TOP
Foto: Das Graseck
Buitenzwembad in wellness-hotel Das Graseck in Garmisch-Partenkirchen met uitzicht op de Alpen

Baden in geluk: onze favoriete wellness hotels in Duitsland

Eerst alle stress eruit zweten in de sauna, daarna in de ontspanningsruimte lekker wegdommelen en pas wakker worden als je aan de beurt bent voor de hot stone massage. Kortom, dit klinkt als de ideale spa-dag! En het mooie is: om te genieten van een weekend vol wellness hoef je niet naar verre oorden af te reizen. Kijk in plaats hiervan naar onze favoriete wellness hotels in Duitsland.

Tekst: Ulrike Herder

Seezeitlodge aan het Bostalmeer in Saarland

De Seezeitlodge in het Saarland met Infinity-pool tijdens de schemering

Foto: Günter Standl

‘Hier word je een echte ‘plakker’, want zodra je over de drempel van deze geweldige wellnessruimte stapt, wil je hem voor geen goud meer verlaten.’ Ulrike Herder, redactrice

De Kelten deden het al. Tenminste als ze zich op dezelfde manier ontspanden zoals de Seezeitlodge het graag ziet: het haardvuur in het midden van de Keltische buitenruimte knappert en verwarmt de voeten. Wikkel jezelf in een badjas en dompel je onder in de kracht van deze plek. De lodge torent hoog boven het Bostalmeer uit en is bekleed met houten planken. Hierdoor heeft het gebouw wat weg van een gevelde boomstam. Het interieur is gezellig en stijlvol. De verwijzing naar de natuur loopt als een rode draad door het hotel heen en grijpt terug op het Keltische erfgoed van de regio.

De Seezeitlodge in het Saarland behoort to de supercoole designhotels in Duitsland

Foto: Günter Standl

Zo staan er berkenstammen in de gangen en in de zeer ruime spa, bomen die volgens Keltische traditie een heilzame werking hebben. De buitenruimte van de sauna lijkt op een Keltisch dorp, inclusief een authentieke rituele plek als centraal middelpunt. In de Seezeitlodge is het niet moeilijk om te relaxen. Geen wonder, want elke gespannen spier is na de kruidenstempelmassage boterzacht. Tijd om naar bed te gaan? Dan op naar het ‘gezellige nest’ of het ‘familienest’, zoals de kamers worden genoemd. En terwijl je wegdommelt, droom je er van om morgen heel vroeg je baantjes te trekken in het infinity-zwembad. Het zwembad wekt de illusie dat je zo het Bostalmeer in kunt zwemmen.

 

Een van onze favoriete wellness hotels in Duitsland: Das Graseck

Vrouw in buitenzwembad van Hotel Das Graseck geniet van uitzich op de bergen

Foto: Das Graseck

Een hartverwarmend verblijf in de panoramasauna en daarna wegdommelen met een goed boek op de schommelbank in de ontspanruimte van Das Graseck. En dat alles met een prachtig uitzicht op het Wettersteingebergte. Dit is mijn ideale vakantie.’ Linda Ruckes, online redactrice

Hoog in de bergen van Garmisch ligt een exclusief toevluchtsoord: Das Graseck, een boetiek-hotel met slechts 33 kamers. Je kunt deze ontspanningstempel in de Alpen, dat ooit een boswachtershut was, alleen bereiken met de eigen kabelbaan van het hotel. De met sneeuw bedekte toppen, de stralende zon boven de bergweides en de frisse berglucht verwelkomen de gasten. De vakantie begint met een lichaamscheck in het eigen gezondheidscentrum.

Rustruimte in Hotel Das Graseck in Garmisch met uitzicht op de bergen

Foto: Das Graseck

Bloedsuiker, nierwaarden en een echo van de buik: alles wordt gecontroleerd en aan de hand van de bevindingen wordt een individueel programma opgesteld. Maar gasten voelen zich niet alleen optimaal ontspannen door de massages, de heerlijke schommelbanken in de ontspanruimte, het zweten in de panoramasauna of de pilates bij zonsopgang. Het permanente uitzicht op de indrukwekkende toppen van het Wettersteingebergte geeft ook een rustgevend gevoel. De kers op de taart: het uitstekende eten. Een genot dus in elk opzicht!

Weissenhaus Grand Village Resort & Spa Hotel aan de Oostzee

Badkuip in een kas die bij een huisje in Hotel Weissensee aan de Duitse Oostzeekust behoort

Foto: Weissenhaus Grand Village Resort

‘Ach, het is hier gewoon prachtig, in elk jaargetijde. Weissenhaus ligt sprookjesachtig aan de Oostzee en in Holsteins Zwitserland – de natuur rondom is hierdoor perfect. De spa is een echte aanwinst voor het Duitse wellness-aanbod. Niet alleen door het verwarmde buitenzwembad en de whirlpool buiten, er is ook een sneeuwgrot om in af te koelen, zelfs in hartje zomer. De spa is precies zoals het bijbehorende hotel: pure luxe.’  Jennifer Latuperisa-Andresen, hoofdredactrice

Je voelt je haast een BN’er als je Weissenhaus Grand Village Resort aan de Oostzee binnenstapt. In ieder geval wordt elke gast hier zo behandeld. Dit is als het om ontspannen gaat ongetwijfeld een van de beste adressen in Duitsland, maar dan wel zonder de vijfsterrenstijfheid die je bij dit soort oorden vaak aantreft. In plaats daarvan: natuurlijke nonchalance. In de 1500 vierkante meter grote spa met zijn eigen kasteelthermen en een ondergrondse verbindingsgang tussen kasteel en wellness voel je je meteen thuis.

Dampend zwembad buiten Weissenhaus Hotel in Duitsland

Michael Poliza/Weissenhaus Grand Village Resort

Wie het nog een tikje exclusiever wil, boekt het privégedeelte in de spa of het badhuisje in de privétuin met uitzicht op zee. Het huisje is verblijf en spa ineen, want het heeft een klein wellness-gedeelte met eigen sauna. Tussendoor kun je op het strand, in de Hohwacht-baai, genieten van een frisse zeebries en in het bescheiden klinkende restaurant Bootshaus smullen van eten op Gault Millau-niveau.

Ortner’s Resort in Bad Füssing

Het thermelandschap in Ortners Resort in Bad Füssing in Beieren

Foto: Ortners Resort

‘Hier was ik in mijn element! Het Ortner’s Resort heeft me, met zijn splinternieuwe thermen, echt betoverd. Neem een duik en je zult zien dat onthaasten je nog nooit zo gemakkelijk werd gemaakt!’ Claudia Scholz, Redactieassistent

Op naar het zuiden: wie een verblijf in Ortner’s Resort in het Beierse Bad Füssing boekt, hoeft alleen maar zijn zwemkleding in te pakken. Waarschijnlijk zal je namelijk de meeste tijd doorbrengen in de weldadige thermen. Er zijn zes zwembaden met thermaal water uit eigen bron. Waterratten zijn hier in hun element; dit is ‘pool hoppen’ op het hoogste niveau. En is je huid op een gegeven moment lekker rimpelig?

Zwembad en sauna in Ortners Resort, een wellness-hotel in beieren

Foto: Ortners Resort

Ga dan voor een massage. Van de klassieke lichaamsmassage tot medicinale baden, craniosacrale behandelingen en heilzame pakkingen – alles wat lichaam en geest in vorm brengt staat op het menu. Over menu gesproken, als je maag knort is er ook volop keus: van schnitzel en kaiserschmarrn in het à-la-carterestaurant tot een vijfgangendiner met regionale producten en bijpassende wijnen. Dit is verwennerij in optima forma! Genoeg voor een plek op de lijst van onze favoriete wellness hotels in Duitsland.

BollAnts Spa im Park in Bad Sobernheim

Buitenzwembad van Hotel Bollants in het Duitse Saarland

Foto: Bollants

‘Het BollAnts is voor mij een plek waar je echt tot rust kunt komen, waar je je geborgen voelt en je batterijen goed kunt opladen. Een prachtig wellness-juweel in het hart van Rijnland-Palts.’ Claudia Scholz, Redactieassistent

Nog één keer kneden alstublieft! BollAnts Spa im Park staat garant voor een paradijselijke spavakantie, want hier heb je niet alleen de beste massages, maar het is ook een plek waar je meteen na aankomst de knop helemaal om kunt zetten. Je hoeft eigenlijk alleen maar door de idyllische, parkachtige tuin van 120.000 vierkant meter te slenteren om je gedachten volledig tot rust te brengen. BollAnts heeft gezondheid hoog in het vaandel staan, want het gebouw is niet voor niks al meer dan 100 jaar een kuuroord.

Man en vrouw in de rustruimte van de spa in Hotel Bollants in het Duitse Saarland

Foto: Bollants

Van fysiotherapie en klassieke massages, tot heilzame aardebehandelingen, autogene training, yoga en pilates: alles wat goed is voor lichaam, geest en ziel is aanwezig. Naast de bollant.spa is er ook de Prana-spa, een exclusief toevluchtsoord voor een beperkt aantal gasten, waar de nadruk nog sterker ligt op nieuwe levenskracht en vitaliteit. Het ideale oord om jezelf op een persoonlijke ontspanningstrip te trakteren.

Das Tegernsee: een van onze favoriete wellness hotels in Duitsland

‘Heerlijk optimaal genieten, dat kun je bij Das Tegernsee maar al te goed. Mijn lievelingsplek: het verwarmde buitenbad. Hier waan je je officieel tussen hemel en aarde.’  Marie Tysiak, redactrice

Infinity zwembad van hotel Das Tegernsee in Beieren

Foto: Das Tegernsee

Op naar de ligstoelen: als je dagen gevuld zijn met massages, lezen, je hoofd vrij maken, plonzen, saunabezoekjes en lekker eten, dan ben je vast en zeker bij Das Tegernsee. Dit is op het gebied van luxe, design en wellness een van de topadressen in Beieren. Het hotel ligt boven het gelijknamige meer en is daardoor het ideale toevluchtsoord met het mooiste uitzicht. Het ligt officieel tussen hemel en aarde en het verwarmde buitenbad en vrijwel alle hotelgedeelten bieden een schitterend panorama op het meer en de uitlopers van de Alpen.

Hotel Das Tegernsee in Beieren met uitzicht op meer en bergen

Foto: Das Tegernsee

Ook vanuit de panoramasauna geniet je van een sensationeel uitzicht op de Tegernsee-vallei. Op het zonnedek kun je gehuld in je badjas ook in de winter genieten van de zon, om vervolgens in de bar even bij te komen met een vegetarische wrap of fruitsalade, voordat je jezelf trakteert op een gezichts- of lichaamsmassage met beautyproducten van het huis. Hier waan je je in een waar wellnessparadijs.