TOP
Foto: Francesco Carolillano/Deutsche Zentrale für Tourismus
Oude vissershuisjes in Ahrenshoop in het nationaal park Vorpommersche Boddenlandschaft

Kort toeristisch nieuws uit Duitsland in september

Kort toeristisch nieuws uit Duitsland: in september is er veel te doen. We  hebben een kleine selectie gemaakt.

Galerie Koenig tentoonstelling Sankt Agnes

Foto: Trevor Lloyd

Kunst en cultuur: Berlin Art Week vindt plaats

De Berlin Art Week 2020 gaat zoals gepland op 9 september van start. Het is een van de eerste grote culturele evenementen, die in Duitsland sinds de uitbraak van de Corona-pandemie plaatsvindt. Wel is het concept veranderd: deze uitgave vindt voor een groter gedeelte decentraal en buiten plaats.

Berlin Art Week Hangar van Tempelhof

Foto: Positions Berlin Art Fair

Ook is er een digitale aanvulling van het programma. Ondanks de anderhalve-meter-regels worden er tal van tentoonstellingen, beurzen en rondleidingen aangeboden. Via een reserverings-tool kun je alles van tevoren boeken.

Hotels: Seehotel am Neuklostersee bij de beste vakantiehotels

Het „Seehotel am Neuklostersee“ in het noordwesten van Mecklenburg is volgens het Zwitserse tijdschrift “Bilanz” één van de honderd beste vakantiehotels van Europa. Het onderzoek is gebaseerd op 450 experttests, beoordelingen van relevante reispublicaties en testportalen en op ervaringen van hotelkenners en professionele reizigers. Het ten oosten van Wismar gelegen hotel heeft 85,6 van 100 mogelijke punten behaald.

Als student wonen in een hotel

Ben je van plan om in het wintersemester in een Duitse stad met studeren te beginnen? Als je nog geen woning hebt, is het misschien wel handig te weten, dat je in Frankfurt, Hamburg en Berlijn tot maximaal vier maanden in een Scandic Hotel kan gaan logeren. In verband met de Corona-crisis biedt het bedrijf kamers tot maximaal 120 dagen aan. De kosten bedragen inclusief Wifi en een wekelijkse schoonmaakbeurt € 570 per maand – minder dus, dan menig studentenkamer in een metropool kost. Je kunt er ook met z’n tweeën gaan wonen.

Hotelmanergerin Lina Wolf (midden) opent het Hotel Me and All in Kiel met Otto Lindner (links) en Frank Lindner, bestuursleden van Lindner Hotels

Hotelmanergerin Lina Wolf (Mitte) eröffnete mit Otto (links) und Frank Lindner, Vorstände der Lindner Hotelsd AG, das Me an all- Hotel in Kiel.

Nieuw “Me and all Hotel” in Kiel

In de Noordduitse stad Kiel is het vierde hotel van het merk “Me and all Hotel” opengegaan. Het boetiek-merk van de Duitse Lindner-groep wil voornamelijk jonge mensen aanspreken. Alle 164 kamers hebben boxspring-bedden en een regendouche.

In de lounge van me and all Hotel Kiel

Foto: Nicole Zimmermann

Destinaties: Mecklenburg-Vorpommern – dagjestoeristen weer welkom

In verband met de corona-crisis waren dagjestoeristen maandenlang niet toegelaten in de Duitse deelstaat. Het Noordoosten was maar weinig getroffen door de ziekte en dat moest ook zo blijven. Nadat in de zomer alleen maar vakantiegangers met geboekte overnachtingen welkom waren, kun je vanaf 4 september weer voor een dagje naar Rostock, het strand van Warnemünde of het eiland Rügen.

Typische huizen in Ahrenshoop in Mecklenburg-Vorpommern aan het witte strand met oostzee

Foto: Francesco Carovillano/Deutsche Zentrale für Tourismus

Wel moet het aantal besmettingen laag blijven om de heropening door te zetten. Volgens schattingen komen er onder normale omstandigheden iedere dag zo’n 150.000 dagjesmensen naar de populaire deelstaat.

Een man zit in een strandkorf op Usedom

Foto: Jan Bauer/Deutsche Zentrale für Tourismus

Nieuwe vlucht naar Usedom met Eurowings

Wil je snel naar het eiland Usedom? Dan is het misschien wel de moeite waard om eerst naar Düsseldorf te gaan, want Eurowings vliegt vanaf de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen een keer per week non-stop naar Heringsdorf op Usedom. De vluchten vertrekken op zaterdag, gevlogen wordt er met een Airbus 319 met 145 zitplaatsen.

Skihal in Thüringen met veel bos

Foto: Paul Hentschel

Sport: “Getting Tough Lauf” in Thüringen

Ben je op zoek naar een sportieve uitdaging? In dat geval moet je misschien eens naar Oberhof in Thüringen gaan, waar op 26 september voor het eerst een “Getting tough run” van start gaat. Deelnemers moeten hun weg vinden over een rodelbaan, door een skihal, het biatlonstadion en over de skischans. In het totaal staan de deelnemers 30 hindernissen en een heleboel (kunst-)sneeuw te wachten. Aanmelding is nog mogelijk.

Nog meer goed kort toeristisch nieuws uit Duitsland in september: Super veel zon

De zomer was in Duitsland te warm en iets te droog. Dat meldde gisteren de Deutsche Wetterdienst (DWD) na verwerking van de data van zo’n 2.000 weerstations. Over het gehele land gezien scheen de zon rond 675 uur. Dat is ongeveer tien procent meer dan gemiddeld. Met meer dan 700 uur zonschijn was het weer in de kustregio’s bijzonder prettig. In de middelgebergtes van het westen viel het weer met omstreeks 500 uur zonschijn redelijk tegen. Nog ongelijker verdeeld was de gevallen neerslag: Aan de voet van de Alpen werden tijdens de zomer zo’n 700 l/m² gemeten. Dit was tien keer zoveel als in de droogste regio’s van het land.