TOP
Foto: Landgut Voshövel
Een man staat aan een raam van een suite in Landgut Voshövel, een van de leuke designhotels in Duitsland

Leuke designhotels in Duitsland

Hou je van Duitsland en van coole designhotels? Kijk dan naar deel twee van onze driedelige serie over leuke designhotels in Duitsland.

Een man zit op een bak voor een schilderij in Landgut Voshövel in Duitsland

Foto: Landgut Voshövel

Landhotel Voshövel aan de Niederrhein

Zin in een landelijke omgeving? Dan op naar Schermbeck! Familie Klump realiseerde aan de idyllische Niederrhein een bijzonder toevluchtsoord, het Landhotel Voshövel. De vroegere uitspanning van de overgrootouders werd omgetoverd tot een prachtige plek om tot rust te komen, te midden van weilanden en bossen. De 75 kamers en suites zijn persoonlijk, creatief en bijzonder ingericht. Van de Tiffanysuite, die is uitgerust met art-decomeubels in turquoise kleurtonen tot aan het penthouse ‘Fuchsteufelwild’ met rustieke natuurmaterialen, wanden van drijfhout en designmeubels, is alles even mooi.

Tweepersoonskamer met houten bed in een suite van Landgut Voshövel aan de Nederrijn

Foto: Landgut Voshövel

Ook in de spa werd niet gespaard op bijvoorbeeld stijl, design en gezelligheid. Zo zijn de rustruimtes ingericht in verschillende woonkamerstijlen. Hier is alle aandacht gericht op ontspanning. In de sauna’s, op het zachte waterbed, in de knusse love chair, in het binnenbad of het verwarmde buitenbad, of bij het kijken naar een film in de spa-bioscoop. Zo kun je gegarandeerd tot rust komen! Een nacht voor 2 personen in een tweepersoonskamer kost vanaf € 336, incl. ¾ verwenpension.

Bibliotheek van designhotel Maison in Saarlouis met open haard

Foto: Roomers

Roomers Hotel in Baden-Baden

Heldere lijnen, een smaakvolle inrichting en gedekte kleuren. Dat is het designconcept van het Roomers in Baden-Baden. Het is een elegant en extravagant design dat vriendelijk overkomt; er is niets wat je blik verstoort. Alles is in perfecte harmonie vormgegeven, van de 130 kamers en suites tot aan de rooftop-bar met infinity pool. Die is niet alleen heel populair bij de hotelgasten, maar ook bij de locals – een echte uitgaansmagneet dus. Wie hier niet een avondje kan doorzakken, kan het nergens. Hetzelfde geldt voor de lobby, die eerder op een oversized woonkamer lijkt. Zak lekker weg in de gemakkelijke couches en stoelen. Of nip bijvoorbeeld aan een glaasje sekt, speel een potje biljart of droom gewoon een beetje voor je uit.

De bar van designhotel Roomers in Baden-Baden in Duitsland

Foto: Roomers

In dat geval blijft je blik zeker even stilstaan bij een van de kunstobjecten die geraffineerd met de moderne designelementen zijn gecombineerd. Er is steeds weer een link naar de regio. Naast moderne afbeeldingen met de obligatorische meisjes uit het Zwarte Woud of foto’s die de mystieke zijde van het Zwarte Woud tonen, ontbreken ook de kunstig bewerkte koekoeksklokken niet. Oh ja, hier moet je beslist een keer het avondeten inplannen. De superkok Duc Ngo is keukenchef in wat een van de beste Aziatische fusion-restaurants is. Wat is het hier mooi! Een tweepersoonskamer kost vanaf € 250 per nacht, incl. ontbijt.

Bibliotheek van designhotel Maison in Saarlouis met open haard

Foto: Tom Gundelwein

La Maison Hotel in Saarlouis

Als zelfs het trappenhuis al een kunstwerk is, wekt de rest van het hotel vanzelf nog grotere verwachtingen op. Het La Maison Hotel in Saarlouis vervult deze verwachtingen met bravoure. Hier in het Saarland heb het je gevoel dat je hier enigszins beneveld rondloopt, zo bedwelmd raak je door de schoonheid van het interieur. Helemaal onder de indruk raak je van de bijzondere en individuele kunstwerken die het gehele hotel versieren. Het huis heeft in totaal 50 kamers, een bibliotheek, bar en restaurant. Het is kortom een plaats van goede stijl en uitstekende smaak, een eldorado voor designliefhebbers.

