TOP
Foto: Andrea Flak
Een VW Bulli voor Beach Hotel Heiligenhafen

Suite dreams in het Beach Motel Heiligenhafen

Als je van mooi ingerichte interieurs houdt, moet je in het Beach Motel Heiligenhafen moedig zijn. Want, de impuls thuis dezelfde inrichting te willen hebben is een acute bijwerking van het verblijf hier.

Tekst: Jennifer Latuperisa-Andresen

Het prachtige Beach Motel in Heiligenhafen vanuit de duinen

Foto: Julian Keyser

Al enkele dagen loop ik te piekeren over hoe ik twee lampen boven mijn bad kan installeren. Natuurlijk is mijn bad niet vrijstaand zoals in de Hamburger Leuchtfeuer-Suite van het Beach Hotel in Heiligenhafen. Mijn bad staat ook niet voor ramen die tot de grond doorlopen en een uitzicht als op een poster over de Oostzee mogelijk maken. Toch kan ik  de gedachte niet kwijtraken.

Bedden voor duinenbehang in Beach Motel

Foto: Andrea Flak

Ook de metro-tegels in de Pad-suite, die niet op de vloer, maar de wanden – zelfs in de slaapkamer – in turquoise sieren, hebben bij mij sporen achtergelaten. Waar zou ik die aan kunnen brengen? Hoe kan ik dit idee omzetten? Ja, het Beach Motel Heiligenhafen heb ik sinds mijn bezoek daar constant in mijn hoofd. Het was een echte inspiratie. Of bedrijfsleider Jens Sroka dat weet? Dan zou hij toch gelijk ook prijskaartjes aan al zijn meubelstukken hangen?

De Pier van Heiligenhafen aan de Oostzee

Foto: Christian Perl

Een hotel voor kitesurfers

“Oh ja, de mensen willen vaak allerlei dingen kopen. Daarom hebben we de shop al vergroot. Maar deze belangstelling kunnen we niet ook nog bevredigen”, vertelt de clevere en charmante bedrijfsleider, die een uitstekende neus voor concepten en doelgroepen heeft. Zijn eerste project, het Beach Motel in St. Peter Ording, was zo succesvol, dat hij de hele plaats met zijn motel een verjongingskuur verschafte. Dit hotel in Heiligenhafen is zijn tweede job. Dit keer aan de Oostzee in plaats van aan de Noordzee. En dit keer richtte hij zich op een wat betere clientèle.

Een Boord voor Motel Heiligenhafen Bord

Foto: Andrea Flak

Maar één ding is zeker: Heiligenhafen (of Holy Harbour zoals het in het motel wordt genoemd) kreeg door dit hotel een heel nieuw image, net zoals dat in St. Peter Ording het geval was. Beide hotels liggen in Sleeswijk-Holstein. Beide plaatsen zijn uitstekend geschikt om te kitesurfen. Daarom verbindt het hotel ook de surfer-coolness met een vleugje landhuisstijl. Alle gasten worden geduzt, de sfeer is losjes, bijna een tikkeltje Amerikaans.

En de gasten komen met drommen tegelijk, omdat ze van de ongecompliceerde stemming houden. Omdat kinderen welkom zijn en er hier voor honden ook een eigen service is. En natuurlijk omdat je, ook als je jezelf niet in een neopreenpak hijst, graag deel uit wilt maken van de ongedwongen scene van de VW-bulli– en de golven-rijders.

Diner met humus op een rustieke tafel

Foto: Christian Perl

Een fles gin op de kamer

En Jens Sroka weet dat. En hij denkt verder. Zo hebben zijn suites (die stuk voor stuk een lust voor het ook zijn) altijd coöperatieve partners, die elk hun eigen stijl en individuele gimmicks inbrengen. Zo krijg je in de Bombay Saphire Suite niet alleen het gevoel bij de Maharadsja op bezoek te zijn, maar ook een flesje van de gelijknamige gin mee op je kamer. En in de mini-suites is alles ook minimalistisch. Zwart domineert en de liefde zit in het detail. Zoals bij auto’s, waarin je tussen twee haakjes hier ook met alle plezier een proefrit kunt maken.

Sauna van Beach Motel in Heiligenhafen aan de Duitse Oostzee

Foto: Andrea Flak

Het echte highlight is echter de Jever-Suite met geïntegreerde vuurtoren, waarin zich een tapinstallatie met een 30-liter vat Jever pils bevindt. Maar, het hotel heeft toch een tekortkoming! Ze laten mij nu in de steek met mijn probleem hoe ik de speciaal vervaardigde vuurtoren-tap-installatie in mijn woonkamer krijg.

Twee honden op het strand van Heiligenhafen

Foto: Carolin Wehmer

Informatie over Beach Motel Heiligenhafen

Beach Motel Heiligenhafen, Seebrückenpromenade 3, 23774 Heiligenhafen

Een basis kamer in Beach Motel Heiligenhafen is al te reserveren vanaf € 85. Degenen, die het nog een beetje meer basic willen hebben, voelen zich in het zusterhotel (direct ernaast) Bretterbude beslist op hun gemak. Daar kun je al vanaf € 39 overnachten en het ligt direct aan de Oostzee.