TOP
Raman Photos
Buitenaanzicht vanuit de lucht Schlosshotel Kronberg

Hotel met uitzicht

Wat vinden we deze zomer belangrijk? Dat het hotel een echt cool terras heeft. Het liefst met een prachtig uitzicht en heerlijke drinks. En tegen een paar lekkere hapjes hebben we ook geen bezwaar. Waar we volgens deze criteria heen moeten, lezen jullie hier:

 

Terras met rode parasols Victors Saarbrücken

Victor’s Group/Barbara Heinz

Idylle in Saarland

Saarbrücken is werelds. Dat voel je overal. De stad staat tenslotte voor een lange geschiedenis van Duits-Franse vriendschap. Op maar drie kilometer van Frankrijk heet Brasserie CHEZ VICTOR’S in de deelstaathoofdstad zijn gasten hartelijk welkom. Bij een ‘Tea Time à la française’ of heerlijke specialiteiten op origineel Franse wijze geniet je volop op het zonovergoten terras van VICTOR’S RESIDENZ-HOTEL SAARBRÜCKEN. Of het nu met een café au lait met croissant is of met de traditionele Franse vissoep met rouille: de ideale ligging van het terras met uitzicht op de waterpartijen van de schilderachtige Duits-Franse tuin garandeert een heel bijzondere ambience. Met meerdere thematuinen en een meer zorgt het 50 hectare grote landschapspark voor een ontspannen pauze midden in de stad. En bij het uitzicht vanaf het zonneterras op de bonte bloemenzee smaken de Franse heerlijkheden des te beter. L’art de vivre, als het ware!

Althoff Celle

Christian Wyrwa

Buongiorno in Celle

Goed. Toegegeven. Celle staat niet bij veel mensen helemaal bovenaan het reislijstje. Maar dat is niet terecht. Want het is een van de mooiste vakwerksteden van Europa. De residentiestad Celle aan de rand van de Lüneburger Heide kan bovendien bogen op nog een architectonisch juweel: het charmante Althoff Hotel Fürstenhof Celle resideert in een barok paleis en staat bekend als een echt tweede thuis, dankzij een gezellige sfeer en een supergoede service. Dat wordt vooral duidelijk door de hartelijke gastvrijheid in de Taverna & Trattoria Palio, een van de beste Italianen in Noord-Duitsland. In een authentiek Toscaanse sfeer serveren chef de cuisine Holger Lutz en zijn brigade de gevarieerde keuken van de “cucina casalinga” en regelmatig wisselende specialiteiten uit de verschillende regio’s van Italië. In de zomer ervaren de gasten de lichtheid van het bestaan onder de kastanjes van het paleis.

 

 

Zomerterras Schlosshotel Kronberg

Schlosshotel Kronberg

Koninklijke ervaringen in de Taunus

Hier laat de Taunus zich echt van zijn meest schilderachtige kant zien. Het Schlosshotel Kronberg is het hele jaar door een bezoek waard. Maar vooral in de zomermaanden, als het kasteelterras zijn gasten onder de open hemel ontvangt, wordt het meteen nog een beetje aantrekkelijker. De geliefde buitenlocatie met uitzicht op een idyllisch natuurlijk decor biedt al aan het ontbijt een heerlijke ambience voor een aangenaam begin van de dag. Vanaf 10.30 uur tot ’s nachts lonkt de outdoor-lounge van “Frederick’s” met lichte zomergerechten, koffie en gebak, geraffineerde drinks en cocktailklassiekers. Cheers!

Wasserturm Hotel Bar met een uitzicht

Hotel Wasserturm

Een drink met de Dom in Keulen

Wat hebben een New Wave Colada, een Dragonfly Mojito en een Kölsche Mädchen gemeen? Het zijn allemaal trendy, innovatieve cocktails van de bovenste etage van Europa’s hoogste voormalige watertoren – uit de nieuwe hippe Bar Botanik. Met de adembenemende stad op de achtergrond nodigt de rooftopbar haar gasten uit voor een buitengewone zintuiglijke reis, met internationale drinks op het hoogste niveau. Hier worden industriële materialen gecombineerd met warm hout, leer, natuurlijke stoffen en weelderig groen dankzij de talloze planten. De spectaculair vormgegeven bar biedt binnen plaats aan maximaal 70 gasten en nog eens 60 in de openlucht. Bovendien belooft de bar met zijn creatieve, internationale culinaire concepten zowel locals als hotelgasten lichte ‘fine dining’ met een uitgebalanceerde keuken en verfijnde ingrediënten.

 

Ameron Hotel Frankfurt

Wolfgang Stahr

Franse klassiekers en Japans sneeuwijs in Mainhatten

Opgepast. Nekpijn. Op dit schilderachtige hotelterras hurk je aan de voet van de Frankfurter skyline. Met de bankenwijk aan de ene kant en het station aan de andere, zou het AMERON Frankfurt Neckarvillen Boutique nauwelijks centraler kunnen liggen. Deze zomer maakt het door Luigi Fragola gedesignde hotel voor het eerst ook een restaurantbezoek in de openlucht mogelijk, want de exclusieve gastro-locatie van het huis – het Le Petit Royal Frankfurt – opent een terras pal aan de Jürgen-Ponto-Platz. Tegelijkertijd presenteert het restaurant van de bekende Grill Royal Groep buiten de avondservice om een nieuw lunchaanbod. Dat bestaat uit klassiekers uit de Franse bistrokeuken, als driegangenmenu of à la carte. Meerdere dagen per week zorgt de foodtrailer van Tokio Yatai voor een zoete verfrissing met “Kaligori”. Het Japanse zogenaamde sneeuwijs heeft in de stad een ware hype losgemaakt. Hierbij wordt ijs, dat dagenlang is bevroren, met een speciale techniek in flinterdunne vlokken geschraapt en met siroop besprenkeld. Maar als je meer zin hebt in een after work- of pre party-drink, kun je het beste op bezoek bij de buren van de French Bento Barmet exquise dranken, barfood en regelmatig entertainment van live dj’s of stand-upcomedy.