Vijf nieuwe restaurants in Hamburg
Ondanks de corona-pandemie zijn er een aantal heel fijne nieuwe restaurants in Hamburg. Aan de Elbe gaan vijf gastronomen uit de Hanzestad de crisis te lijf met creatieve concepten.
Tekst: Simone Sever

Foto: Westin Hamburg
Ver boven de stad: De Blick Bar
Wat is in Hamburg definitief een ‘place to go’? De Hamburger haven in ieder geval of nog beter de nieuwe Plaza-Ebene in de Blick Bar op een hoogte van 37 meter. Met een nieuw interieurdesign is de coffeebar en vip-lounge van het Westin Hamburg Hotel voorbestemd voor een uitstekende sundowner boven de Hafencity.

Foto: Westin Hamburg
Bij een drankje kun je genieten van een adembenemend mooi panorama-uitzicht. Het strekt zich uit vanaf de zonsondergang boven de Elbe tot aan de lichten van de stad bij nacht. Bovendien kun je er overdag reusachtige containerschapen langs zien varen. Neem daarbij bijvoorbeeld een ‘Büsumer Krabbenbrioche’, een broodje met Noordzee garnalen. Dat zijn toch geweldige vooruitzichten.

Foto: Hamburg Marketing/Stefan Trocha
Uitzicht op de Elphi: Liberté
De veerboten en schepen varen vlak langs. De in de afgelopen zomer geopende bar-café-bistro-combinatie maakt de naam Liberté waarvoor hij staat waar. Het Franse woord voor vrijheid is vooral hier op het ponton van het buitenbereik van toepassing. Je kijkt uit over Dock 11.

Foto: Hamburg Marketing/Stefan Trocha
Je kunt je ogen niet afhouden van de Elphi, zoals de Elbphilharmonie door de inwoners van Hamburg liefkozend wordt genoemd. Op de wal is de historische visveilinghal een opvallend gebouw. Meer havensfeer tref je ergens anders nauwelijks aan, zelfs niet in Hamburg.

Foto: Frank Meyer
Update van de legendarische Bullerei
De Hamburgse tv-kok Tim Mälzer, de Duitse evenknie van de Britse sterren kok Jamie Oliver, heeft zijn legendarische restaurant Bullerei in de Hamburgse Schanzen-Höfe, de vroegere vleeshallen van Hamburg, compleet gereorganiseerd en gerenoveerd. Ongeveer elf jaar geleden is het restaurant gebouwd en na zijn bijna tien jarig bestaan sinds 3 oktober 2020 in geheel nieuwe versie heropend.
Bij de Bullerei behoort nu een vegetarische bistro ‘Schwarzes Schaf’. Anders dan in de in vleesgerechten gespecialiseerde Bullerei worden in het Schwarze Schaf gezonde gerechten als bij moeder geserveerd. Zonder vis en zonder vlees welteverstaan.

Foto: Frank Meyer
Bij de ingang van de Bullerei kun je zien hoe de kruiden in de Greenloop, een zelfdraaiend kruidenrad groeien, voor het geval de wachttijden voor de volgende vrije tafel iets langer uitvallen.
Super seafood bij This is XO
Midden in de onstuimige wijk St. Pauli in de prachtige Paul-Rosenstraße, specialiseert de XO Seafood Bar zich minder in vlees, maar meer in vis en seafood. Kok Fabio Haebel is ook uitbater van het schuin tegenoverliggende naar hem benoemde restaurant Haebel. Het biedt in de traditioneel zeer visvriendelijke restaurantscéne van Hamburg op dit moment de beste seafood-kaart van de stad. Dit maakt XO Seafood Bar zeker tot een van de meest interessante nieuwe restaurants in Hamburg.

Foto: Jason Leung/Unsplash
Petit Tortue: Kleine verwennereien
Aan de Neuen Wall, één van de beroemdste luxe straten van Europa, hebben de uitbaters van de Hamburger boetiek hotels Tortue de bar Petit Tortue geopend, waar je alleen overdag terecht kunt. Met Chanel, Cartier, Hermès en co als buren, lokt de bar met koffiespecialiteiten. Ook kan je er exclusieve wijnen en prikkelende champagne verkrijgen.

Foto: Tortue Hamburg
Het is de plaats bij uitstek voor een pauze na het shoppen en voor een luxe verwennerij tussendoor. Tartines, croissants, madeleines, of tog liever macarons… waar heb je trek in? Voor het ontbijt of de lunch? Ervoor of ertussenin? Als afterwork of preshoppinig? Welkom in Petit Tortue!
Meer informatie over nieuwe restaurants in Hamburg
Hamburg Tourismus GmbH, Wexstraße 7, 203355 Hamburg.
Telefoon +49(0)40 300 51 701, www.hamburg-tourism.de