TOP
Foto: Asa Smudhavanich/shutterstock.com

Allesbehalve saai: Buitengewone musea

Funky, buitenissig of toch liever wat meer doorsnee? Met ongeveer 6800 musea in Duitsland is de keuze lastig. Voor wie de musea bedoeld zijn? Het antwoord is simpel: voor iedereen! Om het overzicht niet te verliezen, hebben wij ons beperkt tot alleen de niet-alledaagse.

Flippermuseum Extraball in Neuwied

Ontdek de wereld van het flipperen. Sinds 2006 trekt het flippermuseum Extraball fans van dit iconische spel. Waren de kasten vroeg enorm populair en behoorden ze tot de inventaris van elke kroeg, tegenwoordig zijn ze vrijwel uitgestorven. Des te beter dat het flippermuseum zich hiertegen verzet: 150 flipperkasten van 1930 tot nu fascineren de bezoekers – of ze nu van hout zijn, enorm kleurrijk of glinsterend. Natuurlijk kan er ook worden gespeeld.

Rock-n-Popmuseum in Gronau

Ontdek een revolutie! Niet zomaar een revolutie, maar die van de rock’-n-roll in het¬†Rock-n-Popmuseum in Gronau. Het voor Europa unieke museum van rock- en popgeschiedenis is ook ideaal voor kinderen. En de volwassenen? Die genieten van spectaculaire concerten van beroemde muzikanten en gevarieerde evenementen.

Foto: Hans Engbers/shutterstock.com

Beatles-museum in Siegen

The Beatles heel priv√©. Waar? In Siegen, bij meneer Kr√§mer. Hij heeft het kleinste Beatles-museum ter wereld – in zijn eigen huis. Op 27 vierkante meter laat hij aan ge√Įnteresseerden zijn collectie zien. Wees niet verlegen, maar bel wel even van tevoren.

Jukeboxmuseum in Bruchsal

In slot Bruchsal (Baden-W√ľrttemberg) wordt op een fascinerende manier de 360-jarige geschiedenis van de jukebox gepresenteerd. Er staan vierhonderd apparaten voor de bezoekers klaar. Probeer ze uit en ga op muziekreis!

Foto: Tryhub/shutterstock.com

Gl√ľcksschweinmuseum in Stuttgart

Een beestachtig plezier! Bezoekers van het Gl√ľcksschweinmuseum in Stuttgart worden omringd door varkens. Geluk gehad? Dat geldt in ieder geval voor de 41500 tentoongestelde exemplaren, want het museum is gehuisvest in een voormalig slachthuis – althans in het kantoorgebouw ervan. Een XL-varken begroet de bezoeker en dat smaakt naar meer! In het museum vind je alles van geluksvarkentjes tot spaarvarkens.

Foto: Photo Pix/shutterstock.com