TOP
Foto: Lymoon 17
Lymoon 17 is een limoncello uit Duitsland

De lekkerste drankjes uit Duitsland: limoncello, vermouth en Flutwein

Als in de zomer de temperaturen stijgen en de zonsondergang gevierd wordt, smaken sommige dingen nog beter dan anders. We hebben de lekkerste drankjes uit Duitsland geprobeerd.

Lupita Margarita is een van de lekkerste drankjes uit Duitsland

Foto: Anna Wegelin

Crafted vermouth uit Duitsland

Vermouth schijnt het ideale drankje te zijn voor degenen, die van licht en ongecompliceerd houden, echter alleen, als ook de kwaliteit goed is. In het Zwarte Woud hebben drie vrienden met apros Black Forest Vermouth met succes een eigen crafted vermouth ontwikkeld.

Crafted Vermouth uit Duitsland van Apros hier als "Spritz"

Foto: Apros

Wij hebben hem al een keer geprobeerd en zijn dol op de lichte sunset drink apros red and orange. En die is heel eenvoudig en snel toe te bereiden: IJsklontjes in een glas, 4 cl apros red vermouth, 10 cl sinaasappelsap, een schijfje sinaasappel en klaar is deze heerlijke zomerdrank. Proost!

Een van de lekkerste drankjes uit Duitsland: Lymoon 17

Meer citroen vind je bij Lymoon 17. De beide Hamburgse oprichters Stella en Sebastian willen met Lymoon 17 het Italiaanse levensgevoel verspreiden. In een familiedestilleerderij in de Toscana worden onbehandelde citroenschillen toegevoegd aan een mengsel van hoogwaardige pure alcohol, waarna het zes weken lang in vaten blijft liggen. Het kleurrijke resultaat is uitstekend geschikt om cocktails mee te maken.

Limoncello uit Duitsland met citroen en basilicum

Foto: Lymoon 17

De zomer klassieker heet Lymoon Spritz en daarvoor heb je een rode wijnglas nodig, ijsblokjes, 4 cl. Lymoon, 6 cl. prosecco, 3 cl. tonic, basilicum en citroen. En zo maak je het: Het wijnglas met ijsblokjes vullen, prosecco en tonic toevoegen, de Lymoon 17 erop gieten, kort omroeren en tot slot met citroen en basilicum garneren. Zo smaakt Italië. Cin cin!

Tequila uit Hamburg

Haar hartstocht voor Mexico en tequila heeft Betty Kupsa uit de veelvoudig onderscheiden Hamburgse cocktailbar The Chug Club op St. Pauli in een fles gestopt.

Uitvinder Betty Kupsa met haar Lupita Margarita

Foto: Anna Wegelin

Lupita Margarita is eigenlijk een gebottelde cocktail. Gewoon met ijs smaakt de hibiscus tequila verrukkelijk. En ook de fles is iets heel bijzonders! Bekijk het maar en ‘go chug yourself’!

 

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein von @flutwein2021 geteilter Beitrag

 

Flutwein van de Ahr: Wijn uit het overstromingsgebied

Voor degenen die het liever bij de wijn uit eigen land houden, kun je in deze zomer iets goeds doen en de Wijnregio Ahrweiler, die door de vloedcatastrofe een treurige beroemdheid is geworden, ondersteunen. Koop Flutweine, dus flessen wijn die de vloedramp overleefd hebben en help daarmee de wijnboeren! Drinken voor het goede doel!