TOP
Foto: Sarah Richter/Pixabay
Schloss Neuschwanstein in Beieren is een van de bekendste bezienswaardigheden van Duitsland ook in de Wolken

De bekendste bezienswaardigheden van Duitsland

De Dom in Keulen, de Brandenburger Tor of Schloss Neuschwanstein – van welke bezienswaardigheid houden de toeristen in Duitsland het meest? Hier hebben we populaire herkenningstekens in Duitsland verzameld.

De Reichstag in Berlijn met jonge mensen op de voorgrond

Foto: Visit Berlin

De Rijksdag in Berlijn

Queen Elizabeth, de voormalige US-president George W. Bush, musicus Bon Jovi en de voetballegende Pelé: Ze zijn hier allemaal al geweest. De Rijksdag in Berlijn behoort in ieder geval tot de meest geliefde symbolen van Duitsland. Een keer een kijkje nemen achter de schermen van de Bundestag, of de koepel en het glazen dakterras bezichtigen is gratis mogelijk, maar wel na vooraanmelding. Het mooiste is het prachtige uitzicht vanuit de glazen koepel over de Duitse hoofdstad.

Het Brandenburger Tor in Berlijn met avondstemming en de Pariser Platz

Foto: Dagmar Schwelle/Visit Berlin

Brandenburger Tor, Berlijn

Niet ver van het Rijksdaggebouw ligt een ander bekend herkenningsteken in Duitsland. Duizenden bezoekers bestormen elke dag de Pariser Platz en willen het symbool van de Duitse hereniging bezichtigen: de Brandenburger Tor. Geen wonder, dat deze poort zo populair is, want tijdens een stadstour in Berlijn kom je niet om deze bezienswaardigheid heen. Vooral tijdens Oud & Nieuw is de Brandenburger Tor de hotspot bij uitstek om het Nieuwjaar te vieren.

Het holocaust monument in Berlijn tijdens de zonsopgang

Foto: JPlenio/Pixabay

Holocaust-monument, Berlijn

En de derde plaats gaat naar… weer naar Berlijn! En wel naar het Holocaust-monument. De Duitse hoofdstad heeft nu eenmaal veel bijzonderheden. Op bijna 20.000 vierkante meter staan 2.711 betonnen blokken, die architect Peter Eisenmann in het historische centrum van de stad heeft laten plaatsen. Deze plaats is bij toeristen als fotomotief zeer geliefd, de achtergrond is natuurlijk een treurige. Het monument herinnert aan alle Joden die in de tijd van het nationaalsocialisme zijn vermoord. Door de abstracte vormen moet het monument tot nadenken stemmen.

De Dom in Keulen bij avondlicht

Wolfgang Zwanzger/shutterstock.com

Kölner Dom, Keulen

Zij is de meest geliefde kathedraal van Duitsland en neemt bij vele buitenlandse bezoekers een toppositie in. Ongeveer zes miljoen toeristen komen per jaar de Dom in Keulen met de indrukwekkende architectuur en prachtige glas-in-loodkunst bekijken. De beklimming van de toren is het hoogtepunt. Er moeten 533 treden worden bestegen om bovenin te komen. Maar, het is de moeite waard! Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de directe omgeving van de Dom bevindt zich het centraal station, de binnenstad en de Rijn. De Keulse Dom is daarom uitstekend bereikbaar.

De Marienplatz in München vanuit de lucht

Foto: Fly up Mike/Pixabay

Ook bij de bekendste bezienswaardigheden van Duitsland: Marienplatz, München

Of je graag gaat shoppen of liever van cultuur geniet of lekker uit eten wilt, maakt allemaal niet uit: Rondom de Marienpatz in München is voor iedereen wel wat te doen. Het is daarom niet verwonderlijk, dat vele toeristen hier graag hun tijd verbrengen. Midden op het plein prijkt  de Mariensäule, die aan de heilige Maria als ‘patrones van Beieren’ is gewijd. In de restaurants kan je bij een maat bier, een Weißwurst en een brezel genieten van het Beierse leven. Zijdelings richt je je blik op de twee stadhuizen en op de figuren van het klokkenspel in de toren van het Neue Rathaus. Stadsfeesten, feesten voor het behalen van meestertitels, CSD-parades en niet op de laatste plaats de Christkindlmarkt trekken vele bezoekers.

Het monument voor de muur in Berlijn

Foto: Dagmar Schwelle/Visit Berlin

Monument Berlijnse Muur, Berlijn

Ook deze druk bezochte bezienswaardigheid staat in Berlijn. Een origineel stuk van de Berlijnse Muur werd midden in de noordelijke binnenstad op de vroegere grensstrook geplaatst. Sinds de val van de Muur in 1989 is het een geliefde toeristenbestemming. Rondom het monument kun je in het documentatiecentrum van de Berlijnse Muur en in het bezoekerscentrum meer te weten komen over de Duitse hereniging. De Kapelle der Versöhnung en het gedenkvenster, dat alle bij een vluchtpoging gestorven mensen vereeuwigt, herinneren aan de duistere tijden. Voor iedereen, die in de geschiedenis van Duitsland is geïnteresseerd, is een bezoek aan deze plaats de moeite waard.

De Loreley in Rijnland-Palts met een scheep

Foto: Claudia Doehring/Pixabay

Loreley, St. Goarshausen

Waarschijnlijk is geen ander herkenningsteken in Duitsland met zoveel mythen omgeven als de Loreley in het Midden-Rijndal. Het 132 meter hoge gesteente, dat hoog boven op een rots over vadertje Rijn waakt, lokt elk jaar massa’s toeristen. Als je haar eens wilt zien, kan je een boottocht maken of één van de vele uitzichtspunten rondom de Loreley opzoeken. De camera moet natuurlijk voor het grijpen zijn. En als je hier toch in de buurt bent, moet je zeker een ommetjes maken naar een van de romantische dorpjes aan de Rijn.

Schloss Neuschwanstein in de avondstemming

Foto: JPlenio/Pixabay

Schloss Neuschwanstein, Hohenschwangau

Het zou moeten herinneren aan een ridderburcht uit de middeleeuwen. Omgeven door groene weiden en alpen, werkt het Schloss Neuschwanstein, wit met grijze daken, als een kasteel uit een sprookje. Geen wonder, dat het al vaak als filmcoulisse werd gebruikt. Daarbij werd niet alleen gefilmd over Koning Ludwig II voor wie dit kasteel werd gebouwd. De regisseurs zijn er dol op, net als de toeristen. Dagelijks laten zich talloze bezoekers door het sprookjeskasteel bij Füssen rondleiden.

Meer informatie over de bekendste bezienswaardigheden van Duitsland

Kijk op de website van het Duits verkeersbureau naar de bekendste bezienswaardigheden van Duitsland