TOP
Foto: Jod-Schwefelbad in Bad Wiessee

Minimalistisch ontwerp en maximaal welzijn

Kuurbaden en geneeskrachtige bronnen hebben de naam nogal degelijk te zijn. Dat dit niet persé het geval moet zijn, heeft de redactie kunnen ervaren in het Jod-Schwefelbad in Bad Wiessee op de westelijke oever van de Beierse Tegernsee midden in de prachtige natuur van de Alpen.

Wanneer het om algeheel welzijn en om gezondheid gaat, is Bad Wiessee sinds 1910 de aangewezen plaats. Maar, sinds de ontdekking van de hoog werkzame geneeskrachtige bronnen in 1909 is er veel veranderd. Om ook in de toekomst volop van het geneeskrachtige bronwater te kunnen profiteren, werden de bronnen gesaneerd en met het Jod-Schwefelbad nieuw opgebouwd.

Foto: Jod-Schwefelbad in Bad Wiessee

Ontworpen door star-architect

Het ontwerp van het 1.200 vierkante meter grote badhuis stamt van de hand van de Zuid-Tiroolse star-architect Matteo Thun, die eveneens het Hamburgse Hotel The Fontenay en het Bürgenstock Waldhotel aan de idyllische Zwitserse Vierwaldstättern See ontwierp. De internationaal veelvuldig bekroonde architect is bij de planning van strakke vormen uitgegaan, die zowel elegant als terughoudend werken. Het nieuwe Jod-Schwefelbad in Bad Wiessensee is een plaats van rust, gezondheid en ontspanning en geeft het unieke geneeskrachtige water een waardig en modern kader met een prachtige vormgeving.

Foto: Jod-Schwefelbad in Bad Wiessee

Geneeskrachtig water

Bezoekers worden geconfronteerd met warm hout, grote raampartijen, veel daglicht, moderne luxe en minimalistische design. Daarin worden sinds 2020 geneeskrachtige toepassingen met het sterkste jodium-zwavel-water van Duitsland uitgevoerd.

Het 300.000 jaar oude geneeskrachtige water wordt uit de bronnen ‘Königin Wilhelmina’ en ‘Adrianus’op een diepte van 700 meter gewonnen. Dit water beschikt over een unieke samenstelling van zowel jodium voor een gezonde stofwisseling, als ook ontstekingsremmende en pijnstillende zwavel die beide in een onvergelijkbaar hoge concentratie aanwezig zijn. Een bad in dit water werkt daarom niet alleen ontspannend en ontzurend, maar zorgt ook voor een strakke huid. Het werkt als bron van de eeuwige jeugd, een weldaad voor lichaam en geest. 

Foto: Toa Heftiba

Info

Meer informatie over de verschillende behandelingen en over de prijzen vind je hier.