TOP
Foto: Günter Standl
De Seezeitlodge in het Saarland met Infinity-pool tijdens de schemering

Extreem coole designhotels in Duitsland

In een serie van drie artikels stellen we je dertien hotels in Duitsland voor die duidelijk meer stijl bieden dan veel andere hotels. In deze coole designhotels in Duitsland slapen de gasten in luxe bedden en zijn ze omgeven door architectonische schoonheid. Pure inspiratie!

Uitzicht op velden vanuit een suite in Hotel Hofgut Hafnerleiten

Foto: Günter Standl

Hofgut Hafnerleiten in Bad Birnbach in Beieren

Een verblijf in Hofgut Hafnerleiten bei Passau in het zuiden van Duitsland is een trip naar een andere wereld. De mobieltjes hebben er geen ontvangst. Er is ook geen wifi en er is zelfs geen televisie. Daarvoor in de plaats is er een heleboel natuur en rust. Wanneer hoor je zo bewust de vogels horen tsjilpen en de wind door de boombladeren ruisen? Dat is enerzijds mogelijk dankzij de werkelijk zeer fraaie landelijke omgeving met het zwemmeertje, maar ligt anderzijds ook aan het purisme, of anders gezegd, de bijzonder gezellige eenvoud.

Het Boothuis van Hotel Hofgut Hafnerleiten in Beieren

Foto: Günter Standl

Die tref je zowel buiten als binnen aan. De keuze valt op een van de twaalf individuele huisjes, die namen hebben als “Bootshaus”, “Wiesenhaus” en “Baumhaus”. Welke zal het worden? Onze favoriet is het “Haus am Feld”. En dan is er ook nog het enorme terrein dat je gerust een hotel-dorp kunt noemen: er is een spa, sauna en veel ruimte voor ontspannende wandelingen.

Een boomhuis in Hotel Hofgut Hafnerleiten in Beieren

Foto: Günter Standl

Kortom, een hotel dat veel aandacht heeft voor de omgeving en zijn gasten. Prijs per huisje vanaf € 420 per dag.

Hotel Tortue in Hamburg

Al bij het afscheid ga je dit hotel missen. Het Tortue sluipt namelijk op charmante wijze in de harten van de gasten. Waarmee? Met kleine liefdevolle details, zoals een kosteloze minibar en het personeel dat je zo vriendelijk begroet alsof je er al jaren stamgast bent. De gestylede kamers zijn sfeervol. Je hebt de neiging constant alles te fotograferen zodat je je slaapkamer thuis precies zo kunt inrichten. En dan nog iets: het Tortue heeft een geweldige ligging.

Tweepersoonskamer in Hotel Tortue in Hamburg

Foto: Design Hotels

Over de drempel van de deur struikel je als het ware direct het shopping-paradijs binnen. De beroemde Innenalster van Hamburg is slechts op een paar minuten afstand en ook de Landungsbrücken waar de rondvaartboten aanleggen, zijn te voet bereikbaar. Het hotel is gevestigd in het voormalige Hamburger Amt für Stadtentwicklung.

Het binnenhof van hotel Tortue in Hamburg

Foto: Design Hotels

Onze tip: ga voor een drankje naar het dakterras voor een prachtige blik op het gebouw van de Elbphilharmonie. Ook de gastronomie van het hotel moet je geproefd hebben. De gezellige brasserie, waar je bij goed weer ook op het balkon en terras kunt zitten, is voor een uitgebreid ontbijt zeker aan te raden, net als het oosterse restaurant. Oh ja, het handelsmerk van het hotel, de schildpad (‘tortue’ in het Frans) zit in allerlei kleine details verstopt. Wie zoekt zal vinden. En zo is het vertrek een “torture” die je slechts op één manier kunt verzachten: terugkomen! Tweepersoonskamer vanaf € 187 per nacht.

25 hours Altes Hafenamt in Hamburg

Inmiddels zijn de 25 hours-hotels in heel Europa bekend. Ze hebben allemaal de eigenschap dat ze bijzonder actueel zijn. Dat merken ook de gasten van het mooie Hafenamt in elk hoek van het gebouw. Het onder monumentenzorg staande voormalige Amt für Strom und Hafenbau, een prachtig bakstenen gebouw midden in de Hafencity, herinnert qua stijl aan een zeemanshuis.

Details van een kamer van Hotel 25 Hours in Hamburg laten zien dat het huis tot de supercoole designhotels in Duitsland behoort

Foto: 25 Hours

En deze indruk keert steeds weer terug, bijvoorbeeld met de maritieme foto’s op de blauwe wanden van de hotelgangen en de matrozenschilderijen in de hotelbar. Het design heeft een prettige uitstraling dankzij de vintage-ambiance en duurzaamheid. Zo is de receptiebalie gemaakt van oude verwarmingen van het Alten Hafenamt en kregen de oude kamerdeuren een nieuwe bestemming als hoofdeind van de tweepersoonsbedden.

Bar The Boilerman in Hotel 25 Hours in Hamburg

Foto: 25 Hours

Het buffet in restaurant Neni bestaat uit een houten constructie waar vroeger zeekaarten in werden bewaard. Het is overigens de moeite waard om hier te eten, want je krijgt er de oriëntaalse keuken op zijn best. In de 49 gezellige, maar uiterst moderne kamers vind je eveneens maritieme accessoires, zoals een lichtgevende wereldbol en maritieme lectuur. Een geslaagde mix van design en originele zeemanssfeer! Tweepersoonskamer vanaf € 199 per nacht.

Seezeitlodge am Bostalsee in het Saarland

De kamers zijn hier zo gezellig dat je moet oppassen er te veel tijd door te brengen. Alle 98 kamers in de Seezeitlodge zijn modern, ruim en warm ingericht in zand-, wit- en bruintonen, met geolied parket, houten meubelen uit de regio, vitrage en kussens van katoen, geknoopte lampen en een bank van riet. De vloer van de douche, gemaakt van grind uit de rivieren in de omgeving, masseren vermoeide voeten terwijl warm water uit de regendouche over je lichaam stroomt. De Seezeitlodge in het Saarland is een wellnessoase die zijn weerga niet kent.

De lievelingssuite van de Seezeitlodge in het Saarland

Foto: Günter Standl

De lodge ligt hoog boven de Bostalsee. De gevel is bekleed met houten lamellen en langgerekt als een gevelde boom. Naast het gezellige en stijlvolle interieurdesign loopt de verbinding met de natuur als een rode draad door het hotel, waarin ook het Keltische erfgoed uit de regio herkenbaar is. In de gangen en in de ruime spa zijn berkenstammen als een haag opgesteld en het buitenbereik is gevormd naar het concept van een Keltisch dorp. De prijs per overnachting voor 2 personen incl. ontbijt is vanaf € 404.

De Seezeitlodge in het Saarland behoort to de supercoole designhotels in Duitsland

Foto: Günter Standl

Meer informatie over coole designhotels in Duitsland en het vakantieland

Kijk op de website van Design Hotel en Germany Travel na een bredere keuze uit coole designhotels in Duitsland.