TOP
Foto: Marc Oeder/Allg├Ąu GmbH
Een kind met een sneeuwbal in de Allg├Ąuer H├Ârnerd├Ârfer

Skivakantie in Duitsland in tijden van corona

De wintersportvakantie komt er weer aan, de skigebieden liggen er nog maagdelijk bij. Je droomt van perfecte pistes en coole afdalingen en die droom moet niet pers├ę buiten Duitsland uitkomen. Ski├źrs en snowboarders kunnen ook in Duitsland veel plezier in de sneeuw beleven. Duitsland magazine weet waar je ook in tijden van Corona kunt gaan ski├źn, zodra de tijdelijke lockdown voorbij is.

In de Alpen bij Garmisch Partenkirchen kun je skie├źn ondanks corona

Foto: Daria Volkova/Unsplash

Uitdaging in Garmisch Partenkirchen

Garmisch Partenkirchen is voor zowel cracks en als voor degenen die het rustig aan willen doen heel aantrekkelijk. In 1978 en 2011 hebben de wereldkampioenschappen ski├źn op de Beierse pistes plaatsgevonden ÔÇô om precies te zijn op de Kandahar-afdaling. Zeven kilometer lang over een hoogteverschil van 1.800 meter en met een helling van soms 92 procent een echte uitdaging, ook voor ervaren ski├źrs.

Sneeuw met zon en mist op een piste in Garmisch Partenkirchen

Foto: Jason Yu/Shutterstock

Deze afdaling geldt als een van de zwaarste in de alpine wereldkampioenschappen. Maar wees maar niet bang, want er zijn niet alleen voor super-afdalers geschikte pistes. In totaal zijn er 60 kilometers rode, zwarte en blauwe pistes. Alle plaatselijke veiligheidsmaatregelen voor corona zijn op de website te vinden.

www.gapa.de

Mooi winterlandschap in het Duitse plaatsje Oberstdorf

Foto: More Images/Shutterstock

Op hoogte in Oberstorf

Een sneeuwzekere situatie vinden alpine ski├źrs in Oberstdorf, het hoogste skigebied in de Allg├Ąu. Op een hoogte van 2.224 meter kun je hier van januari tot april over het algemeen zonder onderbreking van de sneeuw genieten. De sneeuwhoogtes zijn in januari meestal rond 119 en in maart ongeveer 151 centimeter. Zelfs in april kun je nog op sneeuwhoogtes van 141 centimeter rekenen.

Winterlandschap spiegelt in een skibril van een skieer in de Duitse Alpen

Foto: Verona Studio/Shutterstock

En voor het geval er een keer niet genoeg natuurlijke sneeuw valt, staan 30 sneeuwkanonnen klaar. Onder zulke omstandigheden kun je op de langste afdaling van Duitsland van 7,5 kilometer echt genieten. Actueel nieuws en informatie omtrent het hygi├źneconcept vind je op de sites van de Oberstdorf Kleinwalsertal Bergbahnen.

www.ok-bergbahnen.com

Briljant winterlandschap met veel sneeuw in de Allg├Ąuer H├Ârnerd├Ârfer

Foto: Marc Oeder/Allg├Ąu GmbH

Met het gezin naar de H├Ârnerd├Ârfer

Vakantie in de sneeuw met het hele gezin. Dat is goed te doen in het skigebied H├Ârnerd├Ârfer im Allg├Ąu. In totaal zijn er 86 kilometer pistes om ontdekt te worden en de meeste zijn blauw, dus geschikt voor beginnelingen of rood met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Daarnaast zijn er speciale oefenpistes voor de kleintjes, waar ze met behulp van oefenliftjes en een slalomparcours hun skikunsten kunnen trainen.

Een snowboarder in actie op een Duitse skipiste in de coronawinter

Foto: Bryan Walker/Unsplash

De skischolen bieden kindercursussen aan en in veel hutten kun je speciale kindermenuÔÇÖs bestellen. Betere omstandigheden voor een wintersportvakantie met het gezin zijn er nauwelijks te vinden! Over de regels die dit jaar in verband met corona gelden kun je op de website informeren.

www.hoernerdoerfer.de

Dramatisch winterlandschap met pistes in Winterberg in het Sauerland

Foto: Thomas Bartelds/Shutterstock

Onder de schijnwerpers van Winterberg: Ook dat is skivakantie in Duitsland in tijden van corona

Het moet niet altijd Beieren zijn. Verder naar het noorden, midden in het Sauerland in Noordrijn-Westfalen vind je een echt goed skigebied, het Skiliftkarrussel Winterberg. In totaal verwennen 27,5 kilometer afdalingen en 29 liften hier de pistefans.

Kinderen op een slee op een piste in het Duitse skigebied Winterberg

Foto: Tanja Esser/Shutterstock

Op sommige dagen in de week kun je er zogenaamde ÔÇśFlutlichtÔÇÖ-afdalingen maken, waarbij de pistes ook later op de avond met fel licht worden beschenen. Antwoorden op vragen rond corona vind je op de sites van de vakantieregio Winterberg.

www.winterberg.de

Prachtig winterlandschap in Duitsland wekt zin om te gaan skie├źn in de corona winter

Foto: Alex Emanuel Koch/Shutterstock

Witte pistes in het Zwarte Woud

Op de Feldberg in het Zwarte Woud kun je fantastisch ski├źn. Tot dit skigebied behoren niet minder dan acht verschillende plaatsen die met 38 liften over 63 kilometer pistes met elkaar verbonden zijn. Ook in de tijd dat je pauzeert kun je hier genieten, vooral als je hongerig bent kun je goed terecht in dit skigebied, waar veel waarde wordt gehecht aan goed eten.

Honden spelen in de sneeuw in Duitsland

Foto: A. Rosara/Unsplash

In de vele skihutten worden meestal degelijke maaltijden gekookt met regionale ingredi├źnten. Stampotten worden vers toebereid en de taart en het brood zelf gebakken. Trek gekregen? Wat vind je dan van een pauze bij de Emmendinger H├╝tte? Die is alleen op skiÔÇÖs te bereiken, ligt direct aan de piste en biedt heerlijke burgerkost.

Op verzoek koken ze er zelfs een lactosevrije maaltijd, veganistisch of zonder gluten! Om zo veel mogelijk rekening te houden met de regels van het hygi├źneconcept zal het Liftvebund Feldberg dit jaar de kaarten voor de skiliften online verkopen. Hierdoor hoopt men ondermeer lange rijen aan de kassaÔÇÖs te voorkomen.
www.liftverbund-feldberg.de