TOP
Foto: Thorsten Brönner/ Landratsamt Fürstenfeldbruck
Wie met de fiets van München naar Augsburg gaat komt ook langs de Hofgarten in München

Op de fiets van München naar Augsburg

Heb je een paar dagen vrij en zin in een fietstocht? In het zuiden van Duitsland is een nieuwe fietsroute, die je absoluut een keer moet uitproberen. De München-Augsburg-Radweg is 83 kilometer lang en verbindt de twee mooiste steden van Zuid-Duitsland.

Een fietser voor Schloss Esting in de buurt van Fürstenfeldbruck in Beieren

Foto: Thorsten Brönner/ Landratsamt Fürstenfeldbruck

Start in München

De nieuw ontworpen fietsroute begint op één van de attractiefste plaatsen in de stad: het museumeiland Münchener Museumsinsel. Hiervandaan gaat het richting noordwesten eerst naar de Beierse Staatskanselarij en daarvandaan naar andere bezienswaardigheden als de Hofgarten, Karolinenplatz, Königsplatz en Schloss Nymphenburg. Langs het Blutenburger Schloss loopt de route in westelijke richting verder en laat München achter zich.

Onderweg van de Beierse hoofdstad naar Augsburg wordt het steeds rustiger en kun je je heerlijk ontspannen. De vlakke rit is daarom ook geschikt als een uitstapje met kinderen. Nieuwe wegwijzerborden zorgen ervoor dat niemand de weg kwijt raakt.

Etappebestemming Fürstenfeldbrück

De etappe van de langeafstandsfietsroute loopt langs meerdere kleine plaatsen als Gröbenzell, Olching, Esting en Emmering naar Fürstenfeldbruck. De districtsstad (37.000 inwoners), die deel uitmaakt van de voorsteden van München, ligt op 34 kilometer afstand. Fürstenfeldbruck leent zich uitstekend voor een overnachting, maar ook voor het afleggen van een bijzonder fietsparcours, die de fietsers laat kennis maken met een Duitse wellness-traditie.

Een fietser voor Schloss Esting in de buurt van Fürstenfeldbruck in Beieren

Foto: Thorsten Brönner/ Landratsamt Fürstenfeldbruck

Ter gelegenheid van de 200e geboortedag van genezer Sebastian Kneipp heeft het district Fürstenfeldbrück een nieuwe route aangelegd, die over een lengte van 30 kilometer zes Kneipp-voorzieningen met elkaar verbindt. De route loopt  ten zuidoosten van Fürstenfeldbrück o.a. langs de Germeringer See en de plaatsen Germering, Puchheim, Eichenau en Alling.

Per fiets van München naar Augsburg: Tussendoortje met Kneipp

De zes haltes onderweg zijn natuurlijke Kneipp-faciliteiten, die bij beekjes liggen en uitstekend in het landschapsbeeld passen. Velden, prachtige lanen en recreatiegebieden met zwemmeertjes en blote voetenpaden bepalen de indruk van het landschap. Op zondagmiddag kun je nog iets bijzonders in Eichenau meemaken: Dan kun je in het Pfefferminzmuseum van alles te weten komen over geneeskrachtige en andere kruiden.

De volgende etappe wordt nog landelijker. Dan zijn het Pucher Meer of het recreatiepark Mammendorf geschikte bestemmingen voor een tussenstop. Een absoluut hoogtepunt is het beschermde natuurgebied Haspelmoor met zijn prachtige bijna mystieke idyllische natuur. In het restant van het hoogveen vind je vele zeldzame dier- en plantensoorten, die typisch zijn voor een dergelijk lanschap dat eveneens wordt gekenmerkt door moerasbossen.

Op het fietsbad Bike en Kneipp kom je langs zes natuur kneipp baden

Foto: Landratsamt Fürstenfeldbruck

De grand finale in Augsburg

Ten westen van het Riviertje Paar loopt de route naar het recreatiepark Mandichosee. Daarna volgt het fantastische Augsburger Stadtwald, voordat na 49 kilometer Augsburg is bereikt. Net als München beschikt Augsburg (295.000 inwoners) over veel bezienswaardigheden en attracties als het renaissance stadhuis, historische kerken en de Fuggerei die al in de 16e eeuw als wereldwijd eerste sociale nederzetting gold. Na de bezichtiging van het waterbeheersysteem dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat, is het als afronding van een geslaagde dag tijd voor een schaduwrijke biergarten. Ook ligt de stad aan de Romantische Straße.

Meer informatie over de fietspad München-Augsburg

Wil je met de fiets van München naar Augsburg? Kijk dan naar de routebeschrijving van de München-Augsburg-Radweg op de website van Outdoor Active. Hier vind je tegelijkertijd ook informatie over Radroute Bike & Kneipp.

Aanvullende informatie over vakantie in Beieren op de website www.bayern.by