TOP
llaszlo/shutterstock.com
Bärlauchsuppe

Soep van daslook

In april/mei bloeit de daslook en dan zijn de plantjes door hun geur en bloemetjes makkelijk te herkennen. (Het blad van daslook lijkt op dat van de giftige lelietjes van dalen; oppassen dus!) Het kruid smaakt naar een mengeling tussen ui en knoflook en deze soep is in een mum van tijd gemaakt en is echt lekker.

Ingrediënten

100 gr verse daslook
5 middelgrote aardappelen
1 ui
1 liter groentebouillon
50 ml slagroom
zout
peper
boter

Bereiding

Ui kleinsnijden en in boter in een grote pan goudbruin fruiten. Bouillon, daslook (enkele blaadjes voor decoratie achterhouden) en de geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen en zachtjes laten koken tot de aardappelen gaar zijn. Dan met met een pureerstaaf pureren en tot slot de slagroom toevoegen en weer aan de kook brengen. De overgebleven blaadjes daslook in dunne reepjes snijden en als versiering op de soep leggen.

Tip

Ook lekker een pesto van daslook, parmezaanse kaas, pijnboompitten, grof zeezout en olijfolie. Gebruiken met vlees, vis, in een saus, door pasta of gewoon op brood… Hmmm!

Guten Appetit!