TOP
Foto: Micheile Henderson

Food festivals in Duitsland

Kijk bij een volgende stedentrip naar Duitsland eens verder dan alleen historische monumenten, inspirerende kunsttentoonstellingen of hippe winkelstraten. Ga op culinaire ontdekkingstocht en bezoek een van de vele streetfoodfestivals.

Wij hebben de smakelijkste eetfestijnen in Duitsland voor je op een rijtje gezet. Van foodtrucks met burgers en Indiase curry’s tot veggie bowls: vanaf nu behoort een knorrende maag tijdens je city trip tot de verleden tijd.

Foto: Marius Roeer

Aanschuiven in Hamburg

’s Zomers verandert de Spielbudenplatz in Hamburg-St. Pauli elke donderdag in een gastronomisch paradijs voor jong en oud. De Street Food Session – St. Pauli Straßenmampf is de Hanzeatische variant van de straatkeuken. Bij ongeveer twintig wisselende foodtrucks kun je kwalitatief goede en experimentele gerechten eten uit alle hoeken van de wereld. Schuif gezellig aan aan de honderd meter lange tafel en ga volop proeven en genieten. De toegang is gratis.

Foto: Marius Roeer

Balkan Street Food Festival München

Citytrippers die op 15 juni naar München afreizen, staat een culinaire verrassing in XXL-formaat te wachten. Op het terrein van de renbaan in Riem kunnen zij tijdens het Streetfood Family Parks Balkan Food festival genieten van de heerlijkste specialiteiten. Denk aan burek cevapcici, tulumba, ajvar en palacinke: Bosnische, Servische en Kroatische grillmeesters en chef-koks nemen je mee op een culinaire expeditie naar de Balkan. Daarnaast is de Viktualienmarkt elke dag een culinair samenzijn.

Foto: Daria Mladenovic/shutterstock.com

Hakken op het Hackfestival in Osnabrück

Op 10 en 11 augustus draait op het Hackfestival Osnabrück alles om gehakt: van grootmoeders gehaktballen, tot hamburgers en spaghetti bolognese. Op het programma staan onder andere meet & greets met ervaren grillmeesters en gehaktexperts, culinaire proeverijen onder het motto ‘Gehakt rond de Wereld’ en een gehaktwedstrijd. In verschillende categorieën kunnen deelnemers met hun beste gehaktgerecht meedingen naar de hoofdprijs. Het festival vindt plaats op het terrein van de Halle Gartlage.

Foto: Shane Rounce

Meer dan 200 proeverijen op het Gourmet Festival in Düsseldorf

Deze zomer is de Königsallee in Düsseldorf als onderdeel van het Gourmet Festival drie dagen lang een catwalk vol bijzondere en overheerlijke delicatessen. Van 23 tot 25 augustus staan ​​talloze witte pagodetenten langs de KÖ-Graben, waardoor een gezellige, gastronomische promenade ontstaat. Er zijn zo’n tweehonderd proeverijen. Of het nu stevige grillgerechten of lichte hapjes zijn, fijnproevers, barbecuefans en cocktail- en wijnliefhebbers ontmoeten elkaar in een ontspannen sfeer en genieten tot laat in de nacht van de heerlijkste specialiteiten.

Burgerfestival in Münster

Sappige burgers van het beste vlees, superverse broodjes en heerlijke BBQ-saus: in het Duitse Münster kun je tijdens het Burgerfestival van 7 tot 9 juni de beste hamburgers uit de regio proeven. Met 25 hamburgertrucks en -kraampjes op de Hawerkamp-parkeerplaats zal het waarschijnlijk niet meevallen om een keuze te maken. Na afloop zal de ‘koning van de Westfaalse hamburgers’ bekend worden gemaakt.

Foto: Fedorovacz

En er zijn nog veel meer evenementen. Kijk hier voor een overzicht.