TOP
Loft's op Sylt zijn net zo poulair als strandkorven tijdens de zonsondergang

Loft’s op Sylt: Top-design aan zee

Waar in het hoogseizoen massa’s toeristen komen, heerst in de koudere maanden een weldadige rust. We hebben het over Sylt. Als je van plan bent het eiland in deze herfst of winter te bezoeken, vind je in de exclusieve Sylt Lofts in Westerland een perfecte thuisbasis. Een vakantie in een designparadijs.

Tekst: Ina Bohse

Overal trendy grafische dessins

Ik moet er eerst even bijzeggen: Ik heb nooit eerder Sylt bezocht! Hoewel het eiland slechts drie uur rijden met de trein van mijn woonplaats Hamburg verwijderd is, stond het nooit bovenaan mijn verlanglijstje van reisdoelen. Mijn vooroordelen: chique rieten idylle samen met nieuwrijke patserigheid. Des te verraster ben ik, als ik donderdagavond door de deur van mijn Westerland-onderkomen voor het weekend naar binnenga: overal trendy grafische dessins.

Een vakantiewoning op Sylt met gezellige kamer en keuken

Foto: Ina Bohse

Kleuren die tot in het detail perfect op elkaar zijn afgestemd en alles heel strak. Hier heeft iemand echt over nagedacht en met een duidelijk gevoel voor esthetiek en stijl heel doelgericht een woonwereld met een hoog welzijnskarakter geschapen.

Loft’s op Sylt: Stijlvol en gezellig

Ik ben in één van de totaal zeven Sylt Lofts. Scandinavisch ingerichte appartementen in Westerland, die in 2015 in gebruik zijn genomen. Mijn thuis voor dit weekend is de ‘Heimathafen’ en de naam is volkomen terecht, want als ik aankom voel ik me direct op mijn gemak. Zelfs de lichte motregen op het raam kan mijn stemming niet drukken. Waarom ook? Ik kan het hier binnen ook gezellig maken. In deze ruime loft speelt het leven zich af in de grote woon- en eetkamer met een zithoek met loungesofa, een moderne glazen open haard, Eames stoelen en ramen tot aan de grond. Ik laat me op de bank vallen en wil niet meer opstaan.

Loft's op Sylt zoals Haus Boy zijn in dee wintermaanden best wel te betalen

Foto: Sylt Lofts

Maar het absolute hoogtepunt komt nog in het souterrain: Een kleine schattige sauna, voor maximaal vier personen met geïntegreerd rustgevend licht. Heerlijk! Alle zeven appartementen – twee daarvan met sauna – bevinden zich in ‘Haus Boy’ in de Boysenstraße 10. Het huis werd in 1881 gebouwd voor kapitein Lorenz Matthias Cornelisen, die daar met zijn vrouw en vijf kinderen leefde. In de afgelopen jaren restaureerde de huidige eigenaar Ulf Michel ‘Haus Boy’ met veel liefde en bouwde er een tweede pand aan, waarin de Sylter Lofts werden ondergebracht.

Duinen met een hut op het eiland Sylt in Duitsland

Foto: Stephan Schlachter/Shutterstock

Ook voor surfers en natuurliefhebbers

Als ik de mooie kamer dan toch maar heb verlaten, kwam ik – moet ik bekennen – tot de conclusie, dat Sylt prachtig is. Heel eerlijk: zo chique en patserig als ik dacht, is Sylt helemaal niet. Behalve voor de schoonheden en rijkelui – ze zijn hier wel degelijk – is er op het eiland genoeg ruimte voor surfers en natuurliefhebbers. Mijn tijd op het eiland gaat veel te snel voorbij en als ik weer in mijn woning in Hamburg zit en nadenk over de afgelopen dagen, staat één ding vast: Ik wil zeker terug naar Westerland!

Informatie over loft’s op Sylt

Sylt Lofts, Boysenstraße 10, 25980 Westerland

De prijs per nacht in het laagseizoen is vanaf € 80. Het minimum-oponthoud is 3 nachten.