TOP
Foto: Hans Engbers/Shutterstock
Het Rock'n'Pop-Museum in Gronau van buiten

Buitengewone musea in Duitsland: allesbehalve saai

Funky, buitenissig of toch liever wat meer doorsnee? Met ongeveer 6800 musea in Duitsland is de keuze lastig. Voor wie de musea bedoeld zijn? Het antwoord is simpel: voor iedereen, dus ook voor jouw! Om het overzicht niet te verliezen, hebben wij ons echter beperkt tot alleen de buitengewone musea in Duitsland.

Rock-n-Popmuseum in Gronau

Ontdek een revolutie! Niet zomaar een revolutie, maar die van de rock’-n-roll in het Rock-n-Popmuseum in Gronau. Het voor Europa unieke museum van rock- en popgeschiedenis is ook ideaal voor kinderen. En de volwassenen? Die genieten van spectaculaire concerten van beroemde muzikanten en gevarieerde evenementen.

Het flippermuseum in Neuwied behoort tot de buitengewone musea in Duitsland

Foto: Asa Smudhavanich/Shutterstock

Flippermuseum Extraball in Neuwied

Ontdek de wereld van het flipperen. Sinds 2006 trekt het flippermuseum Extraball fans van dit iconische spel. Waren de kasten vroeg enorm populair en behoorden ze tot de inventaris van elke kroeg, tegenwoordig zijn ze vrijwel uitgestorven. Des te beter dat het flippermuseum zich hiertegen verzet: 150 flipperkasten van 1930 tot nu fascineren de bezoekers. Of ze nu bijvoorbeeld van hout zijn, enorm kleurrijk of glinsterend. Natuurlijk kan er ook worden gespeeld.

Buitengewone musea in Duitsland: Beatles-museum in Siegen

The Beatles heel privé. Waar? In Siegen, bij meneer Krämer. Hij heeft het kleinste Beatles-museum ter wereld – in zijn eigen huis. Op 27 vierkante meter laat hij aan geïnteresseerden zijn collectie zien. Wees niet verlegen, maar bel wel even van tevoren.

Een blauwe Jukebox in Jukeboxmuseum in Bruchsal

Foto: Tryhub/Shutterstock

Jukeboxmuseum in Bruchsal

In slot Bruchsal (Baden-Württemberg) wordt op een fascinerende manier de 360-jarige geschiedenis van de jukebox gepresenteerd. Er staan vierhonderd apparaten voor de bezoekers klaar. Probeer ze uit en ga ook op muziekreis!

Een typisch duits geluksvarken in geluksvarkenmuseum in Stuttgart

Foto: Photo Pix/Shutterstock

Glücksschweinmuseum in Stuttgart

Een beestachtig plezier! Bezoekers van het Glücksschweinmuseum in Stuttgart worden omringd door varkens. Geluk gehad? Dat geldt in ieder geval voor de 41500 tentoongestelde exemplaren, want het museum is gehuisvest in een voormalig slachthuis – althans in het kantoorgebouw ervan. Een XL-varken begroet de bezoeker en dat smaakt naar meer! In het museum vind je echter alles van geluksvarkentjes tot spaarvarkens.