TOP
Foto: Barfusspark Egestorf/Karsten Eichhorn

Op blote voeten in de natuur!

Ze dragen ons ook in moeilijke coronatijden door het leven en worden toch maar al te vaak vergeten; onze voeten zijn een kostbaar bezit. In Nedersaksen ligt midden in het beschermde natuurgebied Lüneburgerheide het 14 hectaren grote en unieke Barfußpark Egestorf.

Na wekenlang thuis op de bank te hebben doorgebracht, is het eindelijk wee zover: Het blote voeten seizoen is begonnen en het Barfußpark Egestorf heeft met een doordacht veiligheidsconcept zijn gedrags- en hygiëneregels aangepast. Dus trek je schoenen uit en doe wat voor je voeten, want de basis voor ontspannen en natuurlijke beweging zijn krachtige, gezonde voeten. Tenslotte bevinden zich niet minder dan ongeveer een vierde van alle menselijke botten in het prachtige schepsel voet en zorgen voor een stabiele houding en beweging. Het vertrouwde Kneippbad en de kurk- en kleibekkens mag je in het Barfußpark Egestorf in geen geval overslaan. Naast de bekende paden is er ook wat nieuws te ontdekken, namelijk de ca. tien meter lange en bijna 3 meter hoge wilgentunnel, die zekerheid garandeert voor afstand en die verder een prachtige plaats voor trouwfoto’s is.

Foto: Barfusspark Egestorf

Sprookjes in de natuur

Op enkele plaatsen in het Barfußpark is er nu eenrichtingsverkeer en zijn de wegen gescheiden. Op sommige plekken langs de route kunnen de wandelaars hun handen desinfecteren zodat ze niet bang hoeven te zijn besmet te raken, als ze zich bijvoorbeeld aan de touwen van de hangbrug vasthouden. Jan Peters zette zijn grootste wens als project met ondersteuning van de gemeente Egestorf in 2008 om. Zijn  team heeft voor het komende seizoen veel gepland. Op het programma staan net als vorig jaar ‘Waldflüstern’, waarbij de intensieve waarneming van de natuur een grote rol speelt en ‘Märchen im Wald’, waarbij een toneelspeelster midden in het bos sprookjes vertelt en de luisteraars meeneemt op verre reizen.

Foto: Foto: Barfusspark Egestorf/A. Soltau

Yoga-bos

Er wordt een workshop yoga in de stilte van het yoga-bos onder de bomen in de frisse lucht aangeboden. Bij de kruidige geur van het bos en de jeneverbessen, het geruis van de bladeren en het getsjirp van krekels in de zomerse heide, die vanaf eind juli tot september zo prachtig bloeit, wordt elke yoga-oefening een magische belevenis. Diep inademen en ontspannen! En vooral nieuwe energie tanken! En niet bang zijn als je voeten vies worden. Aan het begin en aan het eind van de tocht zijn er voetwasplaatsen. Gun je voeten deze weldadige wandeling en bemerk ’s avonds op de bank dat je voetzolen prikkelen.

Foto: Barfusspark Egestorf/Karsten Eichhorn

Info

Wat verder bij het Barfußpark-team in de planning zit, kun je hier ervaren.