TOP
CGissemann/shutterstock.com
Donauwelle

Donauwelle

‘Mach’ mal nicht so eine Welle!’ Deze uitdrukking betekent vrij vertaald, dat je niet zoveel ophef moet maken. Maar, de Donauwelle heeft daar wel het recht toe. Ze bezit alles, wat een droomtaart met allure nodig heeft: zachte chocolade-couverture, crèmig zoete smaak, fruitige vruchten en luchtige cake. Nog een golfvormig patroon bovenop en de taart is klaar om erin te bijten!

voor 1 bakblik (ongeveer 20 stukken)

Ingrediënten

Voor het deeg:

250g zachte boter
200g suiker
1 snufje zout
6 eieren
350g meel
2 tl bakpoeder
1 el rum
1 el cacao
2 potten zure kersen (per pot 370g vruchtgewicht)

Voor de botercrème:

½ l melk,
100 g suiker,
1 pakje vanillepudding,
20 g kokosvet,
200 g zachte boter

Voor het glazuur:

100 g pure chocolade,
100 g melkchocolade,
40 g kokosvet

Voor het bakblik bakpapier  

Bereiding

De oven op 175°C (hetelucht 160°C, gas op stand 2) voorverwarmen. Bakpapier op het bakblik leggen.

Boter, suiker en zout tot een gladde massa roeren. Eén voor één eieren, meel, bakpoeder en rum toevoegen.

Van het deeg de helft op het bakblik uitstrijken. De cacao in de andere helft roeren en op de eerste laag verdelen. Kersen goed uit laten lekken en over het deeg verdelen.
In het midden van de oven 35-40 minuten bakken. De taart af laten koelen.

In de tussentijd voor de botercrème de pudding volgens aanwijzing klaarmaken en af laten koelen. Het kokosvet smelten en weer laten afkoelen. De boter in kleine stukjes in het vet roeren en lepel voor lepel de pudding toevoegen en vermengen. De crême op een koude plaats wegzetten.

Voor het glazuur de in stukjes gebroken chocolade met het kokosvet laten smelten en al roerend weer laten afkoelen, totdat ze net nog vloeibaar blijft.

De ijskoude botercrème over de taart strijken. Daarover het glazuur dun en gelijkmatig verdelen. Met een vork golvende lijnen in het glazuur trekken.