt, groeit de wens naar een pauze. Dan wil je wat nieuws ontdekken, onbekende dingen zien en tegelijkertijd opgekropte stress van je af schudden. Onze tip: één van de meest imposante plaatsen in Duitsland is het Bergzaberner Land. In het zuiden van de Palts ligt dit gebied, dat zich kenmerkt door weidse dalen en bossen. Hier begint het hart van menig wandelaar sneller te slaan, want de keuze aan wandelroutes is heel groot en veelzijdig.

Wandelroutes te kust en te keur

Hier beleven niet alleen doorgewinterde lopers hun perfecte outdoor-avontuur, maar kunnen ook beginnelingen terecht, die willen testen hoe ver ze kunnen komen. Met een lengte van 170 kilometer is de Pfälzer Weinsteig de zwaarste etappe, maar van de 25 routes hebben meer dan de helft een lengte tussen twee en twintig kilometer en zijn daardoor uitstekend geschikt als dagtocht.

Vader en zoon kijken op een bord naar de weg tijdens een wandeling in Bad Bergzabern in de Palts

Foto: Tourismusverein Südliche Weinstraße

Perfecte bewegwijzering in Bad Bergzabern

Sommige routes zoals de Pfälzer Weinsteig  zijn lange premium wandelroutes en andere zoals de Gebrüder-Grimm-Märchenweg speciale thema-routes. Hier beleven ook kinderen hun plezier aan een wandeling, want op de vijf kilometer lange route zijn zeven stations met sprookjesfiguren te vinden. Dankzij het nieuwe systeem met bewegwijzering door duidelijke borden is verlopen niet meer mogelijk.

Genieten geblazen

Onderweg kom je niet alleen langs plaatsen met een prachtig uitzicht, er zijn ook veel mogelijkheden waar je even uit kunt rusten en een kleinigheid kunt eten of drinken. Op sommige routes kun je onderweg genieten van wijnproeverijen bij een wijngoed of in één van de charmante eethuisjes. Hier koken de koks met regionale ingrediënten met de verrukkelijkste resultaten. Heel bekend is de zgn. ‘Saumagen’ (varkenspens gevuld met o.a. varkensvlees, worst, uien en aardappelen), die zowel op de oorspronkelijke wijze als op een meer verfijnde manier kan worden toebereid. En om de vermoeide ledematen weer in conditie te brengen, is een bezoek aan de Südpfalz Therme een uitstekende oplossing. Als je ook nog een ander land wilt bezoeken, kun je even de grens over naar Wissembourg: Dit Franse grensstadje is slechts op een steenworp afstand.

Loon na werken: wandelaars eten en drinken na een wandeling in een kelderrestaurant in Bad Bergzabern in de Palts

Foto: Tourismusverein Südliche Weinstraße

Meer Informatie over Bad Bergzabern

Meer informatie over Bad Bergzabern en plaaatselijke wandeltochten vind je op deze website.