TOP
Foto: area24|7

Laat je inkapselen

Het wordt een beetje krap in Duitsland. Tot die conclusie zou je kunnen komen, als je het nieuwste hotel in Karlsruhe beter bekijkt.

In oktober is het zover. Dan worden de capsules geïntroduceerd in de Duitse hospitality-world en kunnen de gasten in een kubus slapen. Het zal niet alleen het eerste hotel in deze soort in het zonnige Baden-Württemberg zijn, maar ook in heel Duitsland. Wat is een capsulehotel eigenlijk precies?

Foto: Jimmy Yan/shutterstock.com

In plaats van een normale hotelkamer betrekken de gasten futuristische ruimtecapsules, die in een soort hal op elkaar zijn gestapeld of naast elkaar geplaatst zijn. Het zijn hele kleine ruimtes voor een lage prijs. In Japan bestaat dit concept al heel lang. Het duurde een tijdje voordat de capsule-hausse overwaaide naar Duitsland en jonge backpackers en andere reizigers die in Karslruhe moeten overstappen hier een accommodatie vinden, die eenvoudig geboekt kan worden.

In het nieuwe area24|7 is de hotellobby 24 uur per dag geopend met self-check-in automaten, waardoor het mogelijk is op elk moment van de dag of nacht in of uit te checken.  Openingstijden zijn hier dus geen beperkende factor. Bovendien is de receptie 24 uur per dag bezet, zodat alle wensen van de gasten snel en adequaat vervuld kunnen worden.

Foto: area24|7

Het interieur is volgens westerse maatstaven ingericht en past uitstekend bij de futuristische hightech slaapcapsules. Compleet ingerichte kook- en eetgelegenheid met moderne keukengereedschappen zijn onderdeel van de standaard uitrusting in het area24|7 smart hotel. In de voor mannen en vrouwen afgescheiden slaapgelegenheden kunnen de gasten zich met voldoende privacy terugtrekken. Verder zijn er voor de kleine honger snackautomaten en kan Wi-Fi kosteloos worden gebruikt.

Vroegboekers van het smarthotel krijgen de beste prijs op de officiële website van area24|7. Een overnachting in een slaapcapsule in het area24|7 smarthotel is via de website te boeken vanaf € 45 per persoon. Vergelijkend kun je het zo zeggen: voor € 14 meer krijg je een moderne kamer met bad en toilet in een hotel van een bekende keten.