TOP
Foto: Hannah Pemberton

Klassieke kerstglühwein: Een flink portie traditie

Op een Duitse kerstmarkt mag een beker warme glühwein niet ontbreken. Maar je kunt het kruidige kerstdrankje ook makkelijk thuis bereiden. Perfect voor een gezellige kerstborrel of voor een opwarmertje na een lange wandeling in de kou.

Ingrediënten:

1 fles droge rode bio-wijn (bijv. spätburgunder)

1 bio-sinaasappel in partjes

2 stokjes ceylonkaneel

3 kruidnagels

1 steranijs

2 – 3 el suiker, honing of geconcentreerd agavesap

naar smaak enkele capsules kardemom

eventueel een vanillestokje

Bereiding:

Verwarm de wijn in een grote pan (bij voorkeur van koper) op middelmatige temperatuur. Opletten dat de wijn niet kookt, want dan verdwijnt de alcohol.

Voeg tijdens het verwarmen de resterende ingrediënten toe. Overigens smaakt deze glühwein ook prima als je de sinaasappels vervangt door bio-citroenen, of beide combineert. Wie niet van de intensieve smaak van kardemon houdt, neemt slechts één of twee capsules.

Neem de pan van het vuur en laat het geheel met alle ingrediënten ongeveer een uur trekken. Voor het serveren de glühwein nog een keer kort verwarmen en dan door een zeef in bekers gieten.

Geniet ervan!