TOP
Foto: Landgut Tiefleiten
Veganistische maaltijd in landgoed Tiefleiten

Bio Hotels in Duitsland: Vegetarische en veganistische alternatieven

Duurzaamheid, dierenwelzijn, de gezondheid: er zijn allerlei redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl. Maar dit is in de praktijk niet altijd eenvoudig, want in veel restaurants is het veganistische en zelfs het vegetarische aanbod beperkt. In de Bio Hotels in Duitsland is dat juist niet zo. Hier krijg je een bord vol gezonde variatie. Aan tafel!

Hotel Adler in Allgäu van buiten, het is namelijk een van de bio hotels in Duitsland

Foto: Hotel Bio Adler

Nog nooit eerder gaven zo veel mensen het eten van dierlijke producten op als in januari 2021. Ook in Duitsland neemt de populariteit van de vegan januari, ‘Veganuary’, steeds verder toe. Mensen laten hun vlees, vis, melkproducten en eieren dan massaal staan. Is dit thuis nog wel te doen, bij veel restaurants en hotels leidt dit veelal tot een culinaire teleurstelling. De keuze is beperkt en de gerechten die op de kaart staan spreken niet tot de verbeelding. Gezien de meer dan een miljoen veganisten in Duitsland en de slechts 298 veganistische restaurants is het de hoogste tijd dat dit gaat veranderen. Wie op zoek is naar een veganistische of vegetarische keuken waar creatief en met fantasie wordt gekookt, kan terecht in deze vier Bio Hotels-keukens.

Bio Adler in Allgäu

Bij Bio Adler in Vogt in Allgäu draait het om smaak en kwaliteit. Hier worden sinds 1777 culinaire lekkernijen geserveerd. Een familie runt de biologische plattelandsherberg en gasten genieten er van streekgerechten in een modern jasje. Er worden weinig kunstmatige voedingsstoffen toegevoegd en veel wordt ambachtelijk bereid.

Pannenkoeken met fruit in Hotel Bio Adler in Duitsland later op de ochtend

Foto: Hotel Bio Adler

Dit zorgt voor een bord vol authentieke smaken en variatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van gebakken seitan met koningsoesterzwammen en worteljus, of huisgemaakt oosterse falafel met pikante chilisaus? Of je nu vegan of vegetarisch wilt eten, op de menukaart staat alles duidelijk aangegeven. Je hoeft alleen nog maar te bestellen. Eet smakelijk!

Ontbijttafel dicht bij de kust in Bio Hotel am Watt an de Noordzee in Duitsland

Foto: Haus am Watt

Haus am Watt aan de Noordzee

Vlees en vis verdwenen als eerste van de menukaart toen Chamiene Ehlers-Witt Haus am Watt in Heringsand aan de Noordzee in 2001 overnam van haar ouders. Vanaf dat moment kookt het pension vegetarisch en veganistisch, soms ayurvedisch en op verzoek gluten- en lactosevrij. Groenten en fruit komen voor een groot deel uit de eigen moestuin.

Opname van Bio Hotel Haus am Watt

Foto: Haus am Watt

Brood, broodjes en gebak bakken de medewerkers zelf. En men gaat bij Haus am Watt zelfs nog een stap verder, want het pension heeft zich gecommitteerd aan het Zero-Waste-principe. Dit betekent bijvoorbeeld dat de koks ovengroenten de dag erna tot een spread verwerken. Ontbijtgranen van het ontbijt komen op hun beurt ’s avonds in de vegetarische burgers terecht.

Hotel Berghues Schratt van buiten tijdens de zomer

Foto: Biohotel Schratt

Bio Hotels in Duitsland: Berghüs Schratt in Allgäu

In Biohotel Berghüs Schratt is de keuken sinds 1982 vegetarisch, veganistisch en biologisch. Op de kaart onder meer gepaneerde reuzenchampignons met kruidendip, linzenbeignets en pastinaaksoep. Bij het viergangendiner ’s avonds mis je absoluut niets. Vegetarische en veganistische gerechten worden namelijk strikt van elkaar gescheiden en kunstmatige ingrediënten worden in de keuken niet gebruikt.

Veganistische maaltijd in landgoed Tiefleiten

Foto: Landgut Tiefleiten

BioLandgut Tiefleiten in Beieren

Welkom bij BioLandgut Tiefleiten, een hotel waar je ook kunt vasten, met op de kaart uitsluitend veganistische en vegetarische gerechten. Hier, in het Beierse Breitenberg, staan basische voedingsmiddelen centraal.

Een gezelschap aan tafel in Landgut Tiefleiten, een bio hotel in Duitsland

Foto: Landgut Tiefleiten

Wie kiest voor een vastenreis bij Tiefleiten, krijgt natuurlijk goede begeleiding door een voedings- en gezondheidsdeskundige. Hoe vind je een bijvoorbeeld ‘basische break’ klinken? Of een ‘groene-smoothie-detoxkuur’?

Meer informatie over Bio Hotels in Duitsland

Kijk ook op de website von Biohotels. Hier vind je nog meer hotels van dit type.