TOP

Vlakbij in NRW is nog zoveel te ontdekken

Voor het geval je met de gedachte speelt om spontaan een uitstapje te maken, hebben we hier een paar leuke ideetjes verzameld. In Noordrijn-Westfalen, dus niet zo ver weg, zijn genoeg onbekende avonturen te beleven. Zoek niet langer. Stap in de auto en rijd naar een nieuw avontuur!

Foto: Tourismus NRW e.V.

Verlaten midden in de natuur van de Eifel

Omdat hier door verschillende NAVO-landen na de Tweede Wereldoorlog militaire oefenterreinen werden ingericht, moesten hele dorpen in de Eifel worden geëvacueerd. Dat was ook het geval met het 500 inwoners tellende Wollseifen. Van het vroegere dorp zijn slechts de parochiekerk, delen van de oude dorpsschool en transformatorhuisjes bewaard gebleven. De overige gebouwen werden tijdens militaire oefeningen bijna volledig vernietigd. Wat na vele jaren overgebleven is, is de prachtige natuur van de Eifel. Wollseifen ligt midden in het Nationalpark Eifel en kan daarom niet per auto worden bereikt. De dichtstbijzijnde halte van het openbaar vervoer en de parkeerplaats Walberhof liggen ongeveer 2 km verderop. Een andere mogelijkheid is een wandeling vanaf Vogelsang IP.

Foto: Tourismus NRW e.V./Dominik Ketz

Eilandjes met veel natuur, rust en cultuur

Langs de rivieren Rijn en de Erft bevinden zich meerdere uiterwaardengebieden met een natuurschoon dat zijn weerga niet kent. Het Bislicher Insel langs de Rijn bij Xanten bijvoorbeeld, beschikt niet alleen over geweldige weidelandschappen, maar ook over een gevarieerde fauna. Elk jaar overwinteren hier duizenden wilde ganzen, soms wel 25.000. Nog zo’n uiterwaardenlandschap ligt bij Neuss aan de Erft, dat naast een prachtige natuur ook een uniek staaltje cultuur biedt. In het Museum Insel Hombroich zijn zgn. ‘bewandelbare sculpturen’ te vinden, gebouwen met een fantastische architectuur die op prachtige wijze in de natuur zijn geïntegreerd en diverse kunsttentoonstellingen bieden.

Foto: Tourismus NRW e.V.

Bergen beklimmen in het Ruhrgebied 

Bergen in het Ruhrgebied? Nou, niet zoals in de Alpen natuurlijk. Maar de vroegere industrie heeft wel imposante heuvels achtergelaten die uitnodigen tot een flinke sportieve inspanning. Op de top van deze bergen wacht dan een culturele beloning in de vorm van een al dan niet begaanbaar kunstwerk. Voor dit zgn. ‘slakkenberghoppen’ hebben klimmers de keuze uit twaalf verschillende themaroutes.

Foto: Ruhr Tourismus/ Jochen Schlutius

Info

www.nrw-vakantie.nl/micro-avontuur