TOP
Foto: Stimbekhof
Hotel Stimbekhof in de Lueneburger Heide opname uit de lucht van boven

Met hartstocht en passie – hotel Stimbekhof op de Lüneburger Heide

Het is pas echt ontspannen, wanneer we ons permitteren ergens thuis te komen, in plaats van voortdurend op zoek te zijn naar een volgende kick. En precies voor dit moment, voor een heerlijke tijd op het platteland, hebben we een perfecte tip. Omgeven door beeldschone landschappen van de Lüneburger Heide kun je van een heerlijke vakantie genieten op de Stimbekhof in Bispingen.

Hotel Stimbekhof in de Lueneburger Heide van buiten

Foto: Stimbekhof

Het landgoed bestond al aan het begin van de 20e eeuw. Als je incheckt in één van de 32 kamers, kom je in aanraking met het verleden. Vakwerkgevels, rieten dak en patina elementen, vormen een harmonieuze eenheid met het elegant-moderne en vriendelijke en lichte interieur. Elke kamer is verschillend.

Voor gezinnen en paren

Gezinnen kunnen het best overnachten in de kamer van de landheer met extra zithoek en een eigen terras. Paren kunnen voor een romantisch weekeinde terecht in een van de slaapkamers met vrijstaand bad of in de koetsierssuite op de zolderverdieping onder het rieten dak met chaise longue en uitzicht over de boomtoppen.

Koetsierkamer van Hotel Stimbekhof in de Lueneburger Heider

Foto: Stimbekhof

Halverwege op de route van Hamburg naar Hannover heeft de Lüneburger Heide hier een stuk van zijn romantische charme behouden. Middenin ligt de Stimbekhof met het landgoed complex en omgeven door bossen, rivieren en weidse heidevlakten.

Fietsen in het Nationalpark

Via talloze fiets- en wandelroutes kunnen de gasten hiervandaan het Nationalpark Lüneburger Heide ontdekken. Ook uitstapjes als een oldtimer-tour naar diverse hoogtepunten met de nostalgische heide-bulli, een proeverij bij de Heidebrennerei, een safari met de heide-ranger of een bezoek bij een Heidschnucken-schaapsherder worden op verzoek graag georganiseerd.

De indrukken van de dag laat je dan bij voorkeur in één van de uitnodigende luie stoelen voor de open haard de revue passeren. Of je trekt je terug in de gezellige leeskamer. Misschien met een heidecocktail die bestaat uit heidebloemensiroop, heide-gin en is gedecoreerd met een takje bloeiende heide?

Cafe van Hotel Stimbekhof in de Lueneburger Heide

Foto: Stimbekhof

Liefde voor de regio

Ook in het Hofcafé bemerk je de liefde voor de regio. Op een oud fornuis koken de eieren voor het ontbijt en bijlagen als zelfgemaakte aardbeien marmelade en heidehoning geven zorgen voor een zoet begin van de morgen. Als je later thuis ook van de regionale lekkernijen wilt genieten, dek je je in het kleine boerderijwinkeltje met allerlei lekkers in.

Maar nu nog niet aan de terugreis denken en met volle teugen van je verblijf genieten. Een verblijf met ontspanningsgarantie. Een verblijf met één groot nadeel: Je hebt helemaal geen zin om terug te gaan naar het luidruchtige leven van alledag. Een tweepersoonskamer kost vanaf € 125 incl. ontbijt.

Het team van het hotel

Meer informatie over hotel Stimbekhof op de Lüneburger Heide

www.stimbekhof.de