TOP
Foto: Düsseldorf Tourismus
Het museum Kunst im Tunnel behoort tot de coole dingen in Düsseldorf

Vier coole dingen in Düsseldorf doen

Heb je een aantal weken toevallig de discussie gevolgd, of Amsterdam meer lijkt op New York of toch Düsseldorf? Misschien heb je wel zin om even te gaan kijken, of het laatstgenoemde wel zo erg zou zijn. Hier zijn vier redenen voor een bezoek aan Düsseldorf.

Het museum K21 in de Düsseldorf, de hoofdstad van Nordrhein-Westfalen

Foto: Düsseldorf Tourismus

Zes topmusea met een ticket

Een nieuwe aanbieding maakt een reisje naar de kunststad Düsseldorf nog aantrekkelijker. Met het “Artwalk48”-ticket heb je twee dagen toegang tot de volgende musea: Kunstpalast, Kunstsammlung NRW K20 en K21, Kunsthalle, NRW Forum en het KIT (Kunst im Tunnel). De toegang geldt voor zowel de permanente als speciale tentoonstellingen. Het ticket kost 25 euro per persoon, meereizende kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang. Let er wel op, dat musea in Düsseldorf op maandagen gesloten zijn.

Street Art met het gezicht van kunstenaar Joseph Beuys in Düsseldorf

Foto: Pangeo Productions

Düsseldorf is dichtbij

Voor een leuk weekendje weg naar deze stad hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Omdat de stad op een comfortabele reisafstand van zo’n 2,5 uur met de auto of trein ligt, arriveer je uitgerust in de bruisende stad Düsseldorf. De hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen profileert zich meer en meer als een toeristische stedentripbestemming. Een bijzonder oogmerk krijgt de cultuur. De stad telt niet minder dan 26 musea en ruim 100 galerieën. Sommigen van hen behoren tot de absolute top van Duitsland.

Met het nieuwe art walk ticket kun je coole dingen doen in Düsseldorf

Foto: Düsseldorf Tourismus

Tentoonstelling Servant of Two Masters in KIT

Ben je wel eens naar de club Toffler in Rotterdam geweest? Dan weet je, dat deze nachtclub beneden het aardoppervlak ligt in een voormalige voetgangerstunnel. In Düsseldorf bestaat iets soortgelijks, maar dan wel als museum: “Kunst im Tunnel” bevindt zich onder de Rheinuferpromenade en is letterlijk een tunnel van 140 meter lengte. Het ontwerp is van de Zwitserse architect Niklaus Fritschi. Het museum besteedt vooral aandacht aan werk van jongere kunstenaars. Op het ogenblik wordt werk van Yann Annicchiarico (1983) uit Luxemburg onder de aandacht gebracht. Speciaal voor de tentoonstelling in Düsseldorf ontwierp hij verschillende installaties. Deze passen op fascinerende wijze allemaal bij de architectuur van de tunnel. De tentoonstelling loopt tot 8 november 2020.

Aan het oever van de Rijn in Düsseldorf is heerlijk toeven

Foto: Oliver Tjaden/Düsseldorf Tourismus

Coole dingen in Düsseldorf: Rondleiding in het Nederlands

Tijdens je bezoek aan Düsseldorf kun je nu ook een rondleiding in het Nederlands boeken. Veel toeristen die Düsseldorf bezoeken, boeken een stadstour. Hiermee kun je in een tijdsbestek van anderhalf uur een goede indruk van het centrum krijgen. Tot nu toe kon dat alleen in het Duits of in het Engels. In september en oktober van dit jaar worden deze nu ook in het Nederlands aangeboden. Ze vinden plaats op alle zaterdagen in september en oktober. Aanvang is om 15.00 uur, vertrekpunt is het ruiterstandbeeld van Jan Wellem voor het stadhuis. Kosten bedragen 13 euro. Te boeken via deze link.

Altbier drinken en rustikale gerechten nuttigen hoort bij een bezoek aan Düsseldorf

Foto: Sabrina Wagner/Düsseldorf Tourismus

Meer informatie over coole dingen in Düsseldorf

www.duesseldorf-tourismus.de