TOP
Foto: Daniel Schvarcz

Prominente hotels voor prominenten

Baden waar Robbie Williams lag bij te komen van zijn optredens of slapen waar Lady GaGa lag te dromen – in deze vijf edele herbergen kun je niet alleen heel luxueus overnachten, met een beetje geluk loop je ook een wereldster tegen het lijf.

 Tekst: Ulrike Klaas

Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, Hamburg

Thomas Gottschalk, Gerard Butler, Juliane Moore en Helen Mirren zouden onlangs in het luxe hotel aan de Binnenalster geweest zijn. Het vijfsterren hotel, dat onderdeel is van de hotelketen Fairmont is absoluut één van de beste adressen in de hanzestad en beschikt over een lange geschiedenis. Friedrich Haerlin richtte 119 jaar geleden de Vier Jahreszeiten aan de Binnenalster op. Van 2013 tot 2016 werd het gebouw grondig gemoderniseerd. Zowel de 156 kamers als de suites, het Café Condi en het Restaurant Haerlin kregen een complete facelift. De Deluxe tweepersoonskamers (de eenvoudigste categorie) aan het binnenhof kosten vanaf € 295 per nacht.

Foto: Leifhelm Eventfotografie

Rocco Forte Hotel de Rome, Berlijn

Het dakterras van Hotel de Rome is een geheime tip: de gasten zitten tussen lavendelperkjes en in strandkorven of op robuuste banken lekker onderuit. Ze drinken één van de fantastische cocktails, terwijl de warme wind door hun haar strijkt en ze hun blik over de Bebelplatz laten dwalen. Het luxe gasthuis in Berlijn is één van de accommodaties waar sterren en zij die het graag willen zijn, regelmatig overnachten. Het is inmiddels alom bekend, dat ze er hun intrek nemen ten tijde van de Berlinale, de Fashion Week of het Bundespresseball. Geen wonder, want het Hotel de Rome kan zich beroepen op een geweldige ligging, luxe ambiance en prima service. Is toch waar, Sharon Stone, Sandra Bullock of Pamela Anderson? Tweepersoonskamer vanaf € 440 per nacht in de laagste categorie.

Foto: Hotel de Rome

Althoff Grandhotel Schloss Bensberg

Als sterren als Robbie Williams of Lada GaGa in Grandhotel Schloss Bensberg te gast zijn, overnachten ze meestal in de 155 m² grote witte Presidentensuite. Het omstreeks 1705 gebouwde, prachtige barokkasteel biedt plaats aan 120 kamers en suites en ligt idyllisch in een buitenwijk van Bergisch Gladbach met de metropool Keulen op een steenworp afstand. Daardoor hebben de gasten een geweldig uitzicht op de Keulse Dom. Ook dat wat de driesterren kok van het gourmetrestaurant Vendôme – één van de beste restaurants in Duitsland – op tafel zet, is oogverblindend. Daarvan mochten Eminem, 50 Cent, Paul McCartney, Prince, Mariah Carey en Michelle Pfeiffer al eerder genieten. De eenvoudigste tweepersoonskamer kost vanaf € 175 per nacht.

Foto: Schloss Bensberg

Bayerischer Hof, München

Het gastenboek ziet eruit als een ‘Who-is-who’ van prominenten: Cher, Bill Clinton, U2, Black Eyed Peas, Grace Kelly, Sting, Sylvester Stallone, Maroon 5, Elvis Presley en Romy Schneider. Je kunt beter de groten uit Hollywood tellen, die nog niet in het Bayerischer Hof in München waren. Pop-legende Michael Jackson logeerde gedurende zijn tournees regelmatig in het vijfsterren hotel aan de Promenadeplatz. Cameron Diaz en Tom Cruis overnachtten hier voor de première van hun film Knight and Day. Het Bayerischer Hof werd op verzoek van Koning Ludwig I gebouwd en in 1841 geopend in de historische binnenstad van München. Er zijn 340 kamers en suites, 5 restaurants, 6 bars en een wellnessgedeelte. Tweepersoonskamers kosten tussen € 450 en € 3990 per nacht excl. ontbijt van € 40 p.p.

Foto: Benjamin A. Monn Photography

Brenner‘s Park Hotel & Spa

Natuur, afzondering, een gourmetkeuken en luxe op het hoogste niveau – het Brenner’s Parkhotel komt in beeld wanneer prominenten een plaats nodig hebben waar ze zich van de rest van de wereld kunnen terugtrekken. Gelegen in de mondaine kuurplaats Baden-Baden en omgeven door een onmetelijk groot park, komen de gasten hier als snel toe aan de nodige rust en ontspanning. Regelmatig staan fitness en kuren in de uitgebreide spa op het programma. Voor gasten die eerder vanwege gezondheidsredenen komen, worden in de Medical Spa preventieve medische behandelingen en natuurheilkuren aangeboden. Bekendheden als George Clooney en Bill Clinton overnachtten in de Royal Suite van 200 m². Maar ook de 100 kamers van het hotel die zijn ingericht met antiek en marmeren baden mogen gezien worden. Een tweepersoonskamer kost vanaf € 330 per nacht.

Foto: Brenners Parkhotel