TOP
Foto: Miriam Schröer
Rode retro-telefoon in Henri Hotel Düsseldorf

Het hippe Hotel Henri in Düsseldorf

Medewerkster Miriam Schröer was op bezoek in het hippe Hotel Henri in Düsseldorf. De kleine keten vestigt zich in steeds meer Duitse metropolen en laat daar de harten van vintage-fans sneller kloppen.

Retro futuristische kamer in Hotel Henri in Düsseldorf

Foto: Henri Hotels

Vanaf het Düsseldorfer Hauptbahnhof ben je in een kwartiertje lopen bij het Hotel Henri. Het is is gevestigd in een flatgebouw in het noorden van de stad. Dichtbij de tramlijn hebben zich in de laatste tijd steeds meer hotels gevestigd, daarbij ook het 25 Hours. Hotel Henri in Düsseldorf is geen bescheiden wolkenkrabber in de wilde jungle van de grote stad. Het gaat eerder om het creatieve hergebruik van een voormalig kantoorpand uit de jaren ‘70.

Achter de de strakke gevels komen krachtige kleuren je tegemoet. Al direct in de lobby is het duidelijk, dat dit hotel niet gewoon gezellig wil zijn. Qua kleurstelling en de keuze van het meubilair en de accessoires komt in het hippe Hotel Henri in Düsseldorf de stijl van de jaren ’60 en ’70 weer tot leven. Don Draper en andere karakters uit de serie ‘Mad man’ zouden zich hier zeker thuis voelen.

Eetruimte inhet hippe hotel Henri in Düsseldorf

Foto: Henri Hotels

Pure nostalgie

Terwijl ik in mijn verbeelding meer retro-types in gave kostuums voor me zie, komt een receptioniste naar mij toe. Haar bijzondere outfit past perfect bij het interieur: Zij draagt een knalblauwe broek met omslagen, een donker oranje blouse en daarover een brede geruite stropdas. Terwijl de dame mij mijn kaart voor de kamer geeft, denk ik dat het stijlconcept echt consequent tot in detail is uitgedacht.

kamer met de stad Düsseldorf op de achtergrond

Foto: Henri Hotels

De voorpret op mijn kamer stijgt. Al in de lift vraag ik mij af, met welke accessoires ik verrast zal worden. Een flowerpower behang misschien? Of een paar rolschaatsen? Helemaal mis: Als ik de deur opendoe, valt mijn blik eerst op de elegante houten wandbekleding aan het hoofdeneind van het bed, waarover een paarse sprei ligt. Ook heel smaakvol is het tropisch uitziende kastje, maar het absolute hoogtepunt is de knalrode toetsentelefoon op het bijzettafeltje. Samen met twee grote fauteuils straalt deze kamer karakter, spirit en behaaglijkheid uit.

Personeel met unieke retro kleding

Foto: Henri Hotels

Ik twijfel, of ik mijn oorspronkelijke plan om dit weekeinde de ‘Kö’ (Königsallee) en de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen te verkennen zal doorvoeren. Liever zou ik me lekker in één van beide gemakkelijke stoelen nestelen, naar de Beach Boys luisteren, met de rode telefoon een perzik-bowl bestellen en later in bed ‘The Great Gatsby’ kijken.

Mediahaven in Duesseldorf met bootjes en moderne buerogebouwen

Foto: Romas Photo/Shutterstock

Hotspot Medienhafen

Een blik naar buiten op de wolkeloze hemel brengt me op andere gedachten: deze dag is perfect voor een verkenning van de stad. Een bezoek aan de Medienhafen lijkt een uitstekend plan. Waar vroeger grote opslaghallen langs de oever van de Rijn stonden, vormen tegenwoordig kantoorgebouwen een indrukwekkende skyline. Hier zijn bedrijven uit de media-, mode-, architectuur– en kunstbranche gevestigd. Op de terugweg moet even een tussenstop gemaakt worden in de ‘Stone im Ratinger Hof’. Een Altbier in de Altstadt mag bij een bezoek aan Düsseldorf natuurlijk niet ontbreken.

Het hotel Henri in Düsseldorf van buiten

Foto: Jochen Tack

In elke stad een andere gedaante

Als ik ’s avonds met dikke voeten in mijn vintage-bed val, vraag ik me af of alle Henri-hotels er hetzelfde uitzien. Dat moet ik de volgende ochtend aan de receptie navragen. Het antwoord is nee. Elke hotel van de keten is uniek. Daarbij is de stijl afgestemd op de geschiedenis van het gebouw. Dat was al het geval bij het eerste Henri Hotel dat in 2013 in een kantoorgebouw uit de jaren ’50 in Hamburg werd geopend. En hoewel de beide bouwwerken in Hamburg en Düsseldorf historisch gezien niet al te ver uit elkaar liggen, vallen er toch wat verschillen op. Het eigen karakter is bij het filiaal in Berlijn nog duidelijker zichtbaar. Het is een gebouw uit de zgn.

Een klein bureautje in Henri Hotel Duesseldorf met schrijfmachine

Foto: Miriam Schröer

‘Gründerzeit’, aan het begin van het Duitse keizerrijk, dat binnen architect Marc-Ludolf von Schmarsow aangepast aan die tijd heeft ingericht. Overigens heeft elk Henri Hotel eigen individueel voor elk hotel ontworpen dienstkleding. Voor het ontwerp van de typische outfits is de Hamburgse modedesigner Oliver Kresse verantwoordelijk. Het nieuwste hotel van de keten is het eerste buiten Duitsland. In april 2020 is het geopend in Wenen midden in het 7e district, dat bekend staat om zijn jonge en creatieve flair.

Al met al is het een overtuigend hotel-concept, waar we in de toekomst graag meer van willen zien.

Meer informatie over het hippe Hotel Henri in Düsseldorf:

Een tweepersoonskamer kost vanaf € 108, excl. ontbijt. Het uitgebreide ontbijtbuffet kost € 16. De Henri-hotels hebben geen eigen restaurants. Door de week wordt voor € 5 een avondbroodje aangeboden, waarbij de hotelgasten elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Behalve vers brood worden beleg en lekkere, kleine hapjes aangeboden.

www.henri-hotels.com

www.duesseldorf-tourismus.de