TOP
Foto: Sonnenhof Therme Bad Saulgau
Wellness zwembad Therme Bad Saulgau

Geniet van de thermen in Opper-Zwaben-Allgäu

Wie op zoek is naar een plek waar lichaam, geest en ziel weer eens goed op adem kunnen komen, is in Opper-Zwaben-Allgäu aan het juiste adres. De verwarmende heetwaterbaden en geneeskrachtige bronnen, die van onder barokke stadjes en groen heuvelland naar boven komen borrelen, stralen een ontspannende rust uit. De verschillende baden liggen dicht bij elkaar. Daarom kunnen bezoekers iedere dag een nieuwe plaats uitzoeken om zich te ontspannen.

Alsof het idyllische landschap van de Voor-Alpen, met zijn kastelen en grazige weiden, nog niet genoeg balsem voor de ziel is, wordt in Opper-Zwaben-Allgäu de levenslust nog eens versterkt met een overvloed aan heilzame krachten uit de natuur. Tussen de schatten van de beroemde Opper-Zwabische barokroute verwennen revitaliserende heetwaterbronnen, geneeskrachtige moerasgebieden en een gezond klimaat alle zintuigen.

Man neemt een modderbad in Gesundresort Bad Wurzach in de regio Opper-Zwaben-Allgäu

Foto: Gesundresort Bad Wurzach/Ingo Rack

Wellnessoases in Opper-Zwaben-Allgäu

Een echte plek van rust en balans zijn de Feelmoor-thermen in Bad Wurzach. Die zijn behalve met een uitgebreide thermen- en sauna-aanbod ook aantrekkelijk zijn hun feelgoodhuis voor Medical Wellness. Daarnaast staat het gezondheidsoord bekend om Duitslands modernste modderbadenafdeling. Wie zijn eigen helende krachten wil prikkelen, moet een verwarmend modderbad nemen in de nostalgische hottub. Samen met het “zwarte goud” van het plaatselijke kleiwinningsgebied brengt de ongeveer 12000 jaar oude heetwaterbron verlichting voor pijn in de spieren, gewrichten en het vegetatieve zenuwstelsel.

Keltische sauna in Therme Bad Buchau in de regio Opperzwaben-Allgäu

Foto: Gesundheitszentrum Federsee

Rustruimtes

Ook in de Adelindis Thermen in Bad Buchau worden de natuurlijke hulpbronnen aangesproken. Geen wonder, want de heetwaterbron ligt direct naast de Federsee, een van de grootste beschermde natuurgebieden van Duitsland. Wie zich na de berken-biosauna heeft ontspannen bij het knapperende haardvuur, kan zich laten verleiden door de Naturzeit-packages van het thermenhotel. Hier vinden vakantiegangers massages, culinair genot en een NABU-rondleiding over romantische houten loopbruggen in het veengebied. (NABU = Naturschutzbund Deutschland)

Wellness Spa Therme Aulendorf van buiten

Foto: Schwaben-Therme Aulendorf

Zweetcultuur in Opper-Zwaben-Allgäu

Dat een gezinsvakantie en wellness ook kunnen samengaan, bewijzen de Schaben-Therme. Het bad-, sauna en feelgood-decor in Aulendorf laat de harten van iedere leeftijd sneller kloppen. Gewoon eens het dagelijks leven achter je laten als je je onderdompelt in de verjongende heetwaterbronnen, de aromatische opgietingen in de Kultsauna of bij een cocktail in de poolbar. Wie plezier wil hebben, kan de reuze- of steile glijbaan proberen. Verder wacht er een stroomkanaal, terwijl ook kunnen duiken in het Egyptische Rhassoul-modderbad. Bij dit oriëntaalse relax- en reinigingsceremonieel worden bezoekers ingewreven met geneeskrachtige aarde uit de streek.

Vijver in de Allgäu voor de bergen van de Alpen

Foto: Oberschwaben Tourismus/Achim Mende

Nieuw aangeboorde energie

Iedere dag stroomt 1,5 miljoen liter zwavelhoudend water uit de geneeskrachtige bron in de Sonnenhof-Therme in Bad Saulgau. En als dat nog niet genoeg is voor pure ontspanning, zet een klankschaal-massage of een cosmetische behandeling met goud en kaviaar misschien de beroemde puntjes op de i. Als je eenmaal nieuwe energie hebt getankt, wachten nieuwe avonturen, zoals een fietstoer op de Opperzwaben-Allgäu-fietsroute (click op deze link).