TOP
Foto: Frank Metzemacher
Verliefd stel geniet van het uitzicht op Linz en de Rijn

Het bonte leven in Linz am Rhein

Idyllische hoekjes en steegjes, kleurrijke vakwerkhuizen of gezellige pleinen. Zo ziet pure levensvreugde er in Linz am Rijn uit. Levende tradities en een veelzijdig evenementenprogramma maken het uitzicht op een bezoek nog rianter. Niet voor niets heeft Linz de bijnaam ‘Bunte Stadt am Rhein’.

Fonteintje in Linz am Rhein in de zomer

Foto: Frank Metzemacher

Vooral een rondje shoppen door de Altstadt van Linz heeft zijn bijzondere charme. In de ‘bonte stad aan de Rijn’ vind je de schilderachtige flair van het historische vakwerk in combinatie met liefderijk en door de eigenaren geleide winkels. Hier wordt persoonlijke advies nog met hoofdletters geschreven.

Stadspoort en cafés in Linz

Foto: Frank Metzemacher

Bijzondere highlights in de Altstadt van Linz zijn de bedrijven waar nog klassiek handwerk wordt bedreven. Denk bijvoorbeeld aan metaalbeeldhouwers of pottenbakkers. Bovendien is er ook een familiair geleide banketbakkerij met traditionele productie in eigen huis.

Een stel gebiet van het eten in Linz

Foto: Frank Metzemacher

Oergezellige cafeetjes

Of laat je tijdens je verblijf verwennen door een van de talrijke Linzer gastronomen. Er is volop keuze: oergezellige cafeetjes, restaurants met regionale gerechten of internationale keuken. Vooral bij mooi weer kun je heerlijk in de zon zitten en genieten op de terrasjes van de historische pleinen.

Schitterend uitzicht vanaf een heuvel bij Linz

Foto: Frank Metzemacher

Voor degenen, die zich graag bewegen, is er in Linz een volop gelegenheid om langs de romantische Rijn te wandelen. Laat je verrassen op de spannende Rheinsteig en geniet van de afwisselende route door het historische Linz, dichte bossen, steile wijnbergen en weidse velden. Op de Linzer LZ-routes heb je op de plateaus van de hoogvlakten, bijvoorbeeld op de Linzer Kaiserberg een spectaculair uitzicht over het Rijn- en Ahrdal.

Wandelaars in een bos in de buurt van Linz

Foto: Frank Metzemacher

Nieuwe Wandelroute rondom Linz am Rhein

Geheel nieuw in het seizoen 2021 is de premium wandelroute ‘Linzer Basalt-Schleife’. Perfect bewegwijzerd en goed bereikbaar staat je voor een wandelavontuur niets meer in de weg. Als je liever op de fiets gaat met je blik op oneindig over de rivier, rijdt je ook door ‘Bunte Stadt am Rhein’, als je voor de Rheinradweg kiest. Kortom: Stijg in het zadel en ontdek het prachtige landschap van het Midden Rijndal.

Een gelukkige wandelaar beleeft een goed tijd in Linz am Rhein

Foto: Frank Metzemacher

Je komt culturele schatten uit de Duitse en Europese geschiedenis tegen. Bovendien zijn er vele landschappelijke hoogtepunten langs de route. En als je toch even wilt pauzeren, kan dat dus in de historische binnenstad van Linz. Hier vind je vele gezellige, kleine restaurantjes en cafeetjes. Door middel van het gebruik van streekproducten ontstaat er een eigen culinaire identiteit. “Warum ist es am Rhein so schön”, klinkt het in een oud Duits wijnlied. Kijk zelf hoezo dit zo is, ontvlucht de dagelijkse stress en kom tot rust in het betoverende Linz!

Traditioneel handwerk behoort in Linz nog steeds tot het dagelijks leven

Foto: Frank Metzemacher

Samenvattende informatie over Linz am Rhein:

www.linz.de