Leuke designhotels in Duitsland hebben features zoals dit trappenhuis in Hotel La Maison in Saarlouis

Foto: Sabrina Rothe

Dat komt enerzijds door eigenaar Günter Wagner, telg uit de bekende Duitse Pizza-Wagner-dynastie. Hij had de moed om in een kleine francofiele plaats als Saarlouis het voormalig Oberverwaltungsgericht (gerechtsgebouw) om te bouwen. Tegenwoordig is het een schattig, modern feel-good-hotel.

Suits in Hotel La Maison in Saarlouis met houten vloer

Foto: Sven Paustian

Ook was daar Conni Kotte, een absolute icoon op het gebied van interieurdesign, die vele vertrekken in het hotel heeft ontworpen. Zij kreeg het voor elkaar om unieke oude, exotische stukken, die ze overal in de wereld bij elkaar scharrelde, tot een harmonieus geheel te maken. Günter Wagner wilde een plaats realiseren waar hij zelf ook graag vertoeft. Je zou er zelf ook het liefst direct in willen trekken. Tweepersoonskamer vanaf € 193 per nacht.

Meer leuke designhotels in Duitsland: Mauritzhof in Münster

Dit is absoluut een lievelingsadres in Duitslands bekendste fietsstad! Wie voor het eerst voor het grote gebouw met de zandstenen voorgevel staat, kan niet vermoeden dat zich daarachter een stads designhotel bevindt. Het Mauritzhof bevindt zich weliswaar in Münster, maar zou met zijn kosmopolitische design net zo goed in New York of Amsterdam kunnen staan. Voor hotelier Stefan Reckenrich is het Mauritzhof eerder een liefdesverklaring aan ‘zijn’ Münster, de universiteits- en fietsstad die hij als jong, dynamisch en internationaal beschouwt.

Het hippe city-hotel met 50 prachtige kamers straalt in elke hoek een nonchalante, moderne luxe uit. Hoe doet het dat? Ondermeer met een puristisch-behaaglijke look, warme aardkleuren en een doordacht lichtconcept. Bovendien is er een bepaalde finesse die je bijvoorbeeld terugziet in de opgemaakte bedden en speciaal vervaardigde Gubi Beetle Chairs van het Italiaans-Deense designerduo GamFratesi. Tweepersoonskamer vanaf € 159 per nacht.

Gezellige lobby in designhotel The Circus in Berlijn met vorlijke mensen

Foto: Sebastian Gotthardt

The Circus Hotel in Berlijn

Als je het The Circus Hotel in Berlijn met twee woorden zou moeten omschrijven, dan zou ‘stijlvolle herberg’ best toepasselijk zijn. Het originele concept van het hotel is nergens beter op zijn plaats dan in de hoofdstad, die op veel gebieden als trendsetter geldt. Om precies te zijn bevindt het hotel zich op een uitstekende locatie aan de Rosenthaler Platz, een van de hipste pleinen van Berlijn, omzoomd door restaurants, hippes cafés, populaire bars en vooraanstaande kunstgaleries en boetieks.

Coole kamer in Hotel The Circus in Berlijn met veel kussens

Foto: Sebastian Gotthardt

Het hotel dat 140 kamers telt, is een mix van moderne kunst, liefde voor design en een ongedwongen feelgood-sfeer. Je overnacht er in gezellige kamers met hippe vintage accessoires, zoals een oude telefoon met draaischijf. Eten doe je in de gezellige lounge, bibliotheek of op de binnenplaats. In de ochtend bereid je je met een ontbijt van zelfgemaakte muesli, een veganistisch roerei en ontbijtburrito’s gedegen voor op een bezoek aan de stad. ’s Avonds kun je bij een drankje in de Lost My Voice-bar van het hotel de belevenissen van de dag de revue laten passeren. Een tweepersoonskamer kost vanaf € 100.

Meer informatie over leuke designhotels in Duitsland en het vakantieland

Kijk naar deel 1 en deel 2 over de leuke designhotels in Duitsland. Meer informatie vind je bovendien op de website van Design Hotels en Germany Travel.