TOP
Foto: Denis Makarenko/shutterstock.com

Duitse models 

Geld verdienen met je uiterlijk – voor sommigen is mannequin een droombaan. De hele dag poseren en om je schoonheid bewonderd worden, wat moet dat een heerlijk leven zijn. Voor deze drie Duitse topmodels is deze droom realiteit geworden!

Toni Garrn

Deze 27-jarige Hamburgse liep als teenager al op de catwalk van de modemetropolen in de wereld en sierde inmiddels de titels van alle beroemde modemagazines. Ontdekt werd ze op een fanfeest van het wereldkampioenschap voetbal 2006. Een daaropvolgende campagne voor Calvin Klein zorgde voor de doorbraak. Als een van de bekendste modellen ter wereld houdt Garrn zich tegenwoordig bezig met haar foundation, waarvan de opbrengst bestemd is voor opleidingen voor vrouwen en meisjes – en verkoopt daarvoor veel van haar gedragen outfits tweedehands op haar onlinemarkt!

Foto: Andrea Raffin/shutterstock.com

Claudia Schiffer

Eigenlijk wilde ze advocaat worden, net als haar vader. Maar na een avond in een disco in Düsseldorf veranderde het leven van de destijds 17-jarige in één klap, toen ze daar door een vertegenwoordiger van een modelagentuur werd aangesproken. Nog voor haar eindexamen liep ze met steun van Karl Lagerfeld voor Chanel. In de jaren 90 was ze een van de bekendste gezichten voor reclame- en modefotografie. Tegenwoordig leeft ze met haar man, de Britse filmproducent Matthew Vaughn, en hun drie gemeenschappelijke kinderen op een landgoed in Suffolk, Engeland.

Foto: vipflash/shutterstock.com

Nadja Auermann

Ze gold in de supermodel-hoogtijdagen van de jaren negentig met haar afstandelijke, kille optreden als tegenpool van Claudia Schiffer. Nadja Auermann straalde het image van een glamour-vamp uit. Tegenwoordig heeft ze zich als viervoudige moeder vrijwel geheel uit de openbaarheid teruggetrokken. Haar 112 centimeter lange benen, waarmee ze zelfs in het Guinness Book of Records kwam, blijven lang in herinnering.

Foto: 360b/shutterstock.com