TOP
Foto: Chiemgau Tourismus
Het wandelseizoen in de Chiemgau is verlengd tot eind november

Meer riviercruises en een verlengd wandelseizoen

Duitsland reageert met meer riviercruises en een verlengd wandelseizoen op een vreemd touristisch jaar. Dit en meer in ons kort touristisch nieuws voor oktober.

Het Waginger Meer in de Chiemgau in Beieren tijdens de herfst

Foto: Chiemgau Tourismus

Verlenging van het seizoen in de Chiemgau

De vakantieregio Chiemgau verlengt dit jaar haar seizoen. Hierdoor zullen gasten ook in de late herfst van een veelzijdig aanbod kunnen profiteren, dat varieert van ‘Waldbaden’ tot aan ‘Genusswochen’. De Wendelsteinbahn bijvoorbeeld, zal haar gasten drie weken langer naar het uitzichtplatform op 1.724 meter hoogte brengen. Het seizoen eindigt pas op 29 november. Nog een dag langer hebben vakantiegangers in Inzell de gelegenheid, onder leiding van een gids de trend van het Waldbaden te leren kennen.

Brouwerij Camba nodigt nog tot 12 november gasten uit voor een bezoek met thematische rondleidingen als bijvoorbeeld ‘Bier und Käse’. Ook heeft het Tourismusverband de programma’s ‘Wanderherbst’ en ‘Radlherbst’ met vier weken tot eind november verlengd. De reden voor de reactie op het bijzondere vakantiejaar is het feit, dat er in de late herfst in de Chiemgau vaak een stabiel weertype met milde temperaturen en stralende zonneschijn heerst.

www.chiemsee-chiemgau.info

Fietsers in Nedersaksen beschikken nu over een nieuwe App voor de routenplanning

Foto: Jan Schormann

Nieuwe app voor de planning van fietstochten in Nedersaksen

Vlak voor de herfstvakantie brengt Nedersaksen een verbeterde app uit voor de planning van fietstochten. Behalve van een modern design kunnen gebruikers profiteren van technische aanvullingen. Zo kunnen bijvoorbeeld kaarten en routes zowel online als offline geplant en opgeroepen worden. De gekozen bestemmingen kunnen direct op de kaart als mogelijke tussenstops worden aangegeven. De koppeling met het portaal Reiseland Niedersachsen zorgt ervoor, dat de waarschijnlijkheid afneemt, dat de bezoeker attracties en bezienswaardigheden over het hoofd ziet. De app wordt kosteloos aangeboden in de Google Play Store en in de Apple Store. Kleine tip: De fietstochtenplanner (Radroutenplaner) werkt ook in Nederland.

In Bremen opent een recreatiemarkt in plaats van de gebruikelijke Freimarkt

Foto: Laura/Unsplash

Bremen: Recreatiepark in plaats van Freimarkt in oktober

Als je in de Hanzestad Bremen de geur van geroosterde amandelen en suikerspinnen ruikt en carrousels een kriebelig gevoel in je buik veroorzaken, dan is dit een teken, dat in het noorden het vijfde seizoen is begonnen. Dit jaar, zal de traditionele Freimarkt echter niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden. Maar, de Bremer zorgen voor vervanging: van 2 oktober tot 1 november wordt op de Bürgerweide in plaats van de Freimarkt een tijdelijk recreatiepark het zogenoemde Freizeitpark opgericht. Dit park is dagelijks van 13 tot 22 uur geopend (zondag tot 21 uur), de toegang bedraagt € 1. Op deze wijze komen de Jahrmarkt-fans ook in 2020 aan hun trekken.

Meer riviercruises door anbieder A-Rosa ondermeer op de Main hier te zien een van de boten

Foto: A-Rosa

Meer riviercruises in Duitsland met A-Rosa

Riviercruises zijn op het moment veel gevraagd. Daarom biedt de Rostocker rederij A-Rosa extra reizen aan op de Rijn en de Main. Blijkbaar voelen reizigers zich aan boord veilig, waarschijnlijk ook, vanwege het feit dat de schepen in het Schengen-gebied blijven. Onder de titel ‘Main-Romantik’ kunnen toeristen reizen met zeven overnachtingen aan boord boeken.

Er komen deze herfst meer riviercruises van Keulen naar Neurenberg met ondermeer een uitstapje naar het historisch centrum van Bamberg in Beieren

Foto: A-Rosa

Deze reizen gaan van Keulen naar Nürnberg of naar keus in de omgekeerde richting. Geplande tussenstops zijn onder andere Koblenz, Frankfurt, Wertheim am Main en Bamberg. De nieuwe reizen en nog meer riviercruises kunnen worden geboekt via der website van A-Rosa.

De kunstbeuers Art Cologne vindt plaats in Keulen eind november

Foto: Koelnmesse

Terugkeer naar fysieke beurzen onder voorwaarden

De beurs-organisaties rekenen er op dat op vele Duitse plaatsen hun evenementen in 2021 weer plaats kunnen vinden. Zo liet de Koelner Messe onlangs weten, dat ze hun plannen al met de exposanten en bezoekers hebben afgestemd. Daarbij geldt natuurlijk, veiligheid waarborgen en vergunningen van de plaatselijk autoriteiten krijgen. Een voorproef kan al door de kunstbeurzen Art Cologne en Cologne Fine Arts worden geleverd, die voor de periode van 18 tot 22 november 2020 zijn aangekondigd. Het komend jaar start dan met de Internationale Möbelmesse (18 tot 24 januari).

Köln-Tourismus publiceert nieuwe Visit Köln-Guide

Wie een uitstapje naar Keulen plant, kan nu een nieuwe gids gebruiken om de trip te organiseren. Het boekje werd in een handig pocketformaat gedrukt en het verlinkt print en digitaal aanbod op een eigentijdse wijze. De gids is zowel in het Duits als in het Engels verkrijgbaar. Naast het hoofdstuk ‘Typisch Kölsch’ kun je meer lezen over onderwerpen als cultuur, culinair, shopping en over speciale tips voor gezinnen of concrete suggesties hoe je een halve of hele dag in Keulen kunt doorbrengen. Bovendien krijgen toeristen een globaal idee over de wijken, die meestal met google maps zijn gekoppeld. De favoriete plaatsen van auteur Ralf Johnen zijn als top 5 opgenomen.

De nieuwe reisgids over Keulen is verkrijgbaar bij Köln Tourismus tegenover de dom

Foto: Visit Köln

De Visit Koln-Guide is met een eerste oplage van 10.000 exemplaren in het Duits en 5.000 in het Engels verschenen en is vanaf dit moment gratis in het Service Center van Köln-Tourismus bij de Dom verkrijgbaar. Wie liever de digitale versie bekijkt kan dit doen op de website von Köln Tourismus.