TOP
Foto: Udo Fischer
Verliefd stel op het terras bebijkt zonsondergang aan de Oostzee

Kamer met uitzicht – Hotel Intermar in Glücksburg

Duitsland is funky en trendy en in dit jaar zo populair als nooit tevoren. Wie op zoek is naar geheimtips buiten de platgetreden toeristenpaden, kan misschien zijn geluk vinden aan de westzijde van de Oostzee vlakbij de Flensburger Förde in Glücksburg, de noordelijkste stad van Duitsland. We namen er een kijkje.

Uitzicht van een kamer in Glücksburg op de Oostzee

Foto: Intermar

Tekst: Simone Sever

Drie dakterrassen en 200 vierkante meter maken het beperken van sociale contacten gemakkelijk en daarmee het geluk perfect. Wie tijdens zijn of haar volgende vakantie zin heeft in een beetje meer luxe, gunt zich een penthouse suite in het kortgeleden geopende Intermar Hotel & Apartments.

Meubels op balkon met uitzicht op zee in het stadje Glücksburg

Foto: Udo Fischer

Uitzicht over zee

Natuurlijk met uitzicht over zee! Ook in de andere kamers en appartementen worden de voordelen van overnachtingen met de gemakken van een hotel duidelijk. Er zijn in totaal 90 onderkomens, variërend van klassieke tweepersoonskamers, moderne vakantiewoningen tot aan de toplocatie van de penthouse suite.

Kamer met uitzicht in Hotel Intermar in Glücksburg aan de Oostzee

Foto: Udo Fischer

Als je liever zelf kookt en een romantisch diner op je eigen balkon met zeezicht prefereert, brengt de mooiste tijd van het jaar het best door in een vakantiewoning met volledig uitgeruste keuken. Fijnproevers, die graag regionale gerechten met een vleugje van een bijzondere, internationale keuken willen proberen, kunnen een tafel reserveren in het restaurant Gudlak.

Restaurant Gudlak in Hotel Intermar in Gluecksburg

Foto: Intermar

Wellness met twee sauna’s

En zolang het niet regent, biedt het buitenterras direct aan de strandpromenade genoeg plaats aan hotelgasten, wandelaars en fietsers. Overigens: gezinnen met kinderen zijn zeker blij met de grote speelplaats voor de deur. Als de kleintjes hier spelen, kunnen de ouders ontspannen en genieten. En daar gaat het toch om bij een vakantie aan zee!

Restaurant Gudlak in Glücksburg is een leuke locatie voor fijnproevers

Foto: Intermar

A propos genieten: Het Intermar beschikt over een wellnessgedeelte met twee sauna’s. De rustruimte heeft een maritieme inrichting. En wie nog meer ontspanning zoekt, kan terecht in de spa. Voor bijvoorbeeld een klassieke lichaamsmassage. Of klinkt de exotische schelpenmassage verleidelijker?

Het hotel Intermar met strandkorfen aan de Oostzee

Foto: intermar

Een bijzonder aanbod voor een ontspannen tijd alleen of met z’n tweeën is ook de Day Spa. Wellnessfans kunnen de sauna’s van Hotel Intermar in Glücksburg 60 of 90 minuten exclusief gebruiken. In de prijs van € 12.50 of € 19,50 per persoon is een saunatas met badjas, handdoeken, een sauna-opgieting en water en thee inbegrepen.

Suite in Intermar te Glücksburg

Foto: Intermar

Meer informatie over Hotel Intermar in Glücksburg

Wie van zondag tot vrijdag in het hotel verblijft, betaalt voor vijf overnachtingen inclusief ontbijtbuffet en eenmalige gebruik van de sauna en het wellnessbereik vanaf € 535 voor twee personen.

www.intermar-apartments.de