TOP
Foto: Beverland Gruppe
Slapen in een Mini Cooper in het Resort van de Beverland Gruppe in het Münsterland

Bijzondere hotels in Noordrijn-Westfalen

Naast de bestemming van de reis, speelt de accommodatie in onze tijd een steeds grotere rol voor een geslaagd uitstapje. We laten hier bijzondere hotels en andere overnachtingsmogelijkheden in Noordrijn-Westfalen zien, die de bezoekers zeker niet snel zullen vergeten.

Tekst Ralf Johnen

Zonsondergang vanaf een floating house in de buurt van het Duitse Xanten

Foto: Rückenwind Ferien

Floating House in Xanten

Lijkt een drijvend vakantiehuis direct  achter de grens je wel wat? Dan kunnen de Floating Houses, die in de buurt van Xanten direct achter de Duitse grens liggen en op gasten wachten, je bevallen. Deze manier van overnachten combineren de unieke sfeer van een bootvakantie met het comfort van een vakantiehuis. De woonboten zijn op de Xantener Nordsee door een  steiger met de oever verbonden. Een duik in het water is altijd mogelijk. Op een klein terras  kun je van een idyllisch ontbijt genieten of van een romantische zonsondergang boven het water. Vanaf € 115 per nacht bij minimaal 2 overnachtingen.

Tot de bijzondere Hotels in Noordrijn-Westfalen behoort ook het boomhuishotel V-Hotel Bonn

Foto: V-Hotel

Slapen in een boomhuis in Bonn

Direct na het wakker worden een eekhoorntje in aankijken? Zo’n belevenis  is mogelijk in het Bonner V-Hotel. Het op de Venusberg midden in de natuur gelegen hotel bezit drie net zo fantasierijke als comfortabele boomhuizen. Deze voldoen redelijk aan het idee van de zogenaamde ‘Tiny houses’, alleen zijn ze dan  tot  op boomhoogte opgetild. Gemaakt van alpendennehout, dat een goede slaap bevordert. Drie nachten in Bonn kosten ca. € 450 voor twee personen.

Rustieke kamer na Amerikaans voorbeeld in Road Stop Motel in het roergebied

Foto: Road Stop Motel

Amerika-feeling in het Road Stop Motel

De 45e president van de VS is geschiedenis. Dan kun je ook weer aan een vakantie naar het land van de onbegrensde mogelijkheden denken. Of, je boekt een nacht in een van de drie Road Stop Motels, die het Amerika-gevoel naar Noordrijn-Westfalen brengen. In Dortmund, Wuppertal of Mettmann heb je het gevoel alsof je nadat je wakker bent geworden direct in je cabrio stapt.

In een gevangenis slapen kan in Road Stop Motel in Duitsland

Foto: Road Stop Hotel

Daarbij wordt consequent met clichés gespeeld: de kamers heten ‘Jim Beam Log Cabin’ of ‘Las Vegas Suite’. Heel populair is ook de Jail House Room, die een nacht in de gevangenis mogelijk maakt. Vanaf € 70 per nacht.

Slapen in een caravan hotel in Noordrijn-Westfalen

Foto: Beverland Gruppen Resort

Slapen in een Mini Cooper

Het Landhotel Beverland in het Münsterland heeft maar liefst 62 kamers met verschillende thema’s. Zo kunnen bijvoorbeeld fans van het Britse automerk Mini Cooper in hun favoriete automerk slapen. Hiervoor heeft de hoteleigenaar het interieur van de auto voor een bed ingeruild. Op  de wc deksel is een Union Jack afgebeeld. Maar de fantasie kent bijna geen genzen. Zo kunnen gasten van het hotel ook in een historisch biervat uit de 19e eeuw , een voetbalkamer of in een Out-of-Africa-suite overnachten. Vanaf € 80 per nacht.

Een van de meest bijzondere hotels in Noordrijn-Westfalen is Mini Hotel in Herdecke

Foto: Marc Theis

Grootse gevoelens in het Mini-Hotel Herdecke

Het kleinste hotel in Noordrijn-Westfalen draagt de passend naam ‘Mini-Hotel’. Ligt in Herdecke bij Hagen in het Ruhrgebied. Onder het dak van een 300 jaar oud vakwerkhuis bevonden zich lange tijd slechts twee eenpersoons- en een tweepersoonskamer. Daarbij komen binnenkort nog vijf kamers op de zolderverdieping. Dat moet wel heel gezellig zijn. Zo heel onbekend is het Mini-Hotel dan ook niet. Hier hebben verschillende beroemdheden als schlagerzanger Roy Black en de schilder Friedensreich Hundertwasser overnacht. Vanaf € 85.

Slapen in een oude koolmijn kan je in de Lohnhalle in Essen

Foto: Alte Lohnhalle

Tussen de lakens in een stilgelegde mijn

Het Ruhrgebied kijkt terug op een lang verleden van kolenmijnbouw. Inmiddels zijn alle mijnen gesloten. Sommige leven voort als  museum – de Alte Lohnhalle in Essen functioneert tegenwoordig als hotel.Vanuit  sommige kamers kijk je direct uit op de schachttoren. Vanaf € 90.

Slapen in een vissershut aam de Werse in het Münsterland

Foto: NRW Tourismus

Romantiek in een vissershuisje

Zo gezellig heb je het met zijn tweetjes nergens anders: Het Romantikhotel Hof zur Linde in het Münsterland heeft een vissershuisje aan de rivier Werse omgebouwd tot een geweldig onderkomen. Het huis is met veel blauw en wit in landhuisstijl ingericht en heeft een ruime woon-slaapkamer met open haard. Als je naar buiten kijkt zie je het water van de rivier langzaam voorbijstromen. Vanaf € 190 per nacht.

Slapen op het water in een floating house in het Duitse Xanten

Foto: Rückenwind Ferien

Meer informatie over bijzondere hotels in Noordrijn-Westfalen:

Op de website van NRW-Tourismus vind je nog meer bijzondere hotels in Noordrijn-Westfalen