TOP
Foto: André Dogbey
Drie boomhuizen van Hotel Lütetsburg Lodges in Nedersaksen met avondstemming

Hippe designhotels in Duitsland

Houd je van Duitsland en van coole designhotels? Kijk dan naar deel twee van onze driedelige serie over hippe designhotels in Duitsland.

Een kamer met strak design in hotel Qvest in het Duitse Keulen

Foto: Qvest

The Qvest in Keulen

Wie hotel Qvest binnenloopt, gaat vanzelf langzamer en wat meer rechtop lopen en neigt ertoe aan de receptie zachtjes te fluisteren in plaats van luid te praten. Het Qvest in de binnenstad van Keulen boezemt allereerst ontzag in, dat daarna overgaat in bewondering. Het designhotel is ondergebracht tussen de muren van het voormalige historische stadsarchief en bevindt zich aan het Gereonskloster. Je zou bijna geloven dat je in een architectuurmuseum naar laatgotisch ontwerp terecht bent gekomen. Maar dit ontzag verdwijnt al snel zodra je in de ‘F 51’-stoel van Walter Gropius wegzakt.

Hotel Qvest in Keulen behoort tot de hippe designhotels in Duitsland

Foto: Qvest

En precies dat is het knappe van dit designhotel: ondanks de museale uitstraling voel je je er toch op je gemak. Dat komt niet in de laatste plaats door de vriendelijke service en het decente, eersteklas interieur. De meubels zijn ontwerpen van Arne Jacobsen en Charles en Ray Eames – klassiekers dus. De 34 kamers zijn allemaal individueel ingericht. Overal aanwezig is de innige liefde voor details en het esthetische stempel van eigenaar Michael Kaune, die over de hele wereld naar geschikte objecten heeft gezocht. De tegels in de badkamers bijvoorbeeld zijn afkomstig uit de metro van Parijs. Tweepersoonskamer vanaf € 123 per nacht.

Uitzicht vanuit een boomhuis in een van de hippe designhotels in Duitsland

Foto: Friederike Hegner

Lütetsburg Lodges in Nedersaksen

Afgelegen en toch cool – dat zijn de Lütetsburg Lodges. De drie boomhuizen liggen namelijk zo verstopt dat de dieren uit het bos zich er gerust laten zien. Logisch dat de boomhuizen dierennamen hebben: Voss (vos), Dacks (das) en Reei (ree). De namen zijn in het Oost-Friese dialect – deze mooie slaapgelegenheden liggen immers maar acht kilometer verwijderd van de Oost-Friese Waddenzeekust in het noorden van Duitsland.

Slaapkamer in het boomhuis van Hotel Lütetsburg Lodges in Nedersaksen met veel hout

Foto: Friederike Hegner

Bekleed met hout en in geslaagd contrast met de zwarte stalen balken passen ze stijlvol in het landschap. In elk boomhuis is er op de ruime vide of in de gezellige woon- en eetkamer plaats voor vier personen. Dankzij het tot op de grond doorgetrokken, reusachtige raam dat een weids vergezicht biedt, wordt de natuur als het ware naar binnen gehaald. Voor degenen die een afgelegen en stijlvol onderkomen zoeken, is dit een absolute geheimtip. Hoe meer nachten geboekt worden, des te voordeliger de prijs. Voor één nacht wordt voor 2 personen € 225 berekend, 3 nachten kosten € 150.

Slaapkamer van de Suite Land und Meer in Hotel Lösch für Freunde in Rijnland-Palts

Foto: Hotel Kloster Hornbach

Lösch für Freunde in Hornbach (Rijnland-Palts)

Het Lösch für Freunde heeft de hotelwereld definitief kleurrijker, creatiever en persoonlijker gemaakt. Hier in Rijnland-Palts is de gast namelijk op bezoek bij vrienden, zoals de naam al aangeeft. Daarom is er ook een bel aan de deur, zodat de gastheer en gastvrouw weten wie er op bezoek komt. Met alle gasten wordt aan een grote gemeenschappelijke tafel gegeten. De gastheer en gastvrouw, het echtpaar Lösch, zijn niet alleen hartelijk en spraakzaam, maar ook verliefd op design.

Hotel Lösch für Freunde behoort tot de hippe designhotels in Duitsland

Foto: Hotel Kloster Hornbach

Stijlvol en met veel gevoel voor bijzonderheden heeft het echtpaar hun domicilie met veel liefde ingericht. De 15 themakamers dragen het stempel van familieleden, oude vrienden en stamgasten die hielpen ze met waardevolle ideeën vorm te geven. Zo kun je te midden van mooie boeken logeren of met een joystick bij een Carrera-racebaan. Neem een bad in grootmoeders tobbe of in het bubbelbad en zweet je uit in het stoombad. Eén ding hebben alle kamers gemeen: van waterkraan tot aan de lichtschakelaar zijn ze supercool. De prijs per nacht in een tweepersoonskamer bedraagt vanaf € 117,50 p.p. incl. ontbijt. Gunstig voor een van de hippe designhotels in Duitsland.

De excentrieke lobby van Hotel Freigeist in het Duitse Göttingen

Foto: Designhotels

Freigeist Hotel in Göttingen

De naam klinkt veelbelovend. Het Freigeist Hotel maakt dan ook waar wat het belooft. Het is een enigszins nonchalante en trendy plek die de sfeer van de studentenstad in Nedersaksen uitstraalt, en een typisch voorbeeld van creativiteit en community-denkbeelden. Op de lichte eikenhouten vloeren staan Scandinavische meubels. In de 118 eerder sobere kamers met ramen die tot op de grond reiken staan boxspring-bedden. En ertussen staan designobjecten zoals met de hand vervaardigde stoelen van het Nederlandse merk Pols Potten als blikvanger. In de gemeenschappelijke vertrekken die aan lofts doen denken, staan enorm grote stoelen en blauwe fluwelen sofa’s die uitnodigen om rustig te gaan zitten en een praatje te maken met andere gasten van het hotel.

Kamer met vrij staande badkuip in designhotel Freigeist in Göttingen

Foto: Designhotels

Kakelbonte tegels uit Marokko en muren van blauw glas onderstrepen de creatieve touch in het hotel. Dat geldt ook voor de dakterrassen met hangmatten en een boulebaan, de zeer coole Hermarium Bar met zijn verrukkelijke drankjes en het restaurant waar de gasten omringd zijn door kunst uit alle werelddelen en een mix van Japanse en Peruaanse keuken geserveerd krijgen. Het creatieve hotel bevindt zich met het Zoologische Museum, de universiteit en het Forum Wissen, alle op loopafstand, in goed gezelschap. Tweepersoonskamer vanaf € 122 per nacht.

Meer informatie over hippe designhotels in Duitsland en het vakantieland

Kijk naar deel 1 over de hippe designhotels in Duitsland of op de website van Design Hotel en Germany Travel na een bredere keuze uit coole designhotels in Duitsland.