TOP
Fotos: Hotel Schwarzwald Panorama
Hotel Schwarzwald Panorama biedt een uitzicht om intelijsten

Hotel Schwarzwald Panorama: Wellness en wilde katten

Hotel Schwarzwald Panorama biedt een afwisselend programma. Dat is altijd wel zo. Maar nu na de corona-lockdown is het verlangen naar rust en natuur bijzonder groot. Hetzelfde geldt voor een weldadige behandeling voor de psyche.

Het balkon met ligstoelen van Hotel Schwarzwald Panorama in Bad Herrenalb

Fotos: Hotel Schwarzwald Panorama

Het hotel ligt in de ‘Siebentälerstadt’ Bad Herrenalb, waar zeven dalen samenkomen. Het kuuroord mag sinds 2012 de titel ‘Fair trade stad’ voeren. Gastvrouw Stephanie Schießl en haar man Stephan Bode verraden hun tips voor gasten, die sinds 29 mei weer mogen komen.

Geneeskrachtig klimaat

Geavanceerde architektuur is een van de meest opvallende kenmwerken van Hotel Schwarzwald Panorama

Aan de rand van het kuuroord met zijn gezonde, geneeskrachtige klimaat, past het hotel Schwarzwald Panorama harmonieus in het idyllisch landschap van het Zwarte Woud. Het hotel is als milieuvriendelijk gecertificeerd. Het is een wellness- en gezondheidshotel met geïntegreerd zgn. ‘selfnesscentrum’. Hier staan de algehele beschouwing en bevordering van de menselijke gezondheid in het middelpunt. Gastvrouw Stephanie Schießl weet: “Of het gaat om cosmeticabehandelingen en massages of de deelname aan cursussen in het selfnesscentrum – steeds staan toewijding en gezondheid in het middelpunt.

Yoga en vastenkuren

Strakke inrichting kenmerken de kamers van Hotel Schwarzwald Panorama

Het centrum biedt de mogelijkheid deel te nemen aan yoga-cursussen. Of je kiest voor basische vastenkuren, geneeskrachtige vastenkuren of traditionele Chinese geneeskunde. Yoga en bosbaden met selfnessleidster Kerstin staan op het programma. Kortom: “Wie wil kan chillen in de nieuw aangelegde snoeptuin tussen verhoogde borders en bessentuin. Alternatief kan je deelnemen aan de upcycling workshops voor bijenwasdoeken, kurkonderzetters en ook papiercreatietechnieken.”

Wilde katten

Op het balkon van Hotel Schwarzwald Panorama in Bad Herrenalb kun je smullen en in de verte kijken

Direct voor het hotel beginnen wandelroutes als bijvoorbeeld de ‘Wildkatzenweg’. Hier maak je kans om wilde katten te observeren. Deze dieren komen in het noordelijke deel van het Zwarte Woud weer voor. Trouwens is die kans wel heel klein omdat de dieren erg schuw zijn. Wie toch wil proberen een wilde kat in zijn natuurlijke revier te zien te krijgen, neemt de gezinsvriendelijke kwaliteitsweg in het Obere Gaistal in Bad Herrenalb. Deze weg loopt dwars door het leefgebied van de wilde katten, over velden en door bossen. Op tien informatiepunten kun je allerlei wetenswaardigheden over de dieren lezen: Welke gevaren bedreigen ze? Wat zijn de natuurlijke vijanden? Op welke buiten jagen ze? En waarin verschillen ze eigenlijk van de normale huiskat?

Wandelen bij volle maan

Het luxe zwembad met uitzicht van Hotel Schwarzwald Panorama in Bad Herrenalb.

Bad Herrenalb is een kuuroord dat bekend staat om geneeskrachtig water, gezond klimaat en genezende planten. Een paar van zijn lievelingstips rondom het stadje verraadt Stephan Bode aan zijn gasten. “Het Crosswander-Abenteuer-Trek, volle maanwandelingen met Biophilia en de wandeling over de Teufelsmühle zijn absoluut verplicht nummers! En als je in de late zomer of in de herfst komt, moet je beslist aan een paddenstoelwandeling deelnemen. En wat te denken van een rit met de stoomlocomotief ‘Sauschwänzlebahn’? Dus je kunt hier ontspannen op een manier die uitstekend bij het Schwarzwald Panorama past!”

De prijs voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt voor 2 personen is vanaf € 174.

Meer informatie over het Zwarte Woud

www.schwarzwald-tourismus.info

Ook insekten vinden de omgeving van het Hotel prettig