TOP
me and all hotel duesseldorf

Veel Japan in het me and all hotel Düsseldorf

Als je het hotel binnenloopt, valt je oog op een enorm schoolbord met een heleboel keer de tekst ‘before I die want to’ erop.

Tekst: Carla de Hoog-Broeksteeg

De ruimtes ernaast zijn allemaal ingevuld: Iemand wil voor zijn dood momenten verzamelen, een ander zou graag met Stefan trouwen en weer iemand anders wil graag met haaien duiken. Uit de antwoorden kun je opmaken dat ze grotendeels van jonge mensen afkomstig moeten zijn. En  inderdaad zien de meeste gasten beneden in de lobby er niet  ouder uit dan een jaar of dertig.

me and all hotel Düsseldorf

Japanse invloed

Onder hen zijn veel Japanners. Dat heeft ermee te maken dat het hotel in de Japanse buurt van Düsseldorf ligt. In de wijk ‘Little Tokyo’, zoals het hier ook wel wordt genoemd, woont de grootste Japanse gemeenschap van heel West-Europa. Dat merk je onder andere aan de vele sushi-restaurants en Japanse supermarkten, modewinkels en kappers. Het me and all Düsseldorf is aangepast aan deze omgeving en in het interieur vind je talloze Japanse accenten en accessoires terug.  Veel hout en bamboe, behang met afbeeldingen van bloeiende kersenbomen en papieren lampions als lampen.

Logo me and all hotels

Carla de Hoog-Broeksteeg

Tot uw dienst

Aan de muur hangt een trendy fiets die je aan de balie kunt huren. Heb je verder nog iets nodig? Een plattegrond van de stad? Een paraplu lenen? At your service! Hier gaat het er allemaal gemoedelijk aan toe.  Geen uniformen, maar gewoon twee hele aardige jongemannen in zwarte T-shirts. Dat is de filosofie van het hotel. Alles is keurig verzorgd, maar de sfeer is ongedwongen en ontspannen. Op de kamer word je begroet door een maneki neko, een wenkende gelukskat die – hoe kan het anders – oorspronkelijk uit Japan stamt.

Carla de Hoog-Broeksteeg

Geen poespas

De kamers zijn strak ingericht, maar hebben door de toepassing van veel hout en grijze kleuren toch een aangename, warme, oosterse uitstraling. Er is geen geld uitgegeven aan overbodige poespas als naaikits, douchemutsen of schoenpoetsdoekjes. Het geld lijkt eerder besteed aan de fraaie inrichting van de kamer: stijlvolle designelementen, een kluisje en een uitstekend bed met een overvloed aan kussens erop.

me and all hotels

De 11e verdieping

Voor een drankje of een streetfoodhapje stap je in de lift naar de 11e verdieping. In deze multifunctionele lounge heb je rondom een prachtig uitzicht over Düsseldorf. ’s Morgens kun je hier terecht voor het ontbijt, terwijl in deze gezellige bar met intieme zithoekjes ’s avonds niet alleen smakelijke cocktails worden geschonken, maar ook regelmatig optredens van dj’s, musici uit Düsseldorf (de zgn. ‘local heroes’), lezingen enz. plaatsvinden.

Carla de Hoog-Broeksteeg

Verticaal trimparcours

In een hotel midden in de stad moet meestal worden geschipperd met de ruimte. Dat brengt ontwerpers vaak op creatieve ideeën. Dat was ook zo bij de ontwikkeling van het me and all Düsseldorf. Voor een uitgebreide fitnessstudio was in het gebouw geen ruimte meer voorhanden, dus werd er gezocht naar een andere oplossing. En die is er nu. Het trappenhuis fungeert als een enorm verticaal trimparcours met op elke verdieping een oefening. Ook bij slecht weer kun je hier prima aan je conditie werken.

me and all hotel duesseldorf

Lindner hotels

Het me and all Düsseldorf maakt deel uit van de in 2015 opgerichte me and all-hotelketen. Deze hotels onderscheiden zich door hun boetiekkarakter, een technisch hoogwaardige uitrusting en allerlei lokale evenementen op een centrale, stedelijke ligging met een losse, ongedwongen sfeer. De me and all-hotels zijn op hun beurt weer onderdeel van de Lindner Hotels & Resorts, een keten van 31 hotels in zeven verschillende Europese landen. Lindner probeert zich te onderscheiden door een hoge kwaliteitsstandaard, een modern spa-aanbod en een specifiek en innovatief vakantieconcept. Zo maken ook het eerste multimediahotel, een stadionhotel, een dierentuin- en een motorsporthotel deel uit van de keten.

Carla de Hoog-Broeksteeg

Centrale ligging

Dankzij de situering in de interessante wijk ‘Little Tokyo’ is het me and all Düsseldorf een ideaal uitgangspunt om de stad te verkennen. De beroemde ‘Kö’ ligt op loopafstand en ook de Altstadt, waar je de kleinere en betaalbare winkels vindt, is te voet bereikbaar. Ook kun je lopend naar de zogenaamde Mediahafen’, die alleen al een bezoek waard is vanwege de architectuur en de gezellige cafés en restaurants. Dit is echter wel een stevige wandeling. Het centraal station van Düsseldorf ligt eveneens vlakbij, dus een auto is helemaal overbodig.

Carla de Hoog-Broeksteeg

Informatie

me and all hotel Düsseldorf, https://duesseldorf.meandallhotels.com