TOP
Foto: Hearts Hotel
Bed onder een dak met uitzicht op Nationaal Park Harz

Hearts Hotel: Een boetiekhotel in de Harz

Op zoek naar een boetiekhotel in de Harz? Kom dan maar eens mee naar het Hearts Hotel in Braunlage in het midden van Duitsland. Het Duitsland magazine heeft er alvast een kijkje genomen. En een digitale check-in, langslaper-ontbijt, razendsnelle wlan en een studio boven de wolken met een sensationeel uitzicht over het Nationalpark Harz gevonden.

Tekst: Simone Sever

Een vrouw kijkt op Nationaal Park Harz in Braunlage

Foto: Hearts Hotel

Als je aan de Harz denkt haal je niet direct begrippen voor de geest als trendy en design. Dat hebben Meik Lindberg en Ralph Hesse ook gedacht. Nu hebben ze de omgeving niet ver van de Brocken rigoureus met het nieuwe concept van een lifestyle-hotel wakker geschud. “Wij zijn geen hoteliers, maar komen uit de digitale branche.”

Een vrouw drinkt een kopje thee in een fauteuil in Hearts Hotel

Foto: Hearts Hotel

Met het Hearts hotel hebben beiden een plek gecreëerd waar je je goed voelt en kunt ontspannen en genieten. Ze hebben het zo gemaakt, dat ze zelf ook graag te gast zouden zijn. “Wie hierheen komt en een sterrenhotel met minibar en airconditioning verwacht, graag met ‘u’ aangesproken wil worden en ’s morgens liever helemaal alleen in de hoek zit, is bij ons absoluut aan het verkeerde adres.

Veel rust in het boetiekhotel in de Harz

Alleen al de directe privé-toegang tot het Nationalpark Harz op een hoogte van 622 meter maakt het altijd mogelijk tot rust te komen in de afzondering van de natuur en dat pal voor de deur. In de zomer is het mogelijk een toer langs de bosmeren in de omgeving te boeken. Bijvoorbeeld met behulp van de kaart die je op je mobieltje downloadt. Een rugzak met spulletjes om te baden kan worden uitgeleend.

Hipster met pijp in de lobby van Hearts Hotel in Braunlage

Foto: Hearts Hotel

Elke donderdag om 16 uur wordt een twee uur durende toer met hoogwaardige e-bikes georganiseerd langs de highlights van de Oberharz in het Nationalpark Harz met aansluitend een speenvarkenmaaltijd in het bos.

Sauna in een houten vat in Hearts hotel, een boetiekhotel in de Harz

Foto: Hearts Hotel

Sterren zie je in het Hearts Hotel alleen ‘s nachts aan het firmament

De gasten van het Hearts hoeven niets in te boeten op service en goede smaak. Elk van de 55 kamers – zes daarvan zijn suites – is individueel ontworpen. Van budget-kamer tot aan executive-suite met vrijstaand bad werd elke ruimte met de grootste zorg ingericht. Industriële design is dankzij de talenten van de binnenhuis-inrichtster, timmervrouw en creatieve geest Tatjana Westphal op geraffineerde wijze gecombineerd met gezelligheid. De interieurs worden nog mooier met meubels en accessoires van antiekmarkten of designmeubels met een eigen historie.

Lekker ontbijt in Hotel Hearts in Braunlage

Foto: Hearts Hotel

Veel oud hout en staal scheppen een coole en toch gezellige sfeer. Heel warm wordt het echter in de grote houtsauna in het spa-gedeelte waar een klassieke opgieting van de bergden uit de Harz de gasten gratis wordt aangeboden. Een prachtig uitzicht heb je vanuit de barrelsauna of John’s Hochsitz Bar, die direct naast de check-in te vinden is. De gasten kunnen elkaar voor een hapje en een drankje ontmoeten bij de open haard.

Luxe kamer met bed in boetiekhotel Hearts in Braunlage in de Harz

Foto: Hearts Hotel

Wie op donderdag trek krijgt, kan deelnemen aan een event-diner in het Restaurant Leo’s die na elk jaargetijde met verschillende motto’s worden aangeboden. Wat vind je van ‘Braunkohl’, ‘Wanderstock & Brägenwurst’, of klinkt ‘Gans’, ‘Kerzenschein’ en ‘Gipfelblick’ aantrekkelijker?

Midden in Duitsland slaat het hart van de Harz nu jong en fris, modern en smaakvol in het Hearts Hotel.

Gezellig gedekte tafel in Restaurant Leo's Braunlage

Foto: Hearts Hotel

Meer Informatie over het boetiekhotel in de Harz

VW Bulli Lounge staanplaats € 25, tweepersoonskamer vanaf € 79, studio ‘boven de wolken’ vanaf € 149 incl. ontbijt en saunagebruik.