TOP
Chumash Maxim/ shutterstock.com
Chumash Maxim/ shutterstock.com

Een keer wat anders in Münster

Het is een plaatje, de hoofdstad van het Münsterland: huizen met mooie geveltjes en kerken prijken langs de met keitjes geplaveide pleinen, waarover de mensen met fruit van de Prinzipalmarkt in hun mandje naar huis fietsen.

Je kunt een kopje koffie drinken op één van de terrasjes voor de imposante dom. In de levendige stad, waar twee keer zoveel fietsen als inwoners zijn, gaat het er gezellig aan toe. Maar, er is meer te beleven, actief en wat bijzonders!

Foto: Tilman Roßmöller

Foto: Tilman Roßmöller

De boerenolympiade

“Wat denkt u, hoeveel dit biggetje weegt?” vraagt Werner Konermann aan mij. Moeilijk te zeggen. Ik til het kleine varkentje een stukje van de grond; het begint hard te knorren. Zijn haartjes prikken een beetje. Ik overleg of het zwaarder is dan de handbagage van mijn laatste vliegreis. Vast wel. “Tien kilo misschien”, raad ik. Niet slecht. Het weegt al 14 kilo, verraadt de boer mij. Al met al zat ik er niet verder naast dan enkele anderen uit mijn groep.

Foto: Max Topchii/ shutterstock.com

Foto: Max Topchii/ shutterstock.com

Het volgende onderdeel begint: Een wedstrijd strobalen rollen! We werken de ene na de andere agrarische discipline af. Een zoon strijdt met zijn vader bij het laarzenwerpen, een stagiaire met zijn baas bij de kruiwagenslalom en maar eens kijken hoe goed opa kan melken of trekker rijden.

De boerenolympiade, is eens een keer heel wat anders en voor families of andere groepen met een hoop plezier gegarandeerd. Al zeven jaar biedt varkenshouder Konermann de alternatieve olympiade op zijn familiebedrijf aan. Bij een bezoek aan zijn boerderij is het credo: Kaplaarzen aan en starten maar! www.bauernolympiade-muenster.de

Foto: Pavel Rumme/shutterstock.com

Foto: Pavel Rumme/shutterstock.com

Een dag piloot zijn?

Bij de volgende spannende onderneming kijken we vanuit een vogelperspectief: De daken van Münster lichten rood op en het kasteel straalt in het zonlicht. De imposante symmetrische kasteeltuin met vijvers ligt uitgestrekt onder ons. Vanaf het vliegveld Münster-Telgte biedt vliegschool FunFlight proefvluchten en verschillende themavluchten aan met een ultralight vliegtuigje.

Bij de kastelen- en waterburchtentour bijvoorbeeld, kun je 14 kastelen en burchten in het Munsterland uit de lucht bewonderen. Wie een keertje zelf wil sturen, krijgt daarvoor de gelegenheid bij een piloten-cursus! www.schnupperflug24.de

Meer tips voor activiteiten in de buurt van Münster vind je hier.

Foto: Guildo Gloor Modjib