TOP
Foto: Pexels/Pixabay
Een tent onder de sterren in de Duitse deelstaat Hessen

De beste campings in Hessen

Met je eigen vier muren op stap! In een tent in je slaapzak, of in een luxe caravan – camping in Duitsland is heel populair. In Hessen is voor iedereen wel een geschikt plaatsje om te kamperen. De opvallendste en beste campings in Hessen hebben we hier verzameld.

Een groep jonge mensen zit aan een campvuur in Hessen

Foto: Pexels/Pixabay

Kamperen in de Burgruine Wallenstein

Midden in het Noord-Hessische Knüllwald, op een kleine rots onder de berg Babloh, ligt de middeleeuwse burchtruïne Wallenstein. Weerbaar en onneembaar moet deze in de middeleeuwen geweest zijn. Aan de buitenkant van de burchtmuren loopt de berg aan drie zijden steil naar beneden. Vandaag de dag is de burchtruïne een fraai decor voor een kampeeravontuur. Je kunt met een tent in de burcht kamperen, maar ook op de binnenplaats. Ook baden in het heerlijke natuurzwembad en vissen in de burchtvijver is hier mogelijk. Onderaan de burcht ligt een camping, die met drie sterren is bekroond. Hier vind je dus ook permanente kampeerplaatsen. Het restaurant heeft specialiteiten uit het Knüllwald op de kaart en organiseert sprookjesavonden. Daarbij is de verlichte burcht een echte blikvanger.

Tent-lodges met hemelbed

Onder het witte Lichtenberg Schloss in het Zuid-Hessische Fischbachtal, ligt de kampeerterrein Odenwaldidyll. Gelegen temidden van het afwisselende landschap van het Vordere Odenwald, beschikt de plaats over een natuurzwembad. Het water komt uit de naburige bronnen. Als je een safari-feeling wilt meemaken en zelf geen camping uitrusting bij je hebt,  kan je één van de twee tent-lodges huren.

Een veld met bloemen, bossen en heuvels is een typisch gezicht in Hessen

Foto: Micha22g/Pixabay

Iedere tent biedt plaats aan maximaal vijf personen. Tot de uitrusting behoort een hemelbed met een klamboe, een stapelbed en een eenpersoonsbed. Verder is er een volledig uitgerust keukenblok en beschikken beide lodges over een eigen badkamer. Wie liever vaste muren om zich heen heeft, kan op de camping een caravan huren. Die beschikken dus ook over een volledige uitrusting. Mountainbiken en rotsen beklimmen zijn enkele bezigheden van het recreatieaanbod dat de regio in petto heeft.

Overnachten in campingvaten aan de Fulda

De ligging van één van de beste campings in Hessen kan nauwelijks idyllischer zijn. Bij Guxhagen, aan de scherpste rivierbocht van de Fulda, ligt Campingplatz Fuldaschleife. Bij de faciliteiten van de camping behoren kanoverhuur, een voetbal- en een kinderspeelplaats. Ook vind je een restaurant met Biergarten. Verder zijn er 80 permanente staanplaatsen en ongeveer 50 toeristenplaatsen, waarvan sommige met uitzicht over het water.

Degenen die op het water of op de fiets op doortocht zijn, kunnen een caravan of tent huren. Een buitengewone belevenis is een overnachting in een camping-vat. De knusse vaten hebben ruimte voor maximaal drie personen. Met verlichting, verwarming en stopcontacten is genoeg comfort aanwezig om ook bij koudere en vochtige dagen van de gezelligheid te kunnen genieten.

Koken boven een kampvuur in Hessen

Foto: Pexels/Pixabay

Vijfsterrencamping aan de Edersee in Hessen

Direct bij de ingang van het Nationalpark Kellerwald-Edersee ligt het Camping- und Ferienpark Teichmann. Tot het complex behoort een zes hectaren groot meer, waarop je kunt surfen, vissen en waterfietsen. Kinderspeelplaats, voetbalveldje, minigolf-baan en een klein wellness-gedeelte maken eveneens deel uit van de faciliteiten. Behalve caravan-, camper- en tentplaatsen kun je ook een aantal vakantiehuisjes huren. Het Camping- und Ferienpark Teichmann is lid van het initiatief Ecocamping en is derhalve verplicht het complex op milieuvriendelijke wijze te bedrijven.

Door de ligging is de camping een ideaal uitgangspunt voor uitstapjes in het Nationalpark Kellerwald-Edersee en de regio Edersee met een veelzijdig aanbod aan recreatiemogelijkheden.

Camping de luxe in het Naturpark Habichtswald

De Ferienanlage Erzeberg in de wijk Balhorn in Bad Emstal ligt idyllisch aan de rand van het bos in het zuiden van het Naturpark Habichtswald. In totaal heeft het complex 35 toeristen-, 20 camper- en 85 permanente staanplaatsen en tien vakantiehuisjes. De gasten kunnen gebruik maken van een ruime wellnessvoorziening, die bijvoorbeeld over een verwarmd zwembad en diverse sauna’s beschikt. Vanuit het vakantiepark Erzeberg kun je mooie wandelingen maken in het Naturpark Habichtswald. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk vrijwel voor de deur met de 85 kilometer lange wandelweg Habichtwaldsteig te starten.

Camping voor waterratten en nimfen

Voor watersportliefhebbers is het Knaus Campingpark Eschwege een ideale reisbestemming. De camping ligt op een schiereiland, tussen Werra en de Werratalsee. Daardoor kun je er zwemmen, surfen, zeilen en vissen. Behalve het prachtige uitzicht over de Werratalsee vind je er een bistro, een minimarkt, een beachvolleybal-veld en speelmogelijkheden voor kinderen.

Zonsopgang in het stadje Eschwege in Hessen

Foto: Renspics/Pixabay

Het centrum van Eschwege is in een paar minuten lopend te bereiken. Op de camping zijn 95 vaste, 123 toeristen- en  56 camperstaanplaatsen aanwezig. Bezoekers die zonder eigen tent of camper aankomen, kunnen ter plaatse een stacaravan of een bungalowtent huren.

Een van de beste campings in Hessen: boven de Rijn

Het terrassencomplex Naturpark-Campingplatz Suleika ligt in het unieke landschap van het romantische Rijndal tussen Lorch en Rüdesheim. Bergen, bossen en wijnstokken zijn omgeven door talrijke burchten en kleine stadjes. Het park ligt in het beschermde natuurgebied Natura 2000. Het functioneert zo goed mogelijk in overeenstemming met de omringende natuur.

Luchtballons boven een landschap in het Duitse Hessen met op de achtergrond huevels

Foto: Csar Fotografie/Pixabay

Wie niet in een tent wil slapen, kan ook overnachten in één van de knusse blokhutten. Deze hebben plaats voor vier personen in aparte slaapruimtes en beschikken over een compleet ingerichte minikeuken.

Camping aan de oever van de Rijn

Direct aan de Rijn bij Wiesbaden, omgeven door de prachtige oeverlandschappen ligt camperterrein Maaraue. De camping ligt tussen bomen en een meer. Met dank aan deze omgeving is deze camping dus een oord voor ontspanning en rust. De camping biedt staanplaatsen voor alle mogelijke wensen en stelt aan alle gasten een stroomaansluiting ter beschikking. Ook de sanitaire voorzieningen voldoen aan de hoogste eisen. Meer campings pal aan de Rijnoever vind je in Eltville-Hattenheim, Geisenheim en Rüdesheim.

Een man staat op een camper onder de sterrenhemel in Hessen

Foto: StockSnap/Pixabay

Uitstekende kampeergelegenheid in het Rhön Camping-Park

Aan de voet van de 950 meter hoge Wasserkuppe bevindt zich het Rhön Camping-Park, een kleine door een familie geleide campingplaats in het hart van de Hohen Rhön. Het park ligt centraal in het Ulstertal tussen Hochrhön en Wasserkuppe. Daardoor is het park uitstekend geschikt voor activiteiten in de natuur, zoals wandelen, vliegen en bovendien ook biken.

Kamperen in het Noord-Hessische Naumburg

De camping in Naumburg ligt ideaal langs ondermeer de premium-wandelweg Habichtswaldsteig. Bovendien ligt de plaats vlak bij het verwarmde openlucht zwembad AquArena en in het schilderachtige dal van de Krebsbach. Een vat-sauna brengt de nodige ontspanning. Voor het geval iemand afkoeling nodig heeft, is een waadplaats in de beek voor een onderdompeling in het koude water in de buurt. De campinggasten zijn in de zomer bij de gemeenschappelijke barbecue in de camping-hut welkom. Verder is de stad Naumburg met ondermeer haar historische vakwerkhuizen, verscheidene musea en het natuur-informatiecentrum de moeite van het bekijken waard. De stad is maar enkele kilometers verwijderd.

Landschap van het Odenwald in het Duitse Hessen

Foto: MonikaP/Pixabay

Meer informatie over be beste campings in Hessen en kamperen algemeen

Kijk bijvoorbeeld op de website van Hessen Tourismus naar meer tips over de beste campings in Hessen